Реклама
Реклама
Реклама

Страхові внески за підприємця в році. Осно, ССО «доходи мінус витрати», ЕСХН. Терміни сплати фіксованих платежів ІП

  1. Розмір страхових внесків ІП в 2017 році
  2. Отримайте руку допомоги від уряду
  3. Фіксований платіж розрахований з МРОТ
  4. Зменшення податків за рахунок фіксованого платежу
  5. Кожен роботодавець повинен платити активи?
  6. 1% з перевищення доходу понад 300 тис. Рублів
  7. Чи можна отримати спасар, якщо роботодавець не сплачує жодних фінансових послуг?
  8. Терміни сплати фіксованих платежів ІП
  9. Чи є оподаткування вкладу в контракти з активами на основі оподаткування?
  10. Що відбувається з фінансовими вигодами для роботодавців або в разі безробіття?
  11. Чи можливо скорегувати грошовий внесок протягом терміну дії активу?
  12. Може бути вище 34? в місяць?
  13. Чи можуть бути зроблені додаткові разові платежі щодо фінансових послуг
  14. Чи можуть активи і зобов'язання погашатися?
  15. Як отримати державні надбавки до активів?
  16. КБК для оплати фіксованих внесків ІП в 2017 році
  17. Що відбувається після закінчення терміну переходу активів?
  18. Як сформувати платіжне отримання на оплату фіксованих платежів
  19. Депозитні збори і ваші витрати
  20. Як подати заявку на ощадний договір на активи
  21. Як сформувати платіжку за допомогою сервісу податкової на nalog.ru?
  22. Сума фіксованого платежу не залежить від
  23. Як заповнити платіжне доручення для оплати через банк за рахунком ІП
  24. Відповідальність за межі не оплату внесків
  25. Хто повинен оплачувати фіксовані внески
  26. В якому випадку внески можна сплачувати
  27. Розмір фіксованого платежу ІП за себе в 2017-2018 році
  28. Фіксована частина з розрахунку МРОТ
  29. Якщо ІП пропрацював не повний рік
  30. 1% при доході понад 300 тис. Рублів
  31. Терміни сплати внесків ІП
  32. Куди платити і на які КБК
  33. Зменшення податків за рахунок фіксованого платежу
  34. ССО «Доходи»
  35. ЕНВД
  36. патент
  37. Штрафи за неоплачені внески

Коли господарюючий суб'єкт вирішує працювати в якості підприємця, у нього після постановки на облік з'являється зобов'язання зі сплати внесків до фіксованих розмірах на обов'язкові види страхування. ІП дано право цю посаду виконати протягом звітного року, при цьому дана дія можна зробити безготівково через банки або ж з готівковими коштами з використанням терміналів.

Ощадна заборгованість - це спосіб заощадити кошти, щоб забезпечити дохід при виході на пенсію. Для більшості австралійців роботодавці будуть виплачувати 5% своєї зарплати в свій Суперфонд. Це називається Гарантією пенсійного забезпечення.

Проте, супер може мати велике значення для вашого способу життя при виході на пенсію і керувати ним добре може означати різницю між відходом на пенсію вашої мрії і просто соскабливанием. Супер - це ефективний з точки зору податків спосіб заощадити достатньо грошей для виходу на пенсію. Також може бути ряд переваг, які ви можете вимагати від уряду.

Найголовнішим зміною в даній області в новому році стала передача адміністрування по внесках на обов'язкове страхування податковим органам.

У зв'язку з цим змінилися реквізити отримувача, а також стали діяти нові КБК.

Важливо! При складанні платіжок на оплату внесків потрібно звернути увагу що тепер одержувачем цих коштів виступає ІФНC, а не ПФР.

Коли ви зайняті управлінням своїм бізнесом, час подумати про супер може здатися проблемою на інший день. «Це займе дуже багато часу», «Це занадто складно» і «Мені не потрібно», є поширеними причинами відкладання організації супер.

Одним із стимулів для оплати себе супер є повний податкове вирахування , Пропонований людям, класифікованих як «по суті самостійно зайнятий». Це визначається як люди, які заробляють менше 10% свого доходу від роботодавця. Внески до певного моменту і до 75 років обкладаються концесійним податком в розмірі 15 відсотків, а не граничними податковими ставками .

