Реклама
Реклама
Реклама

Єдиний розрахунок по страхових внесках 2019 - бланк, скачати форму по КНД 1151111 та інструкцію щодо заповнення

  1. Що в складі звітності розрахунку за страховими внесками 2019?
  2. Хто і що зобов'язаний подати
  3. Форма єдиного розрахунку за страховими внесками в 2019 році
  4. Інструкція щодо заповнення форми по КНД 1151111
  5. Звітний і розрахунковий періоди
  6. Про важливість дотримання термінів
  7. Якщо було виявлено помилки в єдиному розрахунку за страховими внесками
  8. Єдиний розрахунок по відокремленим підрозділам
  9. неподання розрахунок
  10. Завантажити єдиний розрахунок по страхових внесках 2019 року
  11. Теж може бути корисно:

У нашому сьогоднішньому матеріалі ми з'ясуємо, що являє собою єдиний розрахунок по страхових внесках 2019 року. У нижній частині сторінки читач може безкоштовно завантажити бланк єдиного розрахунку за страховими внесками 2019 року - форма КНД 1151111 та зразок заповнення.

Наказом ФНС від 10.10.2016№ ММВ-7-11 / 551 @) був затверджений розрахунок по страхових внесках. Необхідність введення даного документа була пов'язана з тим, що з 2017 року адміністрування страхових внесків, за винятком внесків «на травматизм», передано у відання податківців . Оскільки розрахунок включає в себе дані по переважній більшості внесків, в середовищі бухгалтерів за ним закріпилася назва єдиного розрахунку.

Що в складі звітності розрахунку за страховими внесками 2019?

З 1 січня 2019 року цю форма розрахунку за страховими внесками, затверджена Наказом ФНС від 10.10.2016 № ММВ-7-11 / 551 @, стає неактуальною. ФНС розробила нову форму розрахунку по страхових внесках, порядок заповнення, а також електронний формат подання. Під час написання даної статті готовий тільки Проект відповідного наказу, який опублікований на Єдиному порталі для розміщення проектів НПА.

Оновлена ​​формі розрахунку змінилася в частині кількості додатків до розділу 1. Їх стане менше, ніж у попередній формі. Крім того, в новій формі введені додаткові поля в деяких листах розрахунку.

Форма єдиного розрахунку за страховими внесками 2019 року представляє собою титульний лист і 3 розділу:

1. 1 розділ - «Зведені дані про зобов'язання платника страхових внесків». Включає розрахунки сум за всіма внесками (крім внесків по травматизму): на обов'язкове пенсійне, соціальне та медичне страхування;
2. 2 - «Зведені дані про зобов'язання платників страхових внесків - глав селянських (фермерських) господарств»;
3. 3 - «Персоніфіковані відомості про застрахованих осіб» (на кожне із застрахованих осіб).

Хто і що зобов'язаний подати

Для всіх роботодавців обов'язковими до заповнення є: титульний аркуш; розділ 1; підрозділи 1.1 і 1.2 додатка № 1 до розділу 1; додаток № 2 до розділу 1; розділ 3.

У новій формі розрахунку в розділі 1 додалося нове поле «Тип платника (код)».

Нове поле призначене для конкретизації періоду виплат на користь фізичних осіб. Якщо виплати фізичним особам (заробітна плата і т.п.) протягом останніх трьох місяців розрахункового періоду (звітного кварталу), здійснювалися, то проставляється «1». В протилежному випадку - виплати фізичним особам в останні три місяці не проводилися, вписується цифра «2».

Для наймачів, які сплачують внески за додатковими тарифами і / або застосовують знижені тарифи, потрібно заповнення підрозділів 1.3.1, 1.3.2, 1.3.3, 1.4 додатка № 1 до розділу 1; також потрібно оформити додаток № 2 до розділу 1; додатки № № 5-10 до розділу 1 та весь розділ 3.

Підрозділ 1.4 в новій формі змінює нумерацію і стає підрозділом, а додатком 1.1 до розділу 1.

Тим роботодавцям, у кого в звітний період були витрати по обов'язковому соціальному страхуванню з приводу тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством, обов'язковими є додатки № 3 і № 4 до розділу 1.

Додаток 2 в розділі 1 доповниться новим полем, в якому необхідно вказати:

«Кількість фізичних осіб, з виплат яким обчислені страхові внески, усього (чол.)».

У новій формі це поле знаходиться нижче поля «Кількість застрахованих осіб, усього (чол.)». У нього не будуть включатися працівники, які перебувають у декретних відпустках, відпустки по догляду за дитиною і т.п.

Змінюється і розділ 3 «Персоніфіковані відомості про застрахованих осіб. З 1 січня 2019 року, якщо нова форма розрахунку буде акуталізована, то замість поля «номер коригування», буде позначено поле «Ознака анулювання відомостей про застраховану особу».

Якщо необхідно анулювати або відкоригувати раніше представлені відомості по конкретному застрахованій особі, то в новому полі проставляється «1». При первинному поданні розрахунку дане поле не заповнюється.

