Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека з початковим внеском 10 відсотків. Чи є шанси отримати такий кредит?

  1. Чи можна знайти таку іпотеку?
  2. Особливості такої іпотеки
  3. Чи можна отримати іпотеку взагалі без внеску?

Оформлення іпотечного кредиту завжди супроводжується різними умовами та вимогами банку. Одне з таких умов - це внесення певної суми відразу в якості початкового внеску в рахунок покупку нерухомості.

У багатьох банках внесок є обов'язковою складовою іпотечного кредитного договору. Згідно з умовами видачі коштів розмір внеску має мінімальні обмеження, які зазвичай складають не менше 15-20% від вартості об'єкта.

Для багатьох ця сума має дуже велике значення. Наприклад, якщо квартира буде коштувати 3 мільйони рублів, то позичальнику потрібно внести відразу мінімум 450 000 рублей. Далеко не всі мають на руках таку суму, ось і доводиться шукати інші варіанти, де можлива іпотека з початковим внеском 10 відсотків або навіть менше, щоб оформлення не було таким обтяжливим.

Чи можна знайти таку іпотеку?

Якщо вивчити пропозиції банків з оформлення іпоетек і заглянути в тарифи, то можна зробити висновки, що більшість з них готові надати позику на придбання нерухомості, але тільки при внеску мінімум 15%.

Але все ж, може припускати іпотека 10 відсотків початковий внесок. Таких пропозицій в дійсності дуже і дуже мало, так що позичальникові доведеться неабияк потрудитися в пошуках підходящого кредитного продукту.

Великі банки типу Ощадбанку або ВТБ24 не пропонують таких варіанти оформлення, тому іпотека початковий внесок 10 - це здебільшого пропозиції невеликих банків. Знижуючи планку мінімального початкового внеску, вони таким чином намагаються привернути в свої відділення позичальників. Великі ж кредитори такими інструментами завоювання позичальників не користуються, у них і з першим внеском 15-20% купа бажаючих кредитуватися.

Особливості такої іпотеки

Коли банк видає іпотеку з маленьким початковим внеском, він несе великі ризики, ніж видавав би кредит стандартним чином. Для банку великий перший внесок - це показник фінансової спроможності позичальника. Якщо клієнт вносить великий перший внесок, то банк надає йому позику за нижчою ставкою, та й відсоток схвалення буде високим.

Якщо ж клієнт вносить невелику суму в якості першого внеску, то банк у зв'язку із збільшеними ризиками піднімає значення процентної ставки, вона буде мати більш високе значення. Та й позичальника кредитор буде розглядати пильніше, відсоток згода не буде високим.

Чи можна отримати іпотеку взагалі без внеску?

На даний момент оформити іпотеку, не маючи нічого в кишені, не вийде. Зростання кількості прострочених заборгованостей не дозволяє цього зробити, банки не буде так ризикувати. Тут із внеском 10% дуже складно знайти пропозицію, що вже говорити про іпотеку без внесення первинного платежу.

Але останнім часом в результаті конкурентної боротьби за позичальника з'являються такі пропозиції, за якими можна здійснити оформлення іпотеки без першого внеску. Для цього банк спочатку надає позичальникові кредит готівкою, кошти від якого йдуть на первинний внесок житлової позики. У підсумку перші кілька років позичальник платить і іпотеку, і кредит готівкою.

Чи можна знайти таку іпотеку?
Чи можна знайти таку іпотеку?
Чи можна отримати іпотеку взагалі без внеску?