Реклама
Реклама
Реклама

Що повинно бути вказано в довіреності?

Зателефонуйте зараз і отримаєте
попередню консультацію: Зателефонуйте зараз і отримаєте   попередню консультацію:   8-919-865-42-20   8 (3532) 96-28-58   Довіреність, за змістом глави 10 Цивільного кодексу РФ - це письмове уповноваження в рамках угоди представництва

8-919-865-42-20
8 (3532) 96-28-58

Довіреність, за змістом глави 10 Цивільного кодексу РФ - це письмове уповноваження в рамках угоди представництва.

Правове регулювання форми, термінів, змісту довіреності, яка видається на уповноваження адвоката, міститься в главі 10 ГК РФ, а також в статті 53 ЦПК РФ.

Довіреність обов'язково повинна бути оформлена в письмовій формі .

Відповідно до частини 2 статті 53 ЦПК РФ для участі в судових засіданнях довіреність, може бути засвідчена в нотаріальному порядку або організацією, в якій працює або навчається довіритель, товариством власників житла, житловим, житлово-будівельним чи іншим спеціалізованим споживчим кооперативом, що здійснює управління багатоквартирним будинком, керуючої організацією за місцем проживання довірителя, адміністрацією установи соціального захисту населення, в якому знаходиться довіритель, а також стаціонарного лікувально про установи, в якому довіритель знаходиться на лікуванні, командиром (начальником) відповідних військових частин, з'єднань, установ, військової професійної освітньої організації, військової освітньої організації вищої освіти, якщо доручення видаються військовослужбовцями, працівниками цих частини, з'єднання, установи, військової професійної освітньої організації , військової освітньої організації вищої освіти або членами їх сімей. Довіреності осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, засвідчуються начальником відповідного місця позбавлення волі.

Таким чином, для участі в суді виключно нотаріального завірення довіреності не потрібно.

Однак ми рекомендуємо довіреність від фізичної особи завірити в нотаріуса. Від юридичної особи можливо без нотаріального засвідчення, потрібні реквізити, печатку і підпис керівника.

Однак, для подання адвокатом Ваших інтересів в інших органах, організаціях, як правило, потрібно нотаріально завірена довіреність.

У довіреності обов'язково повинні міститися дані, що дозволяють ідентифікувати як довірителя, так і повіреного. Це, перш за все, повні ПІБ, дати народження, дані документа, що посвідчує особу (паспорта) обох осіб.

У довіреності не вказується місця роботи довірителя і адвоката, тобто немає необхідності вказувати назву організації, в якій працює адвокат. Також звертаємо Вашу увагу, що юридична діяльність, в тому числі, діяльність адвоката не ліцензується, тому номери ліцензій, посвідчень вказувати немає необхідності.

Згідно ст. 186 ГК РФ максимальний і мінімальний термін довіреності не встановлені. Якщо в дорученні не вказано термін її дії, вона зберігає силу протягом року з дня її вчинення.

Довіреність, в якій не вказана дата її вчинення, незначна.

Засвідчена нотаріусом довіреність, що призначається для вчинення дій за кордоном і не містить вказівку про термін її дії, зберігає силу до її скасування особою, яка видала довіреність.

Вказувати конкретну справу, за якою повірений представляє Ваші інтереси або не вказувати - це Ваша особиста справа і питання довіри адвокату.

У довіреності можуть міститися загальні повноваження або спеціальні.

Представляємо Вам зразок загальної довіреності.

ДОРУЧЕННЯ

російська Федерація

м ______________ _________________ року

Я, _____________________, паспорт: серія _______ № ___________, виданий ___________________________________ _______________ року, код підрозділу _____________, зареєстрований (а) за адресою _______________________, цією довіреністю уповноважую громадянина

_______________________________, який мешкає за адресою: ______________________________ (паспорт серія ___________ № ______________ виданий __________________________, дата видачі _____________ Код підрозділу: ______________)

представляти всі мої інтереси у всіх судових, адміністративних та правоохоронних органах, органах дізнання, прокуратури та інших правоохоронних органах, в тому числі у всіх судах судової системи Російської Федерації, з правом ведення справ в комерційних і некомерційних організаціях, з усіма правами, які надані законом заявнику, позивачеві, відповідачу, третій особі, потерпілому, його представнику, в тому числі з правом підписання позовної заяви, заяви про забезпечення позову, укладення мирової угоди, визнання і і відмови повністю або частково від позовних вимог, зміни предмета або підстав позову, з правом на подання заяви, касаційної скарги, апеляційної скарги, скарг в порядку нагляду, заяви відводів і клопотань, отримання рішення суду, визначень, виконавчого документа, з правом пред'явлення і відкликання виконавчого документа, з правом передачі справи до третейського суду, отримання та витребування необхідних документів в адміністративних і інших органах, подачі виконавчих документів, оскарження дій судового пристава, пр едставленія інтересів в будь-яких відділеннях Федеральної служби судових приставів, для чого надаю право готувати, підписувати та подавати від мого імені будь-які позовні заяви, отримувати довідки, посвідчення, інші документи, проводити необхідні платежі, розписуватися за мене і здійснювати всі дії, пов'язані з виконанням доручень .

Довіреність видана строком на три роки.

Зміст статей 185-189 ГК РФ мені відомо.

Підпис ______________________ / ______________________ /

це доручення посвідчено мною, __________________________, директором ___________________, роботодавцем _______________

Довіреність підписана ________________________________ в моїй присутності. Особистість його (її) встановлено, дієздатність перевірено.

Директор __________________ / __________________ / ________________

МП.