Два додатки 8 і 9 зовсім будуть виключені з нової форми розрахунку. Нагадаємо, що ці розділи відображали відомості, що дають право застосовувати знижені тарифи. Це пов'язано з тим, що для певного ряду платників податків, які застосовують УСН і ПСН в 2019 році скасовані знижені тарифи.

Форма єдиного розрахунку за страховими внесками в 2019 році

У паперовому форматі розрахунок страхових внесків КНД 1151111 представляють наймачі, які мають в попередній звітний період середньооблікова чисельність працівників , Якими проводяться виплати, не більше 25 осіб.

В цьому випадку єдиний розрахунок по страхових внесках працівників можна відправити поштою, забезпечивши його описом вкладення та супроводивши повідомленням про вручення. Інший варіант - просто занести документ в ИФНС, це може зробити як сам ІП або керівник організації, або довірена особа, наділена даними повноваженнями (має довіреність).

Якщо в компанії або у ІП працює більше 25 найманих співробітників, то представляти єдиний розрахунок по страхових внесках до ИФНС, відповідно до п.10 ст.431 НК РФ), потрібно в електронному вигляді .

Інструкція щодо заповнення форми по КНД 1151111

Відзначимо основні вимоги до заповнення розрахунку:

  • нумерації сторінок починається з титульного аркуша, номер першої сторінки 001, двадцятої - 020, і т. д .;
  • поля слід заповнювати зліва направо, починаючи з крайнього лівого знакоместа;
  • текстові графи заповнюються великими друкованими літерами. При комп'ютерному заповненні використовується шрифт Courier New 16-18 розмірів;
  • вартісні дані вносяться в рублях і копійках;
  • при відсутності якогось кількісного показника у відповідне поле вноситься «0», в інших випадках ставиться прочерк;
  • при паперовому заповненні використовуються тільки чорнило чорного або фіолетового, синього кольору.

При заповненні розрахунку заборонено:

  • використовувати двосторонній друк;
  • скріплювати листи так, що вони можуть бути зіпсовані;
  • виправляти помилки за допомогою коригувального кошти або його аналогів.

Детальніше про порядок заповнення розрахунку по страхових внесках читайте в Додатку № 2 до Наказу ФНС Росії від 10.10.2016 № ММВ-7-11 / 551 @. Поява нової форми розрахунку по страхових внесках змінять цей порядок, але незначно. Ми перерахували ці зміни в тексті вище.

Звітний і розрахунковий періоди

Звітними періодами єдиного розрахунку за страховими внесками 2019 року є I квартал, півріччя та 9 місяців, а розрахунковим, як визначає ст. 423 НК РФ, буде календарний рік.

Загальне правило термінів в даному контексті таке: єдиний розрахунок повинен виявитися в податковій не пізніше 30 числа місяця, наступного за звітним (він же розрахунковий) періодом, як того вимагає п. 7 ст. 431 НК РФ.

За розрахунковий період 2018 року Розрахунок за внесками необхідно підготувати і надати в ИФНС до 30 січня 2019 року.

Терміни здачі розрахунку в ИФНС за звітні періоди 2019 року такі:

  • Не пізніше 30 квітня 2019 року здається звіт за I квартал.
  • Не пізніше 30 липня - за півріччя 2019 року.
  • Не пізніше 30 жовтня 2019 го подається розрахунок за 9 місяців поточного року.
  • А річний розрахунок за 2019 й - не пізніше 30 січня 2020 року.

Про важливість дотримання термінів

Відповідно до приписів п. 1 ст. 126 НК РФ, при порушенні строків подання розрахунку за підсумками звітних періодів, підприємець або фірма будуть піддані штрафу в 200 рублів за кожен поточний розрахунок, зданий не вчасно.

Дещо по-іншому нараховуються штрафні санкції за прострочення звітності за підсумками року. У цьому випадку штраф зросте до 5% від суми розрахованих страхових внесків, за кожен місяць прострочення. При цьому штраф не повинен перевищувати 30% від цієї суми, але і не бути менш 1000 руб. Ця норма зафіксована в п. 1 ст. 119 НК РФ.

А пп. 1 п. 3 ст. 76 НК РФ містить додавання: в окремих випадках податківці за несвоєчасність подання розрахунку можуть навіть заблокувати банківські рахунки компанії.

Якщо було виявлено помилки в єдиному розрахунку за страховими внесками

Іноді роботодавець цілком укладається в терміни подачі документації до контролюючого органу, але потім виявляє в ній деякі помилки. Або відомості, які відбили в розрахунку, виявилися неповними. Тоді, як диктує Податковий кодекс (п. 1 ст. 81 НК РФ), обов'язково треба подати в ИФНС уточнений розрахунок за страховими внесками.

Уточнений документ повинен містити ті розділи і додатки до них, що були заповнені і в первинному варіанті розрахунку, тільки з урахуванням виправлень, доповнень, уточнень.

Особлива увага - до розділу 3. Не потрібно переписувати в уточненому розрахунку дані на всіх застрахованих осіб. У нього включаються лише нові дані по тим співробітникам, за якими в першому варіанті документа були зафіксовані неточні (помилкові або неповні) відомості.

