Реклама
Реклама
Реклама

Аеропорт в Ханти-Мансійську

  1. Історія
  2. Сервіс та послуги
  3. транспорт


Аеропорт в Ханти-Мансійську вважається найбільшим аеропортом в регіоні, обслуговуючим міжнародні та внутрішні рейси. Авіапідприємство має злітно-посадковою смугою довжиною 2,8 кілометра з укріпленими узбіччями - 60 метрів, що дозволяє авіапідприємству приймати повітряні судна всіх типів, злітною масою до 80 тонн.
Крім того оснащення аеродрому системами інструментальної посадки СП-90 і приводів ОСП, а також радіотехнікою ближньої навігації і оглядовим радіолокатором, дає можливість авіапідприємству приймати повітряні судна при несприятливих кліматичних умовах.

Історія

Початок авіапідприємства в Ханти-Мансійську датується кінцем 1934 року народження, коли полярний льотчик Н. Целібеев здійснив переліт на авіамашині АІР-6 з посадкою в Остяк-Вогульського (колишня назва Ханти-Мансійська), пов'язаний з підготовчими роботами по проведенню трас уздовж сибірських річок Обі і Іртиша. У той час в поселенні вже було невелике льотне поле, яке належало Самаровскій аеропорту ГУ Північного Морського шляху.
Уже через місяць після перельоту Н. Целібеева з Остяк-Вогульського був здійснений перший пасажирський рейс за маршрутом Тюмень-Обдорськ з посадкою в Самарово. А до кінця 1935 року була налагоджена повітряне сполучення Тюмень-Остяк-Вогульського.
Свою нинішню назву аеропорт в Ханти-Мансійську отримав в 1956 році, а в 1973-му було зведено нову будівлю аеровокзального комплексу на тому місці, де аеропорт розташовується і в наші дні.
З розвитком нафто-газового комплексу в країні, розширювалася сфера діяльності Ханти-Мансійського авіапідприємства і географія його польотів. Сьогодні це, оснащене за останнім словом техніки авіапідприємство, відповідає всім вимогам міжнародних стандартів і забезпечує повний комплекс наземного та комерційного обслуговування повітряних суден.

Сервіс та послуги

Аеропорт в Ханти-Мансійську в своєму розпорядженні стандартним набором послуг для створення комфортного і безпечного обслуговування пасажирів. На його території є зали очікування в зонах прибуття і відправлення пасажирів, кімната матері і дитини, медичний пункт. Працюють камера зберігання з послугою упаковки багажу, пункти харчування, пошта. Забезпечено голосова та візуальна інформація про рух повітряних суден. Для VIP-пасажирів обладнана кімната переговорів з необхідною офісною технікою, надається безкоштовний інтернет. На привокзальній площі передбачена стоянка особистого транспорту.

транспорт

Аеропорт знаходиться практично в межах міста, тому тут налагоджено рух міського автотранспорту. Крім того, свої послуги пропонують служби міського таксі.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 14.08.2014


Фотографії аеропорту Ханти-Мансійська

Популярні статті

Купити авіаквиток за найкращою ціною