Реклама
Реклама
Реклама

Розрахунок і оплата пайового внеску на розвиток соціальної інфраструктури

  1. Нормативне обґрунтування пайового внеску, який зобов'язаний платити забудовник
  2. Розмір внеску на пайову участь у розвитку інфраструктури
  3. Облік і оплата податків
Пайовий внесок забудовника на розвиток інфраструктури населеного пункту є однією з умов для отримання дозволу на будівництва . Наявність і розмір цього платежу до недавнього часу не мали законної основи. Деякі вимагали від 7 до 100% від суми вартості будівництва, і тільки у 2000 році це питання ухвалив законодавчі рамки.

Нормативне обґрунтування пайового внеску, який зобов'язаний платити забудовник

У Бюджетному кодексі прописано, що кошти від пайової участі в розвитку інфраструктури включаються до складу місцевого бюджету. Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» дає широкі повноваження місцевим радам - ​​вони визначають розмір, порядок розрахунку і використання залучених коштів.

Виходячи з норм, слід просте правило: вирішив будувати - плати внесок на інфраструктуру міста. При цьому неважливо, який статус має забудовник і систему оподаткування. Винятки з правил пов'язані з приналежністю майбутнього об'єкта до тієї чи іншої категорії з 10 перерахованих в законі. Такі забудовники звільняються від участі в розвитку інфраструктури.

Законодавчо прописано те, що забудовник зобов'язаний укласти договір про пайову участь у розвитку міста. До нього додається розрахунок вартості будівництва. Часто забудовники занижують суми і намагаються уникнути пайових внесків. Але потрібно знати, що існує практика, коли в судовому порядку органи місцевого управління оскаржували цей момент. У нормативному документі написано, що такий договір складається відповідно до букви закону, а не за бажанням сторін.

Розмір внеску на пайову участь у розвитку інфраструктури

Визначають цей розмір місцева влада з урахуванням того, що граничний розмір не може бути більше 10% від кошторису будівництва нежитлових забудов і 4% - від вартості житлового будинку.

Кошторисна вартість визначається на підставі державних стандартів, будівельних норм і правил. Не входять до складу такої вартості витрати, що виникають:

  • з покупкою або виділенням земельної ділянки під будівництво;
  • при демонтажі будівель і мереж комунікацій на будмайданчику;
  • для влаштування позамайданчикових комунікацій і транспортних під'їздів.

Проведений розрахунок суми пайового внеску є частиною підписаного договору, який укладається не пізніше 15 днів з моменту звернення, до того як об'єкт буде прийнятий в експлуатацію. Крім того, в договорі прописується графік сплати внеску і відповідальність обох сторін. У разі, коли що пайовий внесок не сплачується, об'єкт не буде введений в експлуатацію і не зможе функціонувати за призначенням.

Облік і оплата податків

Якщо забудовник - юрособа, він може вибрати загальну систему оподаткування або стати платником єдиного податку. У разі другого варіанту витрати на пайову участь ніяк не впливають на розмір єдиного податку. Для другої категорії важливо виконати два моменти:

  • з'ясувати, виникають чи ні в цьому випадку податкові різниці;
  • зробити правильні проводки в бухобліку, оскільки це вплине на розрахунок податку на прибуток.

Що стосується першого, то думка УКРІНФОРМ говорить, що різниці в тому випадку відсутні, а ось друге важливо виконувати всім юридичним особам. Якщо пайову участь виражається в перерахуванні грошей, то тут все просто. Витрати відносяться на первісну вартість об'єкта, різниця полягає лише в тому, для якої мети побудований об'єкт: для продажу або для власного використання. Від цього буде залежати вибір бухгалтерських рахунків для відображення проводок. Періодом виникнення зобов'язань по пайовій участі в розвитку інфраструктури є часовий проміжок, в якому підписано договір про це.

Як виглядає ситуація, якщо замість грошей пропонується об'єкт будівництва? Закон забороняє вимагати від забудовника надання послуг, однак на практиці цю норму закону часто порушують. Місцева влада зовсім не проти отримати будь-які об'єкти будівництва як пайова участь у розвитку інфраструктури, але ось відображення в обліку такої операції досить проблематично.

Як видно зі статті, пайову участь - тема, яка вимагає доопрацювань з боку держави. І якщо цей внесок більше нагадує податок, ніж добровільне внесення коштів на розвиток соціальної структури міста, тоді чому його немає в Податковому кодексі?

Як виглядає ситуація, якщо замість грошей пропонується об'єкт будівництва?
І якщо цей внесок більше нагадує податок, ніж добровільне внесення коштів на розвиток соціальної структури міста, тоді чому його немає в Податковому кодексі?