Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 28. Порядок обчислення і сплати страхових внесків банків. 1. Розрахунковим періодом для сплати страхових внесків банків є календарний квартал року.

  1. Наступна стаття »

2. Розмір страхових внесків не може перевищувати 0,15 відсотка середньої хронологічної за розрахунковий період щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів, які страхуються відповідно до статті 5 цього Закону, в рублевому еквіваленті за попередній квартал.
У випадках, передбачених цим Законом, страховий внесок може бути збільшений до 0,3 відсотка середньої хронологічної за розрахунковий період щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів, але не більше ніж на два звітні періоди.
Конкретний розмір страхових внесків банків встановлюється радою директорів Агентства. При зміні розміру страхових внесків банків новий розмір вводиться не раніше 45 днів після прийняття відповідного рішення.
Рішення про встановлення розміру страхових внесків банків публікується в "Віснику Банку Росії" і "Российской газете" не пізніше ніж через п'ять днів з дня його прийняття.
3. Порядок розрахунку середньої хронологічної за розрахунковий період щоденних балансових залишків на рахунках з обліку вкладів встановлюється Агентством. У разі зміни зазначеного порядку новий порядок підлягає застосуванню з наступного розрахункового періоду. При цьому новий порядок розрахунку повинен бути доведений до відома банків не пізніше ніж за 30 днів до початку нового розрахункового періоду.
4. Розрахунок страхових внесків до фонду страхування вкладів здійснюється банками самостійно.
5. Сплата страхових внесків до фонду страхування вкладів здійснюється протягом 5 днів з дня закінчення розрахункового періоду шляхом переказу грошових коштів на рахунок Агентства в Банку Росії, на якому розміщуються кошти фонду страхування вкладів.
Обов'язок по сплаті страхових внесків вважається виконаним з моменту списання коштів з кореспондентського рахунку банку в Національному Банку.
6. Сума надміру сплаченого страхового внеску підлягає заліку в рахунок майбутніх платежів або поверненню в разі припинення відповідно до статті 27 цього Закону обов'язки банку сплачувати страхові внески.
7. Сплата страхових внесків здійснюється у валюті Російської Федерації. У разі якщо вклади зроблені в іноземній валюті, сплата страхових внесків здійснюється у валюті Російської Федерації за курсом, встановленим Банком Росії на день, що передує дню сплати.

Наступна стаття »
До тексту закону »

Читайте також

Популярні документи