Реклама
Реклама
Реклама

Що буде якщо не платити споживчий кредит

  1. Чим загрожує відмова від сплати кредиту
  2. Схеми стягнення боргів по споживчому кредитуванню
  3. Як відбувається врегулювання питань з банком?
  4. Як не платити споживчий кредит зовсім
  5. Коли нема чим платити споживчий кредит, що робити?
  6. Чи можна не платити кредит Тінькофф банку?
  7. Що буде, якщо не платити кредит в Тінькофф?

Якщо вам кажуть, що можна брати гроші в борг, купувати техніку і оплачувати інші послуги і при цьому не платити споживчий кредит, не вірте! Можна часто чути історії з «хеппі-ендом», але так закінчується лише одна справа з тисячі! Що може статися, якщо не віддавати споживчий кредит, чим це загрожує позичальникові? Як позикодавець буде стягувати належне? Чи можна уникнути неприємностей і не розлучитися з грошима?

Споживчу позику представляє собою видачу готівки або оплату товару (послуги) шляхом безготівкового перерахування коштів, для реалізації господарських потреб. Цільові кредити припускають популярність банку про направлення коштів, нецільові - не мають звітності.

Чим загрожує відмова від сплати кредиту

Чим загрожує відмова від сплати кредиту

Наявність боргу не обмежує людини в загальногромадянських правах, за винятком випадків, коли є рішення суду про стягнення. В цьому випадку не вийде:

  • придбати нерухомість без залучення кредитних коштів, так як на нього відразу ж буде накладено арешт;
  • вступити до спадок , Так як наявність власності стане орієнтиром для судових приставів;
  • виїхати за кордон. Причому, досить мати борг за виконавчим листом від 10000 рублів.

Крім цього, швидше за все, зіпсуються стосунки з родичами і друзями, так як колектори і служба безпеки банку буде їх «інформувати» про ваших пригоди. Можливі проблеми на роботі, якщо візити і телефонні дзвінки будуть надходити туди. Втім, і бухгалтерія не ратує за зайву роботу.

Також всі види прострочень, судових відносин будуть внесені в кредитну історію. Кредитний звіт по кожному боргу ведеться дуже докладно. Тому розраховувати на подальше отримання позик не варто. Кредит з поганою кредитною історією видається на жорстких умовах. З непогашеними боргами, при статусі «злісний неплатник» - вам навряд чи вдасться отримати навіть маленьку позику.

Найнеприємніше - це залучення до цивільної або кримінальної відповідальності. За злісне ухилення від погашення кредиторської заборгованості, передбачений штраф в розмірі до 200 000 рублів або примусові роботи, арешт до півроку, позбавлення волі до двох років. Виконання покарання не звільняє від обов'язку повернути борг!

Схеми стягнення боргів по споживчому кредитуванню

Схеми стягнення боргів по споживчому кредитуванню

Що буде якщо не платити споживчий кредит рік ? Банк спробує повернути свої кошти, причому, не загубивши можливості заробити і з мінімальними витратами. Який спосіб буде обраний - залежить від суми кредиту, терміну неповернення і статусу позичальника.

Найпоширеніший вид позики - pos-кредит, його надають безпосередньо в торгових точках банківські агенти. У запалі бажання стати володарем тієї чи іншої речі, та ще й з можливістю оплатити її потім, позичальники потрапляють в різні неприємні ситуації. Хтось схоплюється, побачивши відсоток по кредиту, хтось опускається в боргову яму. Але у pos-кредитування є особливість - товар, що купується стає заставою. Тому, так само як при несплаті іпотечного кредиту , Позикодавець може вимагати відшкодування. На практиці, через пару десятків тисяч банки не подають до суду, до того ж вартість покупки істотно знижується в міру зносу. Але якщо це дорога техніка, меблі, автомобіль, то з ним можна легко розлучитися, при цьому вартість виявиться далека від ринкової.

При будь-якому розкладі, банку, щоб повернути кошти, необхідно звертатися до суду, так як самостійно він не може відняти будь-яке майно. Які рішення суду можна очікувати?

  • Накладення арешту на майно, за умови, що воно знаходиться у власності боржника, а сума боргу перевищує 5% від його вартості. Рішення не обмежує прав неповнолітніх.
  • Видача виконавчого листа про стягнення до 50% від будь-яких офіційних доходів: заробітної плати, гонорарів, авторських виплат, підприємницької діяльності, виграшів.
  • Дозвіл на арешт рахунків, депозитів, цінних паперів та іншого майна, що дає дохід.

Як відбувається врегулювання питань з банком?

Позикодавець зважує свої ризики і вигоди. Якщо йому вигідно втратити невелику частину доходу, але, в кінцевому рахунку, повернути гроші без зайвих витрат і зволікань, він піде на програми рефінансування і реструктуризації боргів. Але для цього важливо переконати кредитора, що ви в змозі платити, просто так склалися обставини.