Відповідний річний звіт підприємець також повинен буде здавати в податкову, яка і буде вести перевірки в даній галузі.

Розмір страхових внесків ІП в 2017 році

платежі по обов'язковому страхуванню ІП складаються з обов'язкової частини, яка визначається у фіксованому розмірі, і сум відрахувань з перевищення встановленого розміру доходу в 300 тис. Рублів.

Отримайте руку допомоги від уряду

Якщо ви працюєте за наймом і хочете подати податкові відрахування, важливо знати, що. Деякі самозайняті люди можуть також мати право на участь в бонус з боку уряду. Сума буде залежати від вашого оціночного доходу і від того, наскільки ви самі вносите свій вклад.

Перш ніж починати робити внески, вам потрібно вибрати фонд. Це важливе рішення, і його не можна сприймати легковажно. Кожен фонд пропонує різні варіанти інвестицій та пільги і стягує різні збори, тому обраний вами може істотно вплинути на розмір вашого гніздового яйця.

Фіксований платіж розрахований з МРОТ

Страхування з пенсійного та медичного забезпечення є обов'язковим для ІП незалежно від використовуваного режиму і факту роботи. Головна умова щоб підприємець був зареєстрований в ЕГРІП.

Платіж розраховується виходячи з діючих ставок і затвердженого розміру МРОТ за станом на початок року.

Зменшення податків за рахунок фіксованого платежу

Відвідайте сайт обраного вами фонду або зв'яжіться з ним безпосередньо, щоб вибрати найпростіший варіант для вас. В принципі, ці додаткові пільги виплачуються тільки працівникам, всіх працівників, зайнятих в бізнесі, промисловості та державній службі. Це часто регулюється колективними договорами, і право зазвичай застосовується з сьомого місяця роботи. На додаток до цього, право на фінансові послуги також включає учнів, стажистів, рекрутерів, добровольців, а також державних службовців, суддів, професійних солдатів і тимчасових солдатів.

Період, рікПенсійне страхування, руб.медичне

страхування, руб.

Всього2016

19356.48 3796.85 23153.33 2017 23400.00 4590.00 27990.00

Важливо! Якщо реєстрація ІП або його закриття відбувається протягом року, то розмір фіксованого платежу пропорційно перераховується.

Кожен роботодавець повинен платити активи?

Тут необхідно провести відмінність між посібником роботодавця і добровільним внеском з вашої звичайної заробітної плати . Посібник роботодавця в основному добровільне або регулюється колективним договором. Якщо ваш роботодавець не виплачує повну суму, ми рекомендуємо вам збільшити цю частку за рахунок власної зарплати. Вони просто інформують вашого роботодавця в письмовій формі про вашому додаткову винагороду в рамках активів і зобов'язань і зберігають цю суму із заробітної плати. Ваш роботодавець юридично зобов'язаний передати ваші добровільні платежі разом з посібником роботодавця.

1% з перевищення доходу понад 300 тис. Рублів

Дана частина фіксованого платежу обов'язкова для тих суб'єктів, у яких за підсумками за рік надійшла виручка перевищила встановлений розмір в 300000 руб. Дана сума визначається в розмірі 1% від перевищення доходу підприємця.

Тобто: (Дохід підприємця - 300000) * 1%

Чи можна отримати спасар, якщо роботодавець не сплачує жодних фінансових послуг?

Потім ваша чиста зарплата зменшується, і роботодавець робить переклад в сумі на ваш депозитний рахунок. Якщо ви не отримуєте допомогу від роботодавця, ви можете робити свої внески тільки для того, щоб ви могли скористатися державним бонусом. Так, оскільки дохід нижче стелі, для самотніх людей 900 євро і для заможних доходів в розмірі 800 євро. Слід зазначити, що кошти повинні фінансуватися урядом, тобто будувати ощадні контракти або плани фондів. Залежно від прийнятого рішення він отримує 9% -ний спам-кредит для договору заощадження будівель або 20% для плану заощаджень коштів.

Підприємці повинні розуміти наступне:

  • При вмененке слід брати не фактично отриманий дохід, а поставлений, одержуваний розрахунковим шляхом.
  • При ССО 6% - фактично отриманий дохід.
  • При ССО 15% - фактично отриманий дохід, і зменшувати його на суму зроблених витрат не треба.
  • При ОСНО - з цього року ІП отримали право використовувати різницю між отриманим доходом і професійними відрахуваннями
  • При ПСН - застосовується розрахована максимальна вартість патенту.

Терміни сплати фіксованих платежів ІП

Законодавством встановлені такі строки платежів:

Чи є оподаткування вкладу в контракти з активами на основі оподаткування?

Тут також максимальні фінансові внески складають 470 євро на будівництво ощадних контрактів і 400 євро на плани заощаджень коштів. Внески в фінансові послуги не оподатковуються і тому повинні обкладатися податком. Таким чином, допомога роботодавця додається тільки до вашої звичайної зарплати і віднімається після обчислення податку відповідно до узгодженою сумою готівки. Ситуація така ж, як у Неттолона.

Що відбувається з фінансовими вигодами для роботодавців або в разі безробіття?

Коли робочий центр змінений, оплата активів може бути легко передана новому роботодавцю: контракт просто триває. Дострокове припинення діяльності активів можливо, але недоцільно. Існує втрата вимоги до посібника працівника. Краще не припинення, але існуючий кредит залишається до кінця періоду блокування, тому державна субсидія на платежі, зроблені до сих пір, не втрачається.

  • фіксований платіж підприємець повинен сплатити до кінця періоду звіту, тобто до 31 грудня поточного року.
  • Внески в розмірі 1% потрібно перерахувати до бюджету до 1 квітня наступного року.

Першу частину ІП можуть платити як їм зручно. Це можуть бути щомісячні або щоквартальні платежі. Підприємцю дано право оплатити цю суму одним платежем відразу або ж в кінці року.

Чи можливо скорегувати грошовий внесок протягом терміну дії активу?

Ви можете гнучко сформувати решітки. Ваш роботодавець визначає платежі, так що вам потрібно публікувати змінені значення тут. Наприклад, ви можете збільшити свій внесок, якщо після зміни роботи ви отримаєте більше переваг від свого нового роботодавця і, звичайно ж, ви хочете вигідно інвестувати їх в свій закритий контракт. Те ж саме відноситься до зворотного нагоди.

Може бути вище 34? в місяць?

Тільки державне фінансування обмежене депозитами не більше 400 на рік.

Чи можуть бути зроблені додаткові разові платежі щодо фінансових послуг

Рахунок депо з активами підлягає періоду переходу. Таким чином, тільки депозити від роботодавця повинні бути зроблені на цьому складі.

Головна вимога при цьому, щоб платіж фіксованої суми був проведений до кінця року.

Однак, IP, які збираються врахувати внески при розрахунку платежів на спецрежими повинні знати наступне:

  • - податок можна знизити на суму сплачених внесків до відповідних періодах. Тобто ЕНВД за 1 кв. можна знизити на внески, якщо їх оплата пройшла з січня по березень цього року.
  • - оплата фіксованих сум може враховуватися при розрахунку як авансових платежів так і всього податку. Все залежить від того, коли вона проводилася.

Підприємці, які не беруть участь роботодавцями, можуть виробляти оплату внесків так, щоб сума обчисленого податку до сплати дорівнювала 0, якщо це дозволяє зробити розмір отриманих доходів і витрат.

Чи можуть активи і зобов'язання погашатися?

Однак це може складатися з частки роботодавця і працівника. Ви можете повернути роботодавцю свою виплату вигідних посібників в перший рік ретроактивно на всі місяці до початку року. Це те, як ви використовуєте повне тарифне посібник вашого роботодавця за поточний рік. Платежі за повернення коштів можливі тільки в кілька разів за ваш внесок. Застава на минулі роки, однак, ні в якому разі не дозволений, і технічно також неможливо!

Як отримати державні надбавки до активів?

Ви повинні подати заявку на фінансування своїх фінансових послуг щороку в рамках своєї податкової декларації . Ви отримаєте необхідну повідомлення разом з випискою по рахунку на початку календарного року інвестиційною компанією. Бонус буде виплачений вам після закінчення терміну переходу.

