Реклама
Реклама
Реклама

Витрати на персонал, які лягають на роботодавця: зарплати, податки, внески, посібники та лікарняні

  1. Мінімальний розмір оплати праці (МРОТ)
  2. оподаткування
  3. Страхові внески
  4. Ставки страхових внесків для громадян Росії в 2019
  5. Які страхові внески сплачують за іноземців в 2019 році
  6. оплата лікарняних
  7. Оплата декретної відпустки
  8. Страхові внески на травматизм
  9. Добровільне медичне страхування
  10. відпустка
  11. Хто в компанії вважає співробітникам зарплату
  12. Контакти

Підготували наочну інфографіку з основними витратами на утримання персоналу: зарплати, податки, внески, посібники та лікарняні. А ще хтось повинен це все розрахувати, оформити і перерахувати.

А ще хтось повинен це все розрахувати, оформити і перерахувати

Мінімальний розмір оплати праці (МРОТ)

З 1 січня 2019 року Закон не дозволяє встановлювати зарплату нижче:

  • 18 781 рублів на місяць в Москві
  • 18 000 рублів на місяць в Санкт-Петербурзі
  • 11 280 рублів на місяць в інших містах Росії

оподаткування

Для податкових резидентів Росії (громадян і іноземців) податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) становить 13%.

Для нерезидентів (особи, які перебувають в Росії менше 183 днів протягом 12 наступних поспіль місяців) податкова ставка становить 30%. Однак при наявності відповідних угод про уникнення подвійного оподаткування з іншою державою сума податку, сплаченого у Росії, може в певних випадках відніматися із суми податку, що підлягає сплаті в іншій державі (і навпаки).

Для іноземних громадян з дозволом на роботу висококваліфікованого фахівця діє ставка ПДФО 13% без урахування кількості днів, проведених ними на території Росії.

Утримувати та перераховувати до податкової інспекції ПДФО з доходів працівників - обов'язок роботодавця.

Страхові внески

Страхові внески сплачуються за рахунок коштів організації / ІП, а не утримуються із заробітної плати співробітника як у випадку з ПДФО.

Ставки страхових внесків для громадян Росії в 2019

  • Якщо річний дохід співробітника не перевищує 1 150 000 рублів, то ставка на обов'язкове пенсійне страхування становлять 22%. З доходів понад 1 150 000 рублів ставка складе 10%.
  • Відрахування на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством складають 2,9% від річного доходу співробітника, який не перевищує 865 000 рублів. З доходу, який перевищує 865 000 рублів, внесок платити не потрібно.
  • Відрахування до Фонду обов'язкового медичного страхування в розмірі 5,1% для будь-якого рівня річного доходу.

Допомоги, що виплачуються роботодавцем в рамках обов'язкового соціального страхування:

  • Оплата допомоги по тимчасовій непрацездатності
  • Оплата відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами
  • Оплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення віку дитини 1,5 років

Які страхові внески сплачують за іноземців в 2019 році

Роботодавцю не потрібно платити страхові внески за іноземних громадян, у яких є дозвіл на роботу і статус висококваліфікованого фахівця (ВКС) *. В інших випадках ставка по страхових внесках залежить від двох чинників: підстави знаходження в Росії і наявності статусу ВКС.

* Іноземець отримає такий статус, якщо його зарплата за рік складе понад 2 млн. Рублів.

оплата лікарняних

Оплата лікарняного листа за перші 3 дні здійснюється за рахунок роботодавця, починаючи з 4-го дня - з коштів ФСС. Розмір компенсації розраховується виходячи з доходу співробітника за попередні 2 календарні роки і його страхового стажу.

Оплата декретної відпустки

Термін відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами становить 140 днів - при звичайних пологах (70 днів до пологів + 70 днів після пологів) і 194 дня при багатоплідній вагітності (84 днів до пологів +110 днів після пологів). Потім роботодавець надає працівнику відпустку по догляду за дитиною на термін до 1,5 років.

Допомоги по вагітності та пологах та по догляду за дитиною до 1,5 років виплачуються за рахунок коштів ФСС.

Також у жінки є можливість збільшити термін відпустки по догляду за дитиною на термін до 3 років. Розмір допомоги в даному випадку буде вже набагато менше (зараз воно складає 50 рублів на місяць), і виплачується вона за рахунок коштів компанії.

Тим самим, декретну відпустку оплачується ФСС, а не роботодавцем, однак за останнім закріплено обов'язок збереження робочого місця жінки, яка перебуває у декретній відпустці.

Страхові внески на травматизм

На додаток до соціальних внесків роботодавець також повинен виплачувати в ФСС внески на обов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Розмір внеску приймає значення від 0,2% до 8,5% від заробітної плати і залежить від виду діяльності роботодавця. Для офісних співробітників ставка зазвичай становить 0,2%. У податкову базу за даними страхових внесках включається зарплата всіх працівників, включаючи іноземців та ВКС.

Добровільне медичне страхування

Крім обов'язкового медичного страхування роботодавці часто вводять додаткове медичне страхування працівників, яке компенсує відвідування приватних медичних клінік. Також для відповідних категорій працівників може оформлятися страхування при відрядженнях.

відпустка

Щорічна оплачувана відпустка для працівників становить 28 календарних днів.

Хто в компанії вважає співробітникам зарплату

Для ведення розрахунку заробітної плати ви можете найняти штатного бухгалтера або скористатися послугами бухгалтерської компанії .

Контакти

  • +7 495 225 30 38 Москва
  • +7 812 244 75 49 Санкт-Петербург
  • +7 4822 63 00 62 Твер