Реклама
Реклама
Реклама

Де взяти гроші на покупку житла?

В останні роки кількість людей, які мріють придбати житло або якусь іншу нерухомість, стрімко зростає, причому дуже високими темпами В останні роки кількість людей, які мріють придбати житло або якусь іншу нерухомість, стрімко зростає, причому дуже високими темпами. У той же час багато людей не мають всієї необхідної суми грошей, щоб оформити угоду купівлі-продажу. І якщо раніше доводилося десятиліттями нарощувати свої особисті заощадження , Щоб купити будинок або квартиру, то сьогодні, коли фінансовий ринок сильно розвинений, існує чимало джерел, де кожен з нас може безпроблемно і на вигідних умовах взяти гроші на покупку житла.

У цій статті мова піде про декілька основних джерелах, які можна сміливо використовувати під час придбання нерухомості. Отже, варіант №1 - банки і позичкові компанії. Тут ви можете взяти позику під невелику нерухомість (будинок, квартира, заміська дача). Такий кредит легко оформляється через департамент банку за житловими кредитами або через звичайну позичкову компанію. Якщо ви самі плануєте жити в будинку / квартирі, то, швидше за все, зможете отримати позику на хороших умовах: це буде великий позику (на 50% -70% від покупної ціни) з низьким кредитним відсотком. А якщо вас цікавлять вигідні інвестиції в нерухомість , Тобто мова йде, наприклад, про великих виробничих цехах або ви хочете купити базу відпочинку, то гроші на це вам можуть видати через департамент банку, який займається лише комерційними позиками. В цьому випадку банкіри будуть аналізувати майбутній кредит разом з вами, бажаючи упевнитися, що нерухомість і доходи від неї покриють витрати на виплату позики (банк повинен на 100% бути впевненим в тому, що він отримає свої фінанси). Будьте готові отримати не більше ніж 50% від оціночної вартості. Але якщо ви знайдете хорошу нерухомість за хорошу ціну, то банки, можливо, продемонструють деяку гнучкість і запропонують вам більш вигідну кредитну програму з якимись «приємними» бонусами.

Варіант №2 - партнери. Цей варіант підійде тим з вас, хто вирішив інвестувати гроші в нерухомість, але йому не вистачає якоїсь суми. Чому б ви віддали перевагу: повного володіння нерухомістю при щомісячній втрати в 200 доларів або володінню деякої її частиною при щомісячному заробітку в 200 доларів? При цьому варіанті ви можете побудувати своє партнерство будь-яким способом. Очевидно, що якщо ви з партнером вклали однакову суму грошей, нарівні володієте нерухомістю, то будете отримувати по 50% доходу. Найбільш імовірним є й інший вид партнерства: ви робите майже всю роботу, а ваш партнер вкладає велику (основну) частина грошей - в такому випадку він буде отримувати як поточний дохід, так і мати хорошу довгострокову вигоду.

Варіант №3 - сім'я і друзі. Як ви знаєте, ми не можемо вибирати собі сім'ю, але ми можемо вибрати родичів, з якими можна вести бізнес, або у яких можна позичити гроші на покупку житла. Правда, ви повинні бути впевненими в тому, що ваші відносини не зміняться від таких фінансово-кредитних відносин. У цих випадках краще уникати «високопроцентних» позик або «ризикових» позик, які дуже часто не повертаються. Інакше «гучних» сімейних скандалів не уникнути.

Варіант №4 - приватні кредитори Варіант №4 - приватні кредитори. Якщо вам пощастить, то можна зробити висновок дуже вигідну угоду з такими кредиторами. Дуже часто люди з більшою охотою позичають гроші для бізнесу з нерухомістю, ніж для будь-якого іншого підприємництва. Вони охочіше дадуть вам гроші, якщо ви не збираєтеся відкривати кафе, яке невідомо коли розкрутиться, а плануєте купити багатоквартирний будинок, який принесе дохід. Такі позички, зазвичай, дуже швидко оформляються - гроші перераховуються за 2-3 тижні. Але легкість таких угод може досить дорого вам коштувати. Кредитори, наприклад, можуть зