Реклама
Реклама
Реклама

Кредит на початковий внесок

  1. Чи можна взяти кредит на початковий внесок
  2. Як оформити споживчий кредит на початковий внесок
  3. Чи видає Сбербанк кредит на початковий внесок
  4. Кредит на початковий внесок по іпотеці: що потрібно врахувати позичальникові

Громадяни, які не можуть купити квартиру за власні заощадження, нерідко звертаються в банк для оформлення іпотеки. При цьому більшість установ просить надати перший внесок по позиці. Якщо коштів не вистачає навіть на це, можна піти на хитрість, і оформити споживчий кредит для оплати іпотечного першого внеску. Але наскільки це вигідно і безпечно для клієнтів?

Чи можна взяти кредит на початковий внесок

Кредити на велику суму (наприклад, іпотека,   автокредит   ) Зазвичай мають на увазі наявність початкового внеску Кредити на велику суму (наприклад, іпотека, автокредит ) Зазвичай мають на увазі наявність початкового внеску. Це сума, яку клієнт сплачує самостійно - за рахунок власних коштів. Розмір її становить 10-90% в залежності від конкретних умов банку, особливостей продукту. Найчастіше він встановлюється на рівні 20-30%. Джерелом коштів для особистої участі позичальника зазвичай виступають:

  • заощадження;
  • гроші від продажу майна (наприклад, реалізація старого автотранспорту при покупці нової машини в кредит);
  • споживчу позику .

Існують певні недоліки схеми, коли оформляється позику для початкового внеску.

  1. Якщо клієнт бере споживчу позику без застави, до уваги береться лише його офіційний дохід.
  2. Термін споживчого кредиту досить короткий. Клієнтові доведеться віддавати банку великий щомісячний внесок.
  3. Без забезпечення можна отримати невелику суму.

Перевага оформлення позики на перший внесок одне: ви зможете купити житло швидше, вам не доведеться збирати кошти роками.



Якщо на початковий внесок потрібно досить багато грошей, ситуація ускладнюється. Оформити без застави значну суму (понад 500 тис. Р.) Навряд чи вийде. Тому у клієнта є два виходи з ситуації:

  • отримати кілька споживчих позик без забезпечення, які в сумі стануть джерелом початкового внеску;
  • оформити позику в одному банку під заставу .

Другий варіант фактично являє собою таку схему. Клієнт бере іпотеку, яка виступає першим внеском для іншої іпотеки.

Таким чином, при отриманні кредиту на початковий внесок позичальника доведеться мати справу з декількома банками. Перший - в який потрібно надати особисті заощадження для отримання іпотеки. Другий - в якому позичальник отримає позику для першого внеску. Це може бути не один банк, а 2 або навіть 3 установи.

Як оформити споживчий кредит на початковий внесок

Щоб отримати споживчий позику, громадянину необхідно: Щоб отримати споживчий позику, громадянину необхідно:

  1. Вибрати банк з вигідними умовами.
  2. Зібрати необхідний пакет документів.
  3. Подати заявку з усіма паперами.
  4. Дочекатися рішення банку.
  5. Отримати гроші.

Якщо ви не плануєте повідомляти банку, що в якості першого внеску виступає позику в іншій установі, схема дій позичальника виглядає так.

  1. Громадянин подає заявку на оформлення іпотеки та чекає позитивного рішення. Воно зазвичай діє близько місяця.
  2. Клієнт отримує споживчий кредит.
  3. Гроші зараховуються на банківський рахунок в якості першого внеску по іпотеці.
  4. Оформляється іпотечну позику, нерухомість переходить в заставу.

Якщо ви спочатку отримаєте споживчий кредит, при розгляді заявки на іпотеку співробітники банку дізнаються про це.

Чи видає Сбербанк кредит на початковий внесок

В Ощадбанку оформити іпотеку за відсутності власних заощаджень можна такими способами: В Ощадбанку оформити іпотеку за відсутності власних заощаджень можна такими способами:

  • надати в заставу інше житло (за програмою іпотека з гос.поддержкой);
  • задіяти материнський капітал;
  • рефінансувати заборгованість в іншому банку.

Кредит на початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку можна отримати під 17,5% при наявності поручительства, від 18,5% - без забезпечення. Оформити можна позику на суму до 3 млн р., Але максимальний термін становить лише 5 років. Заявка зазвичай розглядається 2 дня, комісія за видачу грошей не передбачена.

