Реклама
Реклама
Реклама

Навіщо покупцеві новобудови потрібен ріелтор?

  1. Підбере альтернативний варіант
  2. Чи знайде покупця на стару квартиру
  3. Допоможе в оформленні іпотеки
  4. Чи знайде квартиру на замовлення

Здавалося б, навіщо при покупці квартири в новобудові звертатися в агентство нерухомості, коли можна піти безпосередньо до забудовника? Телефони будівельних компаній відомі, пропозиції опубліковані на сайті, кому в цій ситуації потрібен ріелтор?

Телефони будівельних компаній відомі, пропозиції опубліковані на сайті, кому в цій ситуації потрібен ріелтор

Якщо ви прекрасно орієнтуєтеся на ринку нерухомості, вам не потрібна консультація про надійність будівельної компанії і стан справ на об'єкті, на руках у вас є гроші або схвалення банку на іпотеку, ріелтор вам дійсно не потрібен, ви можете безпосередньо звертатися до відділу продажів будівельної компанії.

Підбере альтернативний варіант

Ріелтор потрібен тим, хто ще не визначився з об'єктом, тоді фахівець допоможе підібрати оптимальний варіант. «Співробітники відділу продажів будівельної компанії ніколи не дадуть покупцеві повної інформації. Їх завдання - продати конкретний будинок, саме його вони і пропонують. При цьому поряд в тому ж районі може перебувати будинок іншого забудовника, який по ряду критеріїв, наприклад по терміну здачі, краще. У ріелтора пропозицій набагато більше, ніж у будь-якого конкретного забудовника, - пояснює директор з розвитку компанії «Кром» Максим Омельянчук, - крім новобудов він пропонує відповідні за параметрами квартири на вторинному ринку. Також періодично в базах даних агентств з'являються квартири в будинках, які ось-ось будуть введені в експлуатацію. Ріелтори тут мають велику перевагу, тому що знають більше, ніж конкретний покупець ». Платити за послуги ріелтора покупцям квартир в новобудовах не доведеться, винагороду агентам платить уклав з ними договір забудовник.

Чи знайде покупця на стару квартиру

Якщо купити квартиру в новобудові покупець може тільки після продажу належної йому житлоплощі, перед ним відкриті два шляхи: подати оголошення і проводити покази, намагаючись продати квартиру самостійно, або звернутися в агентство. Необхідність знайти покупця на свою квартиру - основна складність, через яку в нинішніх умовах зриваються багато обмінні операції.

Допоможе в оформленні іпотеки

Ріелтор допоможе не тільки знайти підходящий варіант, але і оформити іпотеку, якщо покупцеві потрібен кредит. У штаті більшості агентств нерухомості є іпотечні брокери, які підберуть програму, яка підходить для конкретної ситуації позичальника. Якщо позичальник купує квартиру в новобудові за допомогою агентства, платити за послуги ріелтора в такому випадку, як правило, не доведеться. До того ж є можливість заощадити і отримати іпотеку на більш вигідних умовах. Справа в тому, що ряд банків надає клієнтам великих агентств нерухомості, через які проходить велика кількість угод на ринку, знижки на іпотеку. Якщо людина приходить в банк від такого агентства, відсотки по кредиту для нього будуть нижче, ніж при самостійному зверненні. Розмір знижки може доходити до одного відсотка.

Чи знайде квартиру на замовлення

Нарешті, через ріелторів найчастіше продаються квартири, які сам покупець ніколи не знайде на сайті у забудовника. Йдеться про квартирах підрядників і постачальників будматеріалів. Компанії, які виконували на об'єктах забудовника ті чи інші роботи, отримали в рахунок плати за них квартири і тепер прагнуть їх продати. «Через свої канали ми можемо навіть підібрати об'єкт під конкретне замовлення, - розповідає Максим Омельянчук. - Наприклад, людині потрібна квартира в певному будинку, він залишає запит. Якщо у нас є на прикметі підрядник, який працює з цим забудовником, він може її отримати за свою роботу. Об'єкт для покупця в такому випадку обійдеться дешевше, ніж безпосередньо від будівельників ». Послуги ріелтора, який продає квартири підрядника або інвестора, для покупця безкоштовні. Щоб в умовах падіння попиту на ринку об'єкт від невідомого підрядника міг конкурувати з квартирами забудовника, підрядникам доводиться знижувати їх ціну. «Стандартна різниця в ціні між квартирами від забудовника і у підрядника в одному і тому ж об'єкті становить п'ять - десять відсотків. Максимальна різниця в нашій практиці доходила до 27 відсотків », - згадує Максим Омельянчук.

До особливо привабливим пропозицій потрібно ставитися дуже обережно. Великі знижки на ринку дійсно бувають, наприклад, коли підрядникам терміново потрібні гроші, щоб виплатити зарплату співробітникам, тому вони готові знижувати ціну. У більшості ж випадків серйозний демпінг свідчить про те, що хтось намагається швидше позбутися проблемної квартири. Роботи на об'єкті завмерли, забудовник зриває терміни здачі, імідж об'єкта підмочений і існує небезпека появи довгобуду. У будь-якому випадку, купуючи квартиру у підрядника, потрібно впевнитися, чи дійсно підрядна організація виконала всі роботи в рахунок договору і має право цей об'єкт продавати. Порадити надійного забудовника або підрядника також може ріелтор. Читайте докладно про відступлення права вимоги за договором пайового будівництва Договір поступки права вимоги квартири .

У будь-якому випадку, почати пошук нової квартири можна на сайті Sibdom.ru Каталог новобудов , Де ви зможете ознайомитися з докладним каталогом новобудов Красноярська, а також Сосновоборска та інших міст регіону, вибрати квартиру від забудовника, підрядника, агентств нерухомості.

© Використання матеріалів допускається, тільки при наявності активного посилання на портал Sibdom.ru

Телефони будівельних компаній відомі, пропозиції опубліковані на сайті, кому в цій ситуації потрібен ріелтор?