Реклама
Реклама
Реклама

Цивільний Кодекс і адреса місцезнаходження юридичної особи

Чинна редакція ГК РФ пред'являє до АТ і ТОВ певні вимоги. Статут кожного суспільства повинен бути приведений у відповідність з цими вимогами. Але разом зі змінами в Статуті можна зареєструвати інші зміни в роботі товариства. Одне з таких змін - зміна юридичної адреси та місця знаходження. Що потрібно робити, якщо Вашої компанії потрібно змінити юридичну адресу?

Якщо регіон адреси не змінюється, і версія Статуту стара

Статут компанії ще не приведений у відповідність, і адреса потрібно поміняти в межах одного міста. В цьому випадку не потрібна форма Р14001, так як адреса в статуті виявиться після реєстрації недостовірним. Реєструються нова юридична адреса і новий статут, а для цього достатньо форми Р13001. В якості адреси в цьому випадку можна вказати тільки місто.

Пакет документів буде таким:

- Заява за формою Р13001. Заповнити потрібно відомості про адресу та лист М. Якщо ваша компанія - ЗАТ, то заповнити знадобиться також і лист А. Зверніть увагу, що не потрібно ставити позначку про приведення статуту у відповідність. - Нова редакція статуту в 2-х примірниках. - Документи, що підтверджують юридичну адресу. - Протокол загальних зборів учасників або рішення єдиного учасника про приведення статуту у відповідність з №99-ФЗ і про зміну адреси. - Чи потрібно платити держмито - найкраще уточнити в органі, що реєструє. У тому ж ФЗ-99 вона скасована для всіх юридичних осіб, які призводять свій статут у відповідність до нової редакції ГК.

Якщо регіон адреси не змінюється, і версія Статуту нова

Найпростіший випадок - у Вашій компанії Статут вже приведений у відповідність з новою редакцією ГК, а адреса потрібно змінити в межах одного міста. Зміни до статуту вносити не потрібно, і для ИФНС буде досить наступних документів:

- Заява за формою Р14001. - документи, що підтверджують адресу. Строго кажучи, відповідно до закону їх можна і не прикладати, але практика показує, що краще це зробити. А ось рішення (протокол) зборів учасників можна не надавати.

Якщо регіон адреси змінюється, і версія Статуту стара

Статут не відповідає ГК, і при цьому потрібно поміняти не тільки адресу, але і місце знаходження товариства. Якщо зміни потрібно внести і до Статуту, і в ЕГРЮЛ, то також досить форми Р13001. Надаються наступні документи:

- Заява за формою Р13001. Позначку про приведення статуту у відповідність також не потрібно ставити. Заповнюються сторінка 001, лист Б і лист М. Для ЗАТ також заповнюється лист А. - Нова редакція Статуту в двох примірниках. - Документи, що підтверджують юридичну адресу. - Протокол загальних зборів учасників або рішення єдиного учасника про приведення статуту у відповідність і зміні адреси.

В цьому випадку потрібно буде заплатити держмито 800 р.

Якщо регіон адреси змінюється, і версія Статуту нова

Статут відповідає ГК, а поміняти потрібно не тільки адресу, але і місце знаходження товариства. Тут вже буде задіяна і форма Р14001.

Документи подаються такі:

- Заява за формою Р13001. Заповнюються тільки сторінка 001 і лист М. Позначку про приведення статуту у відповідність ставити не потрібно. Лист Б також не заповнюється. - Заява за формою Р14001. Саме тут заповнюється лист Б з повним зазначенням адреси і лист Р. - Нова редакція Статуту в двох примірниках. Зараз жоден підприємець не може обійтися без своєї печатки та різних штампів, які спростять документообіг в його фірмі. - Документи, що підтверджують адресу.

Держмито оплачується в розмірі 800 р. Цей спосіб виходить найбільш витратним - завіряти потрібно відразу дві форми.

Компанія «Аккаунт» надає гарантовані юридичні адреси для реєстрації фірм, з підтвердженням власника і гарантією проходження.

Що потрібно робити, якщо Вашої компанії потрібно змінити юридичну адресу?