КБК для оплати фіксованих внесків ІП в 2017 році

З початку цього року відбулася зміна адміністратора внесків - тепер управління перейшло до податкову службу . У зв'язку з цим були введені нові КБК, які тепер починаються з коду 182.

За внесками на пенсійне страхування:

  • Внески у фіксованій сумі і 1% - 18210202140061110160
  • Пені - 18210202140062110160
  • Штрафи - 18210202140063010160

За внесками на ОМС:

Що відбувається після закінчення терміну переходу активів?

Збереження інвестиційними фондами означає, що курси можуть йти вгору і вниз. За останні десятиліття інвестиційні фонди вразили багато інших інвестиційні можливості. Проте не можна виключати, що ціни не будуть рости деякий час, але залишаються незмінними. Щоб компенсувати це, ви вирішуєте тут про довгострокове рослині, яке допомагає долати можливі глибини з плином часу. Подальші депозити від вашого роботодавця потім повинні бути внесені на новий депозитний рахунок.

  • Внески - 18210202103081013160
  • Пені - 18210202103082013160
  • Штрафи - 18210202103083013160

Як сформувати платіжне отримання на оплату фіксованих платежів

Виконати зобов'язання по перерахуванню внесків можна готівкою у відділенні банку, або електронно. Крім цього, можна скласти платіжку і зробити перерахування через відкритий розрахунковий рахунок в банку.

Депозитні збори і ваші витрати

Втрата майбутніх пенсійних реформ. Плата за депозит для ваших активів становить 12 євро на рік. Одноразова плата за сплату в розмірі 10 євро використовується для покриття витрат на онлайн-легітимізацію або щорічно пожертвувати частину витрат.

Як подати заявку на ощадний договір на активи

Ні, зняття коштів може бути вироблено безпосередньо на вказану вами обліковий запис. Проте, вони можуть передавати акції третій особі в кінці періоду переходу.

внески на добровільне страхування залежать від того, як ви застраховані. Існують спеціальні правила для самозайнятих осіб, добровільно застрахованих співробітників, пенсіонерів та студентів. Отримайте огляд висоти тут. У таблиці вказані максимальні і мінімальні внески на медичне страхування в залежності від того, чи застраховані ви чи ні медична страховка. Ви також знайдете внесок в страхування довгострокового догляду.

Як сформувати платіжку за допомогою сервісу податкової на nalog.ru?

Сайт податкової пропонує зручний сервіс для автоматичного створення квитанції на оплату внесків через відділення банку.

Крок 2. У поле платник клацнути «Індивідуальний підприємець», в поле «Розрахунковий документ» проставляється « Платіжний документ ». З його допомогою можна отримати бланк для перерахування через банк, або оплатити електронними грошима. Якщо вибрати «Платіжне доручення» - то можна сформувати документ для перерахування цих сум з розрахункового рахунку. Але також необхідно буде вказувати реквізити податкового органу - одержувача.

Сума фіксованого платежу не залежить від

Однак максимальний внесок становить вже 350 євро за щомісячну допомогу на роботу. Хороша річ про це: навіть якщо ви заробляєте більше, ніж щомісяця 350 євро, ваш внесок більше не збільшується. Ваш роботодавець, до речі, зобов'язаний взяти на себе деякі з ваших вкладів.

День народження - ви можете добровільно застрахуватися протягом шести місяців за невелику фіксовану плату. Згодом або якщо вони перевищують ліміт доходу, студенти можуть застрахувати себе в якості регулярного внеску за добровільно застрахованих осіб. Цей внесок залежить від доходу.

Крок 3. Проставляється необхідний КБК, після чого потрібно натиснути Enter. Решта поля повинні заповнитися автоматично. При цьому код потрібно вказувати без пробілів та інших зайвих знаків. Якщо ви побачили неточність в водимо інформації, то можна натиснути кнопку "Назад" і заповнити поля заново.


За їх доходи від пенсій - також з пенсій, наприклад пенсій - пенсіонери платять однаковий загальний розмір внесків, як і інші застраховані особи. Щомісячні мінімальні і максимальні внески можна знайти в таблиці. Ваш індивідуальний внесок залежить від вашого загального щомісячного доходу. Мінімальні та максимальні внески визначаються встановленими законом мінімальними і максимальними лімітами для доходу, на якому заснований внесок. У кращому випадку ваш внесок розраховується з доходу в 350 євро в місяць, навіть якщо у вас більше доходу.