Коли банк розуміє, що чекати йому вже нема чого, підключається служба безпеки. Починаються дзвінки, листи, вмовляння ... У ситуаціях, коли кредитор готовий втратити 50-70%, але повернути частину позики, борг продається колекторам .

Продаж боргу - законна процедура. Позичальник підписується на згоду ще в процесі отримання кредиту. Чому банк готовий продати борг? Все просто. Частина коштів позики вже виплачена, сплачені відсотки в загальній сумі «перекрили» тіло кредиту, плюс колектор платить за таку справу, адже «вибиті» кошти він отримає на свій рахунок. Тому, насправді банк втрачає не так вже й багато.

Як не платити споживчий кредит зовсім

Чи можна не платити споживчий кредит зовсім? Теоретично можна. Є кілька варіантів.

Можна ховатися від банку і судових приставів. Змінити прописку, місце роботи і навіть підлогу ... Але, чи варто заради грошей так сильно ускладнювати життя собі і своїм близьким?

Не менш складний варіант - позбутися від будь-якого майна. Служба судових приставів працює в рамках закону. Коли вони приходять з описом або за вилученням майна, взяти предмети, які необхідні для життя і наявні в єдиному екземплярі, вони не можуть. Якщо у вас норкова шуба, але немає іншого одягу, її не візьмуть, а ось плазму, що не необхідний для життя предмет можуть вилучити. Переписавши машинку, квартиру, дачу на родичів, влаштувавшись на роботу з зарплатою в конверті, ви «невразливі» для приставів. При цьому ви все так же невиїзної, не можете отримати кредит, і до вас із завидною регулярністю приходять співробітники СПП.

Коли нема чим платити споживчий кредит, що робити?

Можна спробувати повністю позбутися від боргу - затягнути терміни позовної давності. Довести, що ви не знали про існування боргу буде вельми складно, а ось протягнути десять років, щоб ваша справа закривалася, відкривалося і т.д., цілком можна.

Всі варіанти, при яких видніється надія не віддавати кредит, мають масу недоліків. Але на відміну від іпотечних , Суми споживчих позик досить малі і, так трапляється (!), Банки про них забувають. Чекати дива, звичайно, не варто. Краще віддавати потихеньку кредит або скористатися законом про банкрутство фізичних осіб .

Чи можна не платити кредит Тінькофф банку?

Несплата заборгованості - це порушення чинного кредитного договору і є незаконною дією. Якщо Ви перестали платити кредит в Тінькофф банку, то при сумі боргу в 250000 рублів позичальник може нести відповідальність від адміністративної до кримінальної. Щоб уникнути таких проблем, потрібно поділити заборгованість на частини і поступово виплачувати. Це дозволить захистити позичальника від звинувачень у навмисному несплаті боргу.

Якщо буде судовий розгляд, то позичальник, який не платить кредит банку Тінькофф, не зможе виїхати з країни і його заставне майно буде заарештовано. Банк попереджає недобросовісних позичальників про можливі наслідки заздалегідь і пропонує варіанти рефінансування кредиту в скрутних ситуаціях.

Що буде, якщо не платити кредит в Тінькофф?

Порушники правил кредитного договору можуть на законних підставах позбутися права оформляти кредитні позики і будуть перебувати в чорному списку компаній-кредиторів. Банки мають доступ до загальної кредитної історії, де знаходиться повна інформація про статистику попередніх позик і Ваші дані. Безліч великих банківських організацій дають відмови в кредитуванні ненадійним позичальникам, тому що це може серйозно відбитися на їх іміджі. Ви можете почитати на форумі історії тих, хто не платив кредит Тінькофф і дізнатися, що за це буде. Для виправлення кредитної історії можна звернутися в мікрофінансову організацію і декількома позиками зі своєчасною виплатою виправити своє становище. Порушники правил кредитного договору можуть на законних підставах позбутися права оформляти кредитні позики і будуть перебувати в чорному списку компаній-кредиторів

Якщо Ви вирішили оформити позику в банку, оцініть свої можливості і розрахуйте потрібну суму щомісячного платежу. Ви можете зв'язатися зі співробітником банку, і він розповість, як платити кредит по карті Тінькофф, і відповість на всі Ваші запитання.

Чи можна не платити кредит Тінькофф банку?
Що буде, якщо не платити кредит в Тінькофф?
Що може статися, якщо не віддавати споживчий кредит, чим це загрожує позичальникові?
Як позикодавець буде стягувати належне?
Чи можна уникнути неприємностей і не розлучитися з грошима?
Які рішення суду можна очікувати?
Як відбувається врегулювання питань з банком?
Чому банк готовий продати борг?
Але, чи варто заради грошей так сильно ускладнювати життя собі і своїм близьким?
Коли нема чим платити споживчий кредит, що робити?