Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека з початковим внеском 10 відсотків у 2018 році

  1. Навіщо потрібен перший внесок?
  2. Іпотека з 10% початкового внеску
  3. Ризики кредитування з невеликим початковим внеском
  4. Привілеї для зарплатников по ПВ
  5. Знижка на ПВ з материнським капіталом
  6. Молода сім'я і 10% ПВ
  7. Банки, що надають таку іпотеку
  8. Іпотека в банку Відкриття
  9. Пропозиція банку Дельта Кредит
  10. Іпотека в банку Тінькофф
  11. Іпотечний кредит в Ощадбанку
  12. Недоліки іпотечних програм при 10-% першим внеском
  13. підводимо підсумки

Умови кредитування у банку Центр-Інвест.

Іпотека з початковим внеском 10 відсотків у 2018 році - це можливість отримання власного житла з низькими доходами. Ставки на кредит в банках зустрічаються найрізноманітніші і кожен позичальник вибирає вигідні для себе.

Більшість банків використовують стартовий показник, починаючи з 15% і більше, тому 10% можуть здатися підозрілими. Та й статистика по дефолтних платникам відображає несприятливі дані (в список зазвичай потрапляють позичальники з нульовим внеском).

Для позичальника невеликий початковий внесок є приємним моментом в оформленні, але за ним ховається кілька нюансів:

  • На такі поступки зазвичай йдуть банки нижчої категорії, надійність угод у яких не завжди присутня.
  • Розраховувати на акції і можливість оформити договір із забудовником не варто.
  • На випадок якщо фінансову організацію ліквідують, то іпотечний договір передадуть іншому банку, який абсолютно законно може змінити умови для позичальника.

Перед оформленням кредиту перевірте кредитний рейтинг банку.

Навіщо потрібен перший внесок?

Вносять перший внесок позичальники з власних накопичень, а надати його необхідно на стадії підготовки документів. Такий грошовий внесок є як би підтвердженням того, що клієнт платоспроможний і дає гарантію на забезпечення позики.

Низькі ставки на початковий внесок банки зазвичай встановлюють, переслідуючи одну важливу мету - залучити якомога більше клієнтів.

Відео по темі:

Перший платіж вноситься готівкою в касу банку або переводили в готівку за сертифікатом. В середньому по іпотеці спостерігаються ставки 10-30%, які виставляються на основі фінансової спроможності клієнта. Впливає показник початкового внеску і на ліквідність об'єкта нерухомості, тому чим більше позичальник грошей зможе виділити з власної кишені, тим і краще для банку.

Використовується початковий внесок для покриття хоч деякої частини вартості нового житла. Одночасно він і є гарантією для банку, вирішального давати клієнту іпотеку або не давати. Невелика сума істотно підвищує ризики кредитування, так як банку доведеться видати більше грошей клієнту.

Приклад залежності ставки по іпотеці від початкового внеску.

Перший внесок по іпотеці впливає на:

  • Схвалюваності банку (чим більше, тим і вище шанси).
  • Суму кредиту.
  • Іпотечні ставки.
  • Суму для розрахунку страховки.
  • Індивідуальну кредитну історію.

Вкладені гроші у вигляді внеску банку говорять про фінансове благополуччя і настрої позичальника, який готовий платити кредит.

Ставки банки підвищують з багатьох причин і головне - виграти за рахунок іпотеки, а не програти. Нерухомість згодом змінює ціну і ситуація не завжди кращим чином складається для кредитора, який в підсумку може не отримати додатково свої ж кошти, якщо доведеться продати заставу (квартиру або будинок, що виплачується по іпотеці).

до змісту ↑

Іпотека з 10% початкового внеску

Вирішальне значення на фіксований відсоток виставляється виходячи з наступного:

  • Термін.
  • Щомісячний відсоток.
  • Гранична сума кредитування.
  • Умови щодо застави.
  • Додаткові платежі.

При складанні договору на іпотеку розмір початкової ставки грає провідне значення, тому позичальника він і цікавить перш за все. Банк же оцінює клієнтів за рівнем їх платоспроможності, використовуючи класичне співвідношення 15/85 або 20/80, де перший показник і є початковий внесок.

Приклад документів для підтвердження платоспроможності в банках.

Внести 15 або 20% в реаліях сучасного життя зробити майже неможливо, тому популярним варіантом залишається іпотека з мінімальним внеском. Кредит з 10% внеску називають «іпотека з нуля» - 90% позичальникові в борг дає банк.

Отримати позику зі стартовою ставкою 10% можуть позичальники:

  • У яких відкриті зарплатні картки в цьому банку.
  • Які використовують в якості внеску материнський капітал.
  • учасники програми «Молода сім'я».

Багато банків пропонують лояльні умови кредитування для окремих категорій позичальників.

до змісту ↑

Ризики кредитування з невеликим початковим внеском

Приваблива пропозиція з кредитування з 10% початковим внеском має свої ризики.

Головний факт - це відсутність надійності, так як великі банки не будуть йти на такий крок для залучення клієнтів, які і так у них є. А от невеликі банки намагаються таким способом зацікавити позичальників, виставляючи для них особливі умови іпотечного договору.

При виборі іпотечного кредиту віддайте перевагу великої кредитної організації.

Користуватися позиковими коштами можна на придбання бажаного житла, але клієнт може не розраховувати на знижки при покупці і на інші лояльності.

до змісту ↑

Привілеї для зарплатников по ПВ

По іпотеці позичальник може бути у вигоді, якщо користується зарплатною карткою банку, в якому планує оформляти кредитний договір. Для постійних клієнтів банки виділяють окремі умови, в числі яких є і зниження процентної ставки.

Особи, які обслуговує Газпромбанк, можуть внести початкову суму від 10%, а в ВТБ 24 і в ВТБ Банк Москви зарплатники мають можливість оформити іпотеку на суму 90% вартості житлового об'єкта.

Багато банків надають особливі умови кредитування для зарплатних проектів.

до змісту ↑

Знижка на ПВ з материнським капіталом

На іпотеку отримати знижку можна і при наявності материнського капіталу, який може служити як початковий внесок. Таку пропозицію діє в Ощадбанку, Россельхозбанк, АК Барс банк.

Умови пільгового кредитування в АК БАРС Банку.

Деякі інші банки працюють з клієнтами з попереднім внесенням 5% власних коштів від вартості житла. У підсумку кредит з внеском 10% є цілком реальною пропозицією при наявності сертифіката на маткапітал.

до змісту ↑

Молода сім'я і 10% ПВ

Сім'я до 35 років з двома і більше дітьми.

Крім стандартних пропозицій по іпотеці пропонується і програма «Молода сім'я», яка вигідна мінімальним першим внеском. До такої категорії належать сім'ї, якщо одному з подружжя менше 35 років.

На 10% початковий внесок можна розраховувати при наявності 2-х і більше дітей. В якості такого можна використовувати материнський капітал або житлові сертифікати.

Найбільш вигідні умови програми «Молода сім'я» не тільки за ставками іпотеки, але і за іншими параметрами пропонують банки зарплатних клієнтам. Державну програму підтримують багато банків, які виставляють свої умови на придбання готового житла.

до змісту ↑

Банки, що надають таку іпотеку

Деякі позичальники просто змушені вибрати банки з 10% внеском на іпотеку в 2018 році через те, що великі фінансові організації відмовляють їм, спираючись на ряд причин. Остаточні ставки часто залежать від регіону оформлення, а також від вибору конкретної програми кредитування. Зарплатні клієнти банків зазвичай можуть претендувати на окремі пропозиції, які стануть цінними для позичальника.

Лояльні програми за ставками діють в таких перевірених банках:

  • Тінькофф (від 8%).
  • Дельта Кредит банк (від 10,25%).
  • Відкриття (від 9,35%).
до змісту ↑

Іпотека в банку Відкриття

Цікаві програми кредитування на новобудови пропонує банк Відкриття, у якого стартова сума починається з 10%. Щоб взяти іпотеку на лояльних умовах потрібно бути зарплатних клієнтом цього банку і купувати житло з акредитованого списку.

Видається кредит на будь-який обраний житло від 5 років і не більше 30 років.

Іпотечні програми Ставка,% Примітка Квартира від 9,35 На покупку квартири на вторинному ринку Новобудова від 9,35 Для оформлення об'єкту, що будується Рефінансування від 9,35 Зміна умов на більш вигідні Вільні метри від 10,7 На здійснення будівництва Іпотека Плюс від 12,95 на ремонт під заставу житла Апартаменти від 10,45 Для придбання на вторинному ринку або в новобудовах Військова іпотека від 10 Для учасників накопичувальної системи Житло + материнський капітал від 9,7 Для покупки об'єкта на вторинному ринку до змісту ↑

Пропозиція банку Дельта Кредит

Оформити іпотеку зі ставкою першого внеску 10% в банку Дельтакредит можна в одній програмі, яка передбачає купівлю частки в квартирі або кімнати. Умова: позичальник повинен викупити останню частку в житловій квартирі, а повноцінний об'єкт нерухомості повинен перебувати у нього у власності.

У заставу банком береться не викуповує частину, а повна частка, тому і виставляється таку умову. Якщо ж покупка планується не на останню частку або частину нерухомості, то внесок стартує від 25%.

Оформляється кредит в цьому банку, починаючи з граничної суми 600 тисяч рублів з плаваючою ставкою 10,25 - 10,75% в залежності від способу підтвердження доходу позичальником. Комплектність наданих документів на іпотеку також грає роль. Максимальна сума виставляється з урахуванням різних нюансів, в тому числі і регіону проживання.

до змісту ↑

Іпотека в банку Тінькофф

Працює банк Тінькофф як іпотечний брокер - позичальнику потрібні позикові кошти і є сума 10% внеску, при зверненні він може отримати бажаний об'єкт нерухомості, домовившись про всі умови. Погашати іпотеку можна і достроково, починаючи з першого дня отримання коштів від банку.

Схема дій для отримання іпотеки від банку Тінькофф.

Схвалення на іпотеку клієнт отримує відразу ж в декількох фінансових організаціях, яку він обирає самостійно, використовуючи банк Тінькофф лише як посередника. Максимальна сума кредиту пропонується велика і не прив'язується до регіону проживання, а інші умови також є відносно лояльними.

до змісту ↑

Іпотечний кредит в Ощадбанку

Низький відсоток первинного внеску пропонує і Ощадбанк, який р аспространяет ця дія не на всі кредитні продукти. Якщо немає грошей, то оформити покупку квартири можна з використанням житлових сертифікатів. На мінімальний внесок можуть розраховувати виключно учасники держпрограм, а в певних випадках і власники зарплатних карт.

Інформація про вимоги до документів, розміщена на сайті ПАТ «Сбербанк».

Спеціальні пропозиції діють тільки для окремої категорії позичальників:

  • Працівники бюджетної сфери можуть звернутися за покупкою за програмою «Соціальне житло».
  • Військовослужбовцям також пропонуються бюджетні кошти на отримання власних квадратних метрів з накопиченням достатньої суми.
  • Молоді сім'ї можуть скористатися сертифікатом для поліпшення житлових умов або оформити іпотеку.
  • Клієнти з материнським капіталом, які можуть використовувати його як початковий внесок.

Для оформлення іпотечного кредиту з низьким внеском в Ощадбанку буде потрібно надати:

  • Стандартний перелік документів.
  • Папери, що підтверджують пільгове право.
до змісту ↑

Недоліки іпотечних програм при 10-% першим внеском

Оформлюючи іпотеку з невеликим відсотковим внеском, потрібно бути готовим до жорстких умов договору, який позичальник повинен уважно прочитати. Присутній схема кредитування з 10% внеском не у всіх банках і це є головним мінусом.

Банк, який вирішується видати позичальникові 90% заставних коштів, буде максимально страхувати свої ризики, а клієнтові доведеться підлаштовуватися і виплачувати все по домовленості.

Умови обов'язкового страхування іпотеки на прикладі банку Дельтакредит.

Недоліком іпотечної програми є посилені рамки:

  • Кредит видається на менший термін.
  • Переплата по іпотеці може змінюватися протягом усього терміну дії договору.
  • Банк може зажадати поручителя.
  • Потрібно додаткове страхування ризиків.
  • Схема оплати платежів аннуїтетним способом.

Позичальник повинен бути готовий і до високої банківської комісії і до того, що середня ставка річних буде вище на 2-3%. Умови залежать від того, до якого банку звертається клієнт і на яке житло претендує. Програм іпотечного кредитування зі стартовою ставкою 10% не так вже й багато, а умови виставляються вище стандартних.

Рекомендуємо відео до перегляду:

до змісту ↑

підводимо підсумки

Перш ніж купувати квартири по іпотеці з мінімальним внеском варто врахувати узагальнені висновки:

  • Якщо немає можливості внести початковий внесок більше, ніж 10%, то не нехтуйте таким шансом отримати власне житло.
  • Чим більше ви зможете сплатити власних коштів, тим менше потрібно буде переплатити банку відсотків.
  • З малим внеском можна залишитися у виграші тільки, якщо користуватися державною пільгою.
  • 10% початкового внеску розглядається як ризиковий спосіб оформлення, але це не означає, що не допускається банком.

Кожен позичальник повинен сам вирішити, чи краще йому взяти всю суму в борг або використовувати свої накопичувальні кошти по максимуму. Ризики невеликого початкового внеску насправді присутні і для банку, і для клієнта.

Навіщо потрібен перший внесок?
Навіщо потрібен перший внесок?