Реклама
Реклама
Реклама

Шість кінотеатрів накриють картинами, щоб відремонтувати

  1. Кінотеатр "Будапешт" стане триповерховим
  2. Кінотеатр "Ангара" виросте в 4 рази
  3. Смарт-центр в "орбіті"
  4. Шість сучасних кінозалів в "Киргизії"
  5. Шопінг та кіно в "Мрії"
  6. Чотири поверхи і медіаекран на "Софії"

Навколо шести кінотеатрів ( "Ангара", "Мрія", "Киргизія", "Будапешт", "Софія", "Орбіта") скоро з'являться будівельні паркани, розписані сучасними художниками. Як будуть виглядати перші шість кінотеатрів, де почалася перебудова, і чим там зможуть зайнятися відвідувачі в майбутньому, читайте в матеріалі порталу Москва 24. Навколо шести кінотеатрів ( Ангара, Мрія, Киргизія, Будапешт, Софія, Орбіта) скоро з'являться будівельні паркани, розписані сучасними художниками

Фото: ТАСС / Олексій Константинов

Картини, які зобразять на будівельних огорожах, вибрали москвичі, проголосувавши на порталі "Активний громадянин". Три кінотеатру ( "Ангара", "Мрія", "Киргизія") до закінчення реконструкції будуть оточені полотнами художників Петра Голощапова і Оксани Сіматовой.

"Будапешт" і "Софію" закриють твори художниці Ірини Дрозд. Огородження кінотеатру "Орбіта" оформлять роботами художника і скульптора Ольги Круковський.

Архітектори обіцяють кожна будівля радянського кінотеатру переробити за індивідуальним проектом, але з загальними елементами.

Кінотеатр "Будапешт" стане триповерховим

Фото: ТАСС / Олександр Шогін / Кінотеатр Будапешт

Темно-сірі фасади кам'яних плит на кінотеатрі "Будапешт" замінять на скло і молочно-білі глянцеві панелі. Будівля на північному сході, на вулиці Лєскова, перебудують, розширять, несучі будівельні конструкції замінять, надбудують третій поверх. Уже в грудні 2019 року його розмір збільшиться до 19 тис. Кв. м.

Склом облицюють перший поверх будівлі. Фасади наступних поверхів виконають з керамічних панелей різних розмірів і текстур в поєднанні з алюмінієвими листами, які будуть переливатися на сонці.

Фасади наступних поверхів виконають з керамічних панелей різних розмірів і текстур в поєднанні з алюмінієвими листами, які будуть переливатися на сонці

Фото: stroi.mos.ru/Проект кінотеатру "Будапешт"

На третьому поверсі розміститься сучасний кінокомплекс з кінобар. А на інших поверхах будуть супермаркет з міні-пекарнею, магазини, кафе, ресторани і фуд-корт.
Зв'язок між поверхами забезпечать шість ескалаторів, п'ять сходових клітин, два пасажирських і два вантажних ліфта.

Залишити машину відвідувачі зможуть в підземному паркінгу на 97 машиномісць з місцями для транспорту маломобільних груп населення.

Кінотеатр "Ангара" виросте в 4 рази

Фото: ТАСС / Видавничий дім Родіонова / Олексій Антонов / Кінотеатр "Ангара"

Кінотеатр "Ангара", розташований в Нагірному районі на Чонгарському бульварі, після реконструкції збільшиться в 4 рази - з 2,9 тис. Кв. м до 12,5 тис. "квадратів". Двоповерхова фойє, що виходить на сквер площі Вишневського, зі ставком засклять, а фасад покриють керамічними панелями. Увечері весь комплекс буде підсвічуватися.

Переглядом кінофільмів в кінотеатрі на 400 місць відвідування нового культурно-розважального центру не обмежиться. В окремих залах тут будуть проходити виставки та інші заходи.