ФНС в своєму листі від 28.06.2017 N БС-4-11 / 12446 @ роз'яснила, як коригувати дані про застрахованих осіб в розрахунках по страхових внесках:

1. У разі виявлення помилок у персональних даних, підрозділи 3.1 і 3.2 необхідно заповнювати в двох примірниках. У перші екземпляри треба внести:

  • для підрозділу 3.1 - інформацію з початкового розрахунку, з тими ж помилками;
  • для підрозділу 3.2 - значення "0".

У другі екземпляри необхідно вписати:

  • для підрозділу 3.1 - коректні відомості про фізособу, виправивши допущені помилки;
  • для підрозділу 3.2 - відомості про виплати на користь фізособи і нараховані внески на обов'язкове пенсійне страхування.

Причому у варіанті з невірними даними необхідно поставити номер коригування 1. У відомостях з коректними (виправленими) даними номер коригування буде 0.

2. Якщо за окремими застрахованим особам необхідно змінити показники в підрозділі 3.2, то в уточнений розрахунок слід включити розділ 3 по таким особам з коректно заповненим підрозділом 3.2. Якщо після цього зміниться загальна сума обчислених страхових внесків, то потрібно змінити і розділ 1.

3.Якщо застраховані особи були помилково не вказані в первинному розрахунку, то по ним потрібно заповнити розділ 3 і включити його в уточнений розрахунок. Одночасно потрібно скоригувати показники розділу 1.

4. Якщо будь-які особи в початковий розрахунок включені помилково, то по ним в уточнений розрахунок слід включити розділ 3. У ньому у всіх рядках підрозділу 3.2 треба вказати "0". Розділ 1 також підлягатиме коригування в сторону зменшення.

Єдиний розрахунок по відокремленим підрозділам

У 2018 році з'явилися і деякі особливості по звітності даного напрямку для компаній, у яких є відокремлені підрозділи. З 1 січня цього року роботодавці зобов'язані повідомляти в податкові інспекції про наділення ОП новими повноваженнями. А саме, що вони мають право нараховувати виплати своїм штатним співробітникам або іншим фізособам. Як і наказано пп. 7 п. 3.4 ст. 23 НК РФ, а також Листом ФНС Росії від 14.09.2016 № БС-4-11 / 17201. Повідомити податковий орган слід не пізніше сем через місяць з дня придбання ОП відповідних повноважень.

Відокремлені підрозділи, які тепер здійснюють виплати працівникам або іншим фізособам, повинні відправляти єдиний розрахунок по страхових внесках до ИФНС за місцем свого знаходження, як сказано в п. 7 ст. 431 НК РФ. Правило діє, навіть якщо у ВП немає окремого балансу і свого розрахункового рахунку.

неподання розрахунок

Добре, якщо помилки в розрахунку підприємець зауважує сам, або це роблять його помічники. Але буває й інша ситуація: вже в податковій виявляють грубу помилку. Тобто, з'ясовується, що в документі сукупна сума страхових внесків за звітний період розходиться з сумою внесків за окремими застрахованим особам. Такий розрахунок, згідно з п. 7 ст. 431 НК РФ, вважається неподання.

Але панікувати не варто, податківці і в даному випадку дають шанс роботодавцю оперативно виправити становище. Співробітники податкового органу повідомляють авторів неприйнятий розрахунку про помилку не пізніше дня, наступного за датою подання розрахунку. Роботодавцю дається 5 робочих днів на роботу над помилками. Отримавши повідомлення на виправлення розрахунку за страховими внесками, він повинен швидко і чітко переробити розрахунок. Якщо все на цей раз пройде вдало, то терміни здачі розрахунку не будуть вважатися порушеними: датою подання цього важливого документа буде вважатися дата подання початкового розрахунку.

Завантажити єдиний розрахунок по страхових внесках 2019 року

Так нова форма розрахунку за страховими вносяться не опублікована на офіційних джерелах, запропонувати її вам для скачування поки немає можливості. Як тільки нова форма буде опублікована, ми додамо її на сторінки нашого сайту.

По кнопках нижче читач може безкоштовно завантажити форму по КНД 1151111 2018 року і інструкцію щодо заповнення даного документа:

Стаття актуалізована відповідно до чинного законодавства 02.12.2018

Теж може бути корисно:

Інформація корисна? Розкажіть друзям і колегам

Коментарі

У нашому сьогоднішньому матеріалі ми з'ясуємо, що являє собою єдиний розрахунок по страхових внесках 2019 року

Натискаючи на кнопку "Відправити" ви підтверджуєте, що ваш коментар не містить персональних даних в будь-який їх комбінації

Натискаючи на кнопку Відправити ви підтверджуєте, що ваш коментар не містить персональних даних в будь-який їх комбінації

Питання і відповіді в коментарях даються користувачами сайту і не носять характеру юридичної консультації. Якщо вам необхідна юридична консультація, рекомендуємо отримати її, задавши питання по телефонах, вказаних вище, або через цю форму

.

Що в складі звітності розрахунку за страховими внесками 2019?
Що в складі звітності розрахунку за страховими внесками 2019?