Реклама
Реклама
Реклама

Чи реальний лізинг без початкового внеску для фізичних осіб?

  1. Переваги лізингових програм для фізичних осіб
  2. Що можна придбати в лізинг?

Бізнесмени досить давно використовують лізинг, як фінансовий інструмент для розвитку своїх компаній Бізнесмени досить давно використовують лізинг, як фінансовий інструмент для розвитку своїх компаній. Фізичним особам така послуга стала доступна тільки в 2010 році, коли було змінено законодавство в цій сфері.

Більшість поки що не розуміє переваг фінансової оренди і ставиться до неї насторожено. Але збільшення кількості пропозицій лізингових компаній свідчить про те, що попит на лізинг без початкового внеску для фізичних осіб стабільно зростає.

Наскільки вигідно купувати майно таким способом? Що можна взяти в користування? Як оформити? Ці питання хвилюють людей, які обирають між кредитом і лізингом .

Переваги лізингових програм для фізичних осіб

Власники різних підприємств вже оцінили ту вигоду, яку дає фінансова оренда. Це оптимізація оподаткування, підвищення платоспроможності та ліквідності компанії, поліпшення її економічних показників. Безумовно, перераховані фактори не актуальні для фізичних осіб.

Але і для них є в цьому фінансовому інструменті свої плюси:

  1. Придбання права користування на дороге майно, для покупки якого не можна залучити кредитні кошти. Наприклад, купити вантажний автомобіль з причепом неможливо за рахунок банківської позики, якщо немає вільних власних коштів. Автокредит на вантажний автотранспорт не поширюється, а максимальної суми споживчого кредиту не вистачить для придбання вантажівки. У такій ситуації альтернативою стане оренда або лізинг. По завершенню терміну лізингу автомобіль можна викупити, а після закінчення терміну оренди він повертається власнику.
  2. Вимоги до лізингоодержувача менш суворі, ніж до позичальника кредиту. Пояснення цьому досить просте. Лізингодавець ризикує менше кредитора, тому що не передає право власності після укладення договору. У будь-який час при затримці платежів він просто вилучає майно у лізингоодержувача.
  3. Зниження вартості в лізинг майна за рахунок корпоративної знижки лізингодавця.
  4. Невеликий лізинговий аванс або його відсутність. Остаточне рішення про укладення договору лізингу для фіз. осіб без початкового внеску приймає лізингодавець.

Що можна придбати в лізинг?

Індивідуальні підприємці можуть придбати в комерційних цілях:

Людям, які не є підприємцями, швидше за все, запропонують тільки легкові автомобілі, мотоцикли, яхти, катера, квартири та інші дорогі речі.

ВАЖЛИВО! Не можна придбати в лізинг земельні ділянки. Це заборонено законодавством РФ.

З усього наведеного переліку придбати в лізинг без початкового внеску фізичним особам вдасться тільки те майно, яке вважається ліквідним. Складно реалізовані розкішні предмети вимагатимуть внесення лізингового авансу.

Фізичній особі оформити договір лізингу без початкового внеску не становить особливих труднощів. Це не складніше отримання банківського кредиту, який міцно увійшов в життя обивателів.

Володіючи високоліквідним майном, лізингові компанії самі пропонують взяти лізинг без початкового внеску. Як правило, кількість таких пропозицій обмежена. До того ж вони можуть не поширюватися на те майно, яке бажає придбати клієнт.

Лізингодавець, зацікавлений в залученні клієнтів, може знизити первинний платіж до нуля. Клієнт, для якого буде відсутній лізинговий аванс, повинен відповідати наступним вимогам:

  • бути платоспроможним;
  • мати хорошу кредитну або лізингову історію;
  • забезпечити поручительство іншої особи або заставу.

Другий момент угоди без початкового внеску стосується предмета лізингу. Як вже було сказано, він повинен бути легко реалізованих.

Для укладення лізингового договору і отримання права користування майном громадянин повинен представити мінімум документів. Вони є у кожного дієздатного людини:

  • паспорт;
  • СНІЛС;
  • документ на вибір (право на керування транспортним засобом, закордонний паспорт, військовий квиток).

Від індивідуального підприємця без утворення юридичної особи будуть потрібні свідоцтва про реєстрацію в податковому органі Від індивідуального підприємця без утворення юридичної особи будуть потрібні свідоцтва про реєстрацію в податковому органі.

Відсутність початкового внеску зажадає надання додаткових документів. До них немає певних вимог, все на розсуд лізингодавця.

Наприклад, платоспроможність можна підтвердити випискою з банківського рахунку, розробленим або частково реалізованим бізнес-планом.

Без авансовий лізинг тільки на перший погляд здається дуже вигідним. Чи не вкладаючи ні копійки, можна отримати в довгострокове користування необхідне майно. Але зворотна сторона у цієї медалі все ж є. Це менш лояльне ставлення лізингодавця, а також більш високі регулярні платежі.

Таким чином, зовсім нескладно придбати майно в лізинг без початкового внеску. Головне при цьому грамотно і завчасно оцінити не тільки виникають переваги, а й недоліки лізингу .

Наскільки вигідно купувати майно таким способом?
Що можна взяти в користування?
Як оформити?
Що можна придбати в лізинг?