Реклама
Реклама
Реклама

Скандальний ректор Петро Мельник хоче повернутися в Податкову академія 2000.ua

  1. поділіться

Колишній ректор Національної податкової академії (зараз - Університет державної фіскальної служби) Петро Мельник, якого звинувачували у хабарництві, за рішенням суду через виконавчу службу поновлюється на посаді

Колишній ректор Національної податкової академії (зараз - Університет державної фіскальної служби) Петро Мельник, якого звинувачували у хабарництві, за рішенням суду через виконавчу службу поновлюється на посаді.

"Сьогодні Мельник приніс в Ірпінську виконавчу службу відповідні судові документи для відновлення його на посаді ректора", - йдеться в повідомленні служби, пише УНІАН .

У липні 2015 р Ірпінський міський суд зняв звинувачення у хабарництві з екс-депутата-регіонала Петра Мельника.

Навесні 2014 р правоохоронці затримали Мельника після повернення в Україну. 7 травня Апеляційний суд Києва знизив розмір застави для Петра Мельника з 30 млн грн до 600 тис. Грн. 12 травня він сплатив заставу і вийшов на свободу.

Як повідомлялося, екс-ректор був затриманий 27 липня 2013 р співробітниками ГУ внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. І 80 тис. Грн за вступ їх родичів до вузу.

Печерський райсуд Києва 1 серпня 2013 р обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування. 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

Мельник став першим високопоставленим особою і першим арештантом в Київській області, щодо якої було застосовано таке спецзасіб. Тим часом вже 9 серпня стало відомо, що він зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Глава МВС Арсен Аваков 1 квітня 2014 року в Фейсбуці повідомив, що українські правоохоронці затримали Мельника в аеропорту після прибуття з Лондона.

Печерський райсуд Києва 2 квітня 2014 виніс рішення про продовження Петру Мельнику терміну утримання під вартою до 30 травня з можливістю внесення застави. 24 червня прес-служба МВС повідомила, що справу Мельника направлено до суду.

поділіться

Теги: Мельник , суд , хабар

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.