В окремих залах тут будуть проходити виставки та інші заходи

Фото: stroi.mos.ru/Проект кінотеатру "Ангара"

Після культурних походів буде можливість спуститися на другий і перший поверхи і пройтися по магазинах, перекусити в кафе або в фуд-корті. На двох підземних поверхах розмістяться парковка на 57 місць і супермаркет.

Смарт-центр в "орбіті"

Фото: ТАСС / Павло Смертін / Кінотеатр "Орбіта"

Жителі району Нагатінський Затон на півдні столиці зможуть відпочивати, розважатися і робити покупки всією сім'єю в кінотеатрі "Орбіта" після реконструкції.

Фото: stroi.mos.ru/Проект кінотеатру "Орбіта"

В оновленому приміщенні на проспекті Андропова розміститься кінокомплекс з чотирма залами і фуд-кортом. Для відвідувачів підготують культурно-освітні та соціальні програми.

Тут планують створити кімнату матері і дитини. Кінотеатр зможуть відвідувати люди з обмеженими фізичними можливостями - будівля обладнають необхідною інфраструктурою. Автомобілістам організовують відкриту автостоянку. До лютого 2020 року "Орбіта" відкриється для відвідувань.

Шість сучасних кінозалів в "Киргизії"

Фото: ТАСС / Олексій Стужін / Кінотеатр Киргизія

Реконструкція кінотеатру "Киргизія" в Східному окрузі, на Зеленому проспекті, триватиме до червня 2021 року. В оновленому приміщенні планують організувати шість сучасних кінозалів. Вхід до будинку зроблять схожим на ніс корабля за допомогою широкого вітражного скління і керамічних панелей на фасаді.

Фото: stroi.mos.ru/Проект кінотеатру "Киргизія"

Перебудований кінотеатр перетвориться на багатофункціональний центр мікрорайону з магазинами, кафе і фуд-кортом. Залишити машину відвідувачі також зможуть на парковці.

Шопінг та кіно в "Мрії"

Фото: stroi.mos.ru/Проект кінотеатру "Мрія"

Перший поверх кінотеатру "Мрія" в Південному окрузі на Каширському шосе буде повністю скляним. Головний вхід облицюють прозорими стеклами, підсобні приміщення - тонованими.

Жителі району Москворечье-Сабурова отримають можливість в одному місці зайнятися шопінгом, відпочити і поспілкуватися. Площа триповерхового будинку збільшиться до 7,5 тис. Кв. м. Кінокомплекс на другому поверсі займе третину всіх наземних площ.

У підземній частині будівлі розташується продуктовий супермаркет. На першому поверсі розміститься торгова галерея з магазинами і кафе. На другому крім кінозалу будуть фуд-корт і відкритий простір для виставок, лекцій та майстер-класів.

Чотири поверхи і медіаекран на "Софії"

Фото: ТАСС / Олексій Стужін / Кінотеатр Софія

Оновлений кінотеатр "Софія" на Лавандовій бульварі на сході Москви виросте до чотирьох поверхів. Для перегляду кінофільмів відвідувачі поїдуть на останній поверх і оберуть один з восьми кінозалів.

Перший і другий поверхи відведуть під магазини, кіоски і кафе, а третій - під виставкові простору, кіоски та фуд-корт. Два підземні поверхи займуть супермаркет, магазини і паркінг на 286 машин із заїздом з 9-й Парковій вулиці.

Два підземні поверхи займуть супермаркет, магазини і паркінг на 286 машин із заїздом з 9-й Парковій вулиці

КІНОТЕАТР "СОФІЯ" ПРОЕКТ

Фасад будівлі придбає обтічні форми, а в обробці будівельники використовуватимуть керамічні панелі, алюмінієві касети і гранітні плити. Головний вхід буде розташований з кута будівлі.

Його підкреслять напівкруглим навісом і склінням у всю висоту фасаду. На фасаді з'являться медіаекран і напис з назвою центру. Реконструкція "Софії" закінчиться в травні-червні 2021 року.


Казанцева Світлана