Реклама
Реклама
Реклама

Кредит за ксерокопією паспорта. Як взяти?

  1. Варіанти отримання кредиту за ксерокопією паспорта
  2. Як оформити кредит по копії паспорта?
  3. Шахрайські дії по ксерокопії вашого паспорта
  4. Що робити, якщо шахраї взяли кредит по вашій ксерокопії паспорта

Кредит за ксерокопією паспорта - фантастика, здавалося б. Закон регламентує, що громадянин зобов'язаний оформляти кредит тільки з пред'явленням оригіналу паспорта і ніяк інакше.

Однак і тут є винятки. Втім, отримати кредит без оригіналу досить складно.

Це пояснюється тим, що інакше шахраї могли б брати кредити практично в необмеженій кількості на звичайних громадян.

Тільки згадайте, скільки разів ви залишали копію або скан паспорта в різних місцях, в тому числі державних інстанціях ...

Варіанти отримання кредиту за ксерокопією паспорта

Є кілька варіантів взяття кредиту по копії паспорта:

  • якщо ви бажаєте оформити pos-кредитування в магазині, де продається техніка. Пред'явити копію потрібно в будь-якому випадку.
  • якщо ви вже користувалися послугами банку, у співробітника буде інформація про вас і, головне, в системі розміщена фотографія. При цьому гарантії, що працівник банку піде на такий ризикований шанс, немає;
  • якщо раніше ви не брали в банку кредит, то і зробити покупку техніки в магазині навряд чи вдасться. Тому краще звернутися туди, де ви вже користувалися послугами;
  • якщо у вас є знайомий, який зможе поручитися, що ви - це ви, то ви легко отримаєте кредит за ксерокопією паспорта. Знайомий, звичайно, повинен працювати в тому банку, послугами якого потрібно скористатися. При цьому кредит по копії паспорта не кожен захоче вибрати, тільки насправді близькі люди.

Пам'ятка: ніколи не кажіть співробітникові банку, що втратили паспорт. Інформація заноситься у відповідне поле вашої історії.

В подальшому банк буде ставитися з обережністю до вас, оскільки загублений паспорт - це небезпечна ситуація, коли підвищується ризик заволодіння документом кредитними шахраями .

Перестраховуючись, фінансова установа може з побоюванням до вас ставитися. На питання, чому ви змінили паспорт, краще озвучити причину, мовляв, він був зіпсований або пошкоджений.

Втім, спробувати взяти кредит по копії паспорта можна, але, знову ж таки, тільки в банку, де є ваше фото, де вас вже пам'ятають, де готові піти на поступки.

Головне - знати особисту інформацію, кодові слова і все, що буде потрібно співробітником для підтвердження особи.

При цьому заздалегідь подбайте про те, щоб ваш номер телефону, яким на даний момент ви користуєтеся, відповідав тому, який прив'язаний до карт.

Співробітник банку відкриє інформацію за даними, які знайде в копії паспорта та зіставити її із закладеними в систему даними. Повинно бути 100% відповідність, інакше ваші шанси зводяться до нуля.

І, знову ж таки, потрібно бути готовим до відмови - різні банки відносяться навіть до постійних клієнтів, які прийшли з копією паспорта, по-різному.

Аналогічним чином має бути ситуація з тими, хто бажає взяти кредит без прописки в РФ . Це зробити складно, але цілком реально.

Як оформити кредит по копії паспорта?

Говорячи про оформлення, варто відзначити, що процедура подачі заяви, сам процес оформлення і укладення договору нічим не відрізняються від звичайного.

Попередньо, щоб дізнатися всі умови кредитування, рекомендується використовувати кредитний калькулятор .

Також можна звернутися в банк, щоб його працівник для вас вивів точні суми з оплати взятого на певну суму кредиту.

Тоді ви побачите, скільки потрібно оплачувати щомісяця, яка сума переплати, як довго доведеться платити по боргу.

Шахрайські дії по ксерокопії вашого паспорта

Шахрайські дії по ксерокопії вашого паспорта

Банки в першу чергу при вашому виявленні бажання взяти в позику кошти оцінять ризики на випадок шахрайства. Щоб знати ворога в обличчя (шахрая), ви повинні розуміти, якими способами вони діють:

  • зазвичай з копією паспорта шахрай приходить до співробітника банку, з яким він в змові - ця схема стара, як хв і, на жаль, безпрограшна;
  • найчастіше шахрайство спостерігається в магазинах при купівлі побутової техніки, коли кредит або розстрочка оформляються, як бистрозайм (пос-кредитування, споживчий кредит );
  • зазвичай або маленькі, або найбільші банки стають об'єктами для залучення уваги шахраїв (в маленьких не надто налагоджений контроль, а в великих - є маса дірок, а також шахраї можуть бути просто співробітниками банку).

Що робити, якщо шахраї взяли кредит по вашій ксерокопії паспорта

Якщо по вашій копії паспорта хтось взяв кредит, по суті, довести свою непричетність і анулювати угоду реально.

Інша справа, якщо мова йде про кредитні картки. Ось тут все складніше, тому що відео з банкоматів, якщо мало місце зняття готівки, отримати складно, та й підписів ніде немає, а значить, ви все одно крайній.

У договорі є інформація, що кредитну карту можна нікому надавати. Банк буде тиснути на те, що ви винні самі - роздавали пін-коди.

Якщо за вас саме оформили фальшивий кредит, можна подати в суд на банк, коли той почне витребувати з вас гроші.

Графолог, провівши експертизу, доведе, що розпис не ваша. Все, на цьому і буде прийнято рішення на вашу користь.

Банк залишиться в програші, тому що видавав кредит, не перевіривши, чи точно перед ним власник документів.

Як оформити кредит по копії паспорта?