Якщо доходу позичальника недостатньо, може бути врахована зарплата чоловіка клієнта. Пільгова ставка передбачена для власників зарплатних і пенсійних карт в Ощадбанку під час укладання договору на термін до двох років. Для нових клієнтів ставка знаходиться в діапазоні 24,5-34,5%.

Клієнт для отримання позики повинен відповідати таким вимогам:

  • вік - 18-75 років (на момент подачі заявки і повного погашення боргу відповідно);
  • стаж від 1 року за останні 5 років (з них від півроку на поточній роботі).

З документів позичальнику потрібно надати:

  • паспорт;
  • довідку про доходи;
  • підтвердження офіційної трудової зайнятості.

Кредит на початковий внесок по іпотеці: що потрібно врахувати позичальникові

  1. Сума кредиту на покупку житла розраховується співробітниками банку на підставі актуальної вартості нерухомості (визначається незалежним оцінювачем). Якщо продавець встановлює на житло більшу ціну, ніж зафіксована в звіті фахівця, клієнтові доведеться доплачувати за рахунок власних коштів. Фактично відбудеться збільшення обсягу початкового внеску.
  2. Якщо ви плануєте взяти кредит на перший внесок по більш великим кредитом, правильно розрахуйте свої можливості. Вам доведеться здійснювати платежі за обома програмами відразу. При цьому споживчу позику оформляється на досить короткий термін (кілька років), сума щомісячного платежу може бути значна.
  3. Як розрахувати необхідний розмір заощаджень? Дуже просто! Вартість квартири помножте на розмір внеску. Поки немає офіційної оцінки, можна відштовхуватися від середньої ринкової ціни. Наприклад, при купівлі однокімнатної квартири за 5 млн р. з 20% -ним першим внеском знадобиться 1 млн р. (5 000 000 * 20/100). Щоб накопичити мільйон рублів за рік, потрібно щомісяця відкладати порядку 83 000 р.
  4. Якщо у клієнта є діючі кредитні картки, весь ліміт (навіть невикористаний) може розглядатися як позику. Громадянину ніщо не завадить оформити іпотеку, а потім зняти гроші з кредитки. Тому банк прораховує найгірший варіант, щоб знизити свої ризики. Якщо ви не користуєтеся кредитною карткою - закрийте її. Так шанси на позитивне рішення значно збільшаться.
  5. Якщо ви вирішили збирати на перший внесок, врахуйте, що нерухомість постійно дорожчає. Наприклад, ви порахували, що вам 3 роки треба відкладати по 40 000 р., Щоб зібрати гроші на перший внесок. Але через 3 роки квартира може коштувати не 7, а 10 млн р. і навіть більше. Тоді ваших коштів не вистачить на перший внесок. Тому оформлення кредиту може обійтися навіть вигідніше.
  6. Якщо умови банку дозволяють клієнту оформити без застави позику на більшу суму (наприклад, 1 млн р.), Це зовсім не означає, що вам її затвердять. Фін.учрежденіе оцінює надійність і платоспроможність кожного позичальника індивідуально, тому заздалегідь розраховувати на максимальний розмір позики не варто.
  7. В якості першого внеску може бути використаний сертифікат на материнський капітал. Його вистачить на придбання однокімнатної квартири в спальному районі Москви при першому внеску по іпотеці 10%. Доповідати власні заощадження доведеться, якщо:
  • ви хочете купити дорожче житло (вартістю вище 4 млн р.);
  • банк вимагає більш 10% особистої участі.

8. Відсутність у клієнта заощаджень на перший внесок може свідчити про наступне:

  • громадянин не вміє правильно розпоряджатися своїми фінансами, відкладати і економити;
  • рівень доходів позичальника настільки низький, що він не має можливості накопичувати кошти (всі гроші відразу ж витрачаються на найнеобхідніші блага).

9. Незалежно від причини відсутності у громадянина заощаджень для першого внеску, дії банку заздалегідь передбачувані. Якщо у позичальника не виходило відкладати гроші, у нього, швидше за все, виникнуть складності і з погашенням позики. Тому такі клієнти отримують відмову в кредитуванні. Іноді іпотека оформляється, але під більш високий відсоток. Це своєрідна компенсація банку за підвищені ризики.

Читайте також

Але наскільки це вигідно і безпечно для клієнтів?
Як розрахувати необхідний розмір заощаджень?