Різні ставки внесків. У разі вкладу в медичне страхування існує особлива особливість добровільних застрахованих осіб: діють різні ставки внесків в залежності від типу вашого доходу. Зниження ставки на 15, 0% відноситься до більшості видів доходів. Знижена ставка застосовується, наприклад, до наступних типів доходів.

Увага! КБК необхідно вводити разом без пробілів.

Крок 4. Заповнюються реквізити отримувача внесків. Графу «Адреса об'єкта оподаткування» потрібно пропустити. В «Код ИФНС» вибирається податкова, в яку здійснюється платіж. Нижче вказується муніципальне утворення (вибирається зі списку).


Нижче вказується муніципальне утворення (вибирається зі списку)

П. Які повинні виплачуватися на підставі статутних зобов'язань, таких як зобов'язання розлученого подружжя. Пенсії, пенсії, трудові пенсії та інші пенсійні пособіяПредлагая грошовий дохід від самостійної зайнятості, яку ви заробляєте на додаток до пенсійної або пенсійної довідки. Якщо у вас є різні види доходу, ви можете заплатити зменшену ставку внеску за частину свого щомісячного доходу і загальну ставку внесків в іншу частину. Таким чином, ви можете побачити, як створюється ваш внесок.

доказом прибуткового податку або свідоцтва про гідність є, наприклад, відповідні докази. Ви відправляєте докази в копії. Надішліть свій податковий звіт в двох примірниках. Потім ми завжди публікуємо ваші вклади вчасно з вашого профілю.

Для введення адреси у вас відкриється додаткове віконце:


Крок 5
Крок 5. Вказуються реквізити платіжного документа. «Статус особи» - вибирається 09, підприємець. В основу платежу вибирається «ТП» - поточний платіж цього року. В полі " Податковий період »Вибирається платіж за рік, а також відбивається рік, за який потрібно здійснити оплату. Сума платежу - бажаний розмір платежу.


Крок 6
Крок 6. Введення відомостей про платника. Заповнюються його ПІБ, код ІПН. Поле «Адреса» заповнюється в окремому вікні, відомості вибираються з довідників. Поле ІПН необхідно заповнювати обов'язково, якщо планується оплачувати електронним способом.


Крок 7
Крок 7. Потрібно ще раз перевірити правильність даних і натиснути кнопку «Оплатити». У вікні необхідно вибрати:

Если оплата буде проводитись готівкою через відділення банку - тоді буде Створена Квитанція для роздрукування: Если оплата буде проводитись готівкою через відділення банку - тоді буде Створена Квитанція для роздрукування:   Якщо оплачуватися внесок буде безготівково - тоді відкриється вікно з логотипами банків і платіжних систем, і необхідно буде вибрати бажану: Якщо оплачуватися внесок буде безготівково - тоді відкриється вікно з логотипами банків і платіжних систем, і необхідно буде вибрати бажану:


Як заповнити платіжне доручення для оплати через банк за рахунком ІП

Якщо у підприємця відкритий банківський рахунок, то здійснити оплату фіксованих внесків можна через нього, склавши платіжне доручення . Для цього найкраще скористатися спеціальними сервісами-помічниками або бухгалтерськими програмами.


Особливість оформлення платіжного доручення для перерахування фіксованих внесків:
Особливість оформлення платіжного доручення для перерахування фіксованих внесків:

  1. У статусі платника проставляється код «09»;
  2. Записується ІПН підприємця, поле КПП потрібно залишити порожнім, тому як у підприємця його немає.
  3. Вказуються ПІБ платника (підприємця) і його банківські реквізити - назва банківської організації, БИК, кореспондентський рахунок і розрахунковий рахунок. Нижче проставляються реквізити отримувача - податкової. Їх можна дізнатися на сайті ФНС.
  4. В поле 104 заноситься КБК платежу без пробілів;
  5. В поле 105 записується ОКТМО;
  6. Наступної поле записується код «ТП» - тобто поточний платіж;
  7. Періодами платежів є рік, тому в наступне поле записується ГД.00.17. Останні 2 цифри - це дві цифри року платежу 2017.
  8. В поле «Вид платежу» записується «01»;
  9. В поле «КОД» проставляється 0;
  10. Черговість платежу - 5;
  11. Поля 108 і 109 потрібно заповнити «0», поле 110 не заповнюється.
  12. Записується призначення платежу. Тут потрібно вказати, що оплачуються фіксовані внески з доходу до тресту тисяч рублів, за 2017 рік і проставити реєстраційний номер.

Відповідальність за межі не оплату внесків

Всі суми внесків необхідно оплачувати в установлені терміни. Якщо це не зробити - податкова може виставити підприємцю штраф. Його розмір розраховується виходячи з суми неоплачених внесків. Мінімально розмір штрафних санкцій - 20% від суми боргу, його присудять в тому випадку, коли злого умислу при простроченні не було. Наприклад, IP переплутав дати внесення платежу або просто забув.

Якщо підприємець не платить суми внесків цілеспрямовано, розмір санкцій збільшиться і скласти 40% від суми.

Увага! Крім цього, за період між датою платежу і фактичним часом перерахування грошей можуть бути нараховані пені. Вони розраховуються як 1/300 ставки Центробанку за кожен прострочений день.

Розмір штрафу може бути знижений через суд, якщо ІП доведе, що у нього були пом'якшувальні обставини (наприклад, знаходився в лікарні). мінімальний розмір зниження - в 2 рази. Однак розмір пені знизити не можна, їх необхідно буде сплатити в повному розмірі.


Однак розмір пені знизити не можна, їх необхідно буде сплатити в повному розмірі

щорічно індивідуальні підприємці повинні оплачуватися фіксовані платежі ІП за себе в Пенсійний фонд і на обов'язкове медичне страхування за встановленими ставками. Терміни, порядок обчислення сум і порядок оплати визначено 34 главою податкового кодексу.

Починаючи з 2017 року адміністрування внесків підприємців за себе в пенсійний фонд і на обов'язкове медичне страхування було передано в податкову інспекцію. Таким чином тепер ФНС контролює надходження оплат, проводить перевірки та нараховує штрафу і пені.

Хто повинен оплачувати фіксовані внески

Фіксовані платежі є обов'язковими платежами для наступних категорій:

  • Фізичні особи, зареєстровані як індивідуальних підприємців.
  • Медіатори, адвокати і нотаріуси, які займаються приватною практикою.
  • Патентні повірені.
  • Оцінювачі.
  • Арбітражні керуючі.
  • І інші особи.

Таким чином, якщо ви, то ви повинні будете оплачувати фіксовані внески ІП за себе в пенсійний фонд (ПФР) і на обов'язкове медичне страхування (ОМС). Крім того, якщо підприємець є роботодавцем, то ще він повинен оплачувати внески із зарплати своїх співробітників.

У деяких випадках підприємці можуть перебувати в омані: якщо вони не ведуть діяльності, то їм не потрібно платити ці платежі, але це не так. Ці платежі є обов'язковими для всіх. Тому, щоб не платити внески необхідно або закрити ІП, або якщо виконуються умови, описані нижче.

Важліво! Відсутність господарської діяльності у підприємця не звільняє його від сплати внесків за себе.

В якому випадку внески можна сплачувати

У деяких випадках ці платежі можуть не обчислюватися і не виплачуватися:

  • У зв'язку з материнством, а також в разі тимчасової непрацездатності. Підстава: ст. 430 НК, п.6.
  • У разі, якщо громадянин покликаний на військову службу за заклики. Підстава: ст. 430 НК, п.7.
  • Якщо статус адвоката був припинений і не ведеться приватна практика . Підстава: ст. 430 НК, п.7.

Увага! При цьому необхідно враховувати, що пільговий період не повинні бути діяльності. Інакше внески повинні обчислюватися і сплачуватися пропорційно кількості відпрацьованих місяців.

Розмір фіксованого платежу ІП за себе в 2017-2018 році

Платежі можна розділити на постійну частину, залежну від встановленої величини МРОТ і на змінну, яка залежить від доходу підприємця. Їх розмір і порядок розрахунку визначені в ст. 430 НК РФ п.1.

Фіксована частина з розрахунку МРОТ

Якщо ІП пропрацював рік повністю

Перша частина платежів є фіксованою, яка залежить від встановленого державою МРОТ на початок року. Причому, якщо МРОТ змінюється протягом року, величина платежу не змінюється.

Так для розрахунку внесків на початку року встановлено такі величини МРОТ:

  • На 2017 рік - 7500 рублів.
  • На 2018 рік - 7800 рублів (зміна величини МРОТ з 1 липня 2017 року).

Фіксована частина внесків визначається за формулою:

Платіж в ПФР = МРОТ (встановлений на початку року) * 12 * 26%

Де 26% - це встановлена ​​ставка відрахувань в пенсійний фонд.

Платіж на ОМС = МРОТ (встановлений на початку року) * 12 * 5,1%

Де 5,1% - встановлена ​​ставка оплати в рахунок відрахувань на обов'язкове медичне страхування.

Таким чином фіксовані платежі ІП за себе складають:

Звітний рікПлатіж в ПФР, руб.Платіж на ОМС, руб.Разом за рік

2017 23 400,00 4 590,00 27 990,00 2018 24 336,00 4 773,60 29 109,60

Увага! Якщо підприємець зареєстрував або закрив ІП протягом звітного періоду, то внески розраховуються пропорційно відпрацьованого часу (відповідно до ст. 430, п.п. 3-5).

Якщо ІП пропрацював не повний рік

Припустимо підприємець зареєстрував ІП 10 липня 2017 року, розрахунок буде наступним:

  1. Кількість повністю відпрацьованих місяців 5. За кожний повний місяць ми платимо в ПФР і на ОМС = 27990/12 = 2332,5. Таким чином, за 5 місяців у нас вийде: 2332,5 * 5 = 11 662,50.
  2. Так як в липні 31 день, потрібно вирахувати суму за 1 день і помножити її на 21 день: 2332,5 / 31 * 21 = 1580,08.
  3. Загальна сума платежів в ПФР і на ОМС за неповний рік дорівнює 1580,08 + 11 662,50 = 13 242,58. Це загальна сума, аналогічним чином вважається окремо сума платежу в кожен з фондів.

При цьому кількість днів неповного місяця вважають за наступним принципом:

  • Якщо ви відкрили підприємництво, то звіт починається з наступного дня після внесення запису до державного реєстру (згідно Федерального Закону 212-ФЗ ч.2 ст. 4.) по останній день місяця.
  • При закритті підприємця береться період з початку місяця включно по дату внесення запису до державного реєстру.

Увага! Деякі податкові стверджують, що для розрахунку необхідно загальну суму на поточний рік розділити на 365 днів і помножити кількість відпрацьованих днів, що неправильно!

1% при доході понад 300 тис. Рублів

Друга частина платежів залежить від прибутку. Сплачується вона тільки в тому випадку, якщо прибуток за рік була більше 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Формула розрахунку 1%: (Загальний дохід ІП - 300 000) * 1%.

Залежно від обраного режиму оподаткування як дохід береться:

  • При береться різниця між отриманим прибутком і понесених за цей період витратами.
  • На спрощеній системі оподаткування за системі ССО «Доходи, зменшені на величину витрат» необхідно брати також різницю між доходами і витратами. Такої думки дійшли за рішенням арбітражного суду Кемеровської області у справі № А27-5253 / 2016 від 24.07.2017 року по ІП Жарінової О.В.
  • При ССО «Доходи» беремо доходи - гр. 4 Книги доходів і витрат.
  • Для платників ЕНВД береться значення розрахункового доходу, зазначеного в стр. 100 розділу 2 декларації з ЕНВД, а не реально отриманого прибутку.
  • На патентній системі оподаткування береться також максимально можливий дохід за патентом, а не фактичні отриманий прибуток.

При суміщенні податкових режимів необхідно брати загальну суму по кожній системі оподаткування, далі з неї віднімати 300 тис. Руб. і множити отримане на 1%.

Увага! Загальна сума внесків - фіксованого платежу і 1% не може бути більше, ніж 8 МРОТ (встановленого на початок року) * 8 * 26%.

Таким чином максимальна сума внесків буде наступною:

  • У 2017 році - 187 200 рублів.
  • У 2018 році - 194 688 рублів.

Терміни сплати внесків ІП

Оплату внесків необхідно провести у встановлені терміни (ст. 432 п.2 НК РФ):

  • Фіксовану частину необхідно сплатити до 31 грудня звітного року.
  • 1% оплачується не пізніше 1 квітня року, який слідує за звітним. Тобто за 2017 року необхідно сплатити не пізніше 1 квітня 2018 року.

Обчислення і оплату внесків виробляє сам платник податків. Також їм може бути встановлена ​​і періодичність платежів. НК не встановлює обов'язку сплачувати ці платежі щоквартально, щомісячно або за іншою схемою, IP сам вирішує, як оплачувати.

При цьому деякі податкові органи примушують платити внески щоквартально, навіть якщо діяльність не ведеться. Це не правильно. Внески можуть бути сплачені хоч однією сумою, наприклад, на початку року або в кінці.

Проте оплату внесків краще проводити щоквартально, розбивши їх на 4 частини. Якщо діяльність тільки почалася і доходу поки великого немає, то можна оплачувати їх в в розмірі нарахованих податків, щоб зменшити їх на 100%. І вже до кінця року вийти на всю встановлену на рік суму.

Увага! При закритті ІП внески необхідно сплатити протягом 15 календарних днів з моменту внесення запису в держ. реєстр.

Куди платити і на які КБК

Оплату фіксованого платежу в ПФР і на ОМС необхідно проводити в податкову за місцем реєстрації як ІП за реквізитами податкової інспекції . Після того, як адміністрування цих платежів перейшло в НФС були змінені і КБК.

КБК фіксовані платежі ІП в 2017 році за себе:

  • Фіксована частина і 1% в ПФР c 2017 року оплачуються на один і той номер КБК - 182 1 02 02140 06 1110 160.
  • На ОМС - 182 1 02 02103 08 1013 160.

Зменшення податків за рахунок фіксованого платежу

ОСНО, ССО «Доходи мінус витрати», ЕСХН

при загальній системі оподаткування сплачені внески включаються до витрат, тим самим зменшуючи базу оподаткування з податку.

Якщо працівників немає, податок можна зменшити до нуля, за рахунок сум, сплачених в ПФР і на ОМС підприємцем за себе.

Якщо є працівники - то не більше 50% сплачених внесків, сплачених за ІП, а також за працівників.

ССО «Доходи»

В даному випадку можна зменшити податок на 100%, якщо у підприємця немає найманих працівників. Якщо є, то податок може бути зменшений, але не більше, ніж на 50% за рахунок відрахувань за працівників і самого ВП.

ЕНВД

Податок з ЕНВД можна зменшувати за рахунок перерахованих платежів ІП на 100%, якщо немає працівників. Якщо працівники є, то не більше 50% податку сумами внесків за співробітником і самого ВП. Можливість зменшити податок на відрахування ІП за себе і за працівників була введена в з 2017 року.

Важліво! Так як ЕНВД - це квартальний податок і звітність здається також щоквартально, то внески необхідно оплачувати щоквартально.

патент

Даний вид оподаткування не передбачає його зменшення за рахунок відрахувань до фондів платежів за ІП і за найманих працівників.

Штрафи за неоплачені внески

За несплату внесків можлива наступна відповідальність:

  • За кожен прострочений день буде нараховано пені на суму недоїмки з розрахунку 1/300 ставки рефінансування, яка діяла на момент несплати.
  • Якщо платник податків не надав звітність за отриманими податків може бути нарахована максимально можлива сума внесків. Так як податкова не знає про ваші доходи. Так в 2017 році це може бути 187 200 рублів, а в 2018 році вже 194 688 рублів.

Що відбувається з фінансовими вигодами для роботодавців або в разі безробіття?
Чи можливо скорегувати грошовий внесок протягом терміну дії активу?
Може бути вище 34?
В місяць?
Як отримати державні надбавки до активів?
Ru?
Кожен роботодавець повинен платити активи?
Що відбувається з фінансовими вигодами для роботодавців або в разі безробіття?
Чи можливо скорегувати грошовий внесок протягом терміну дії активу?
Може бути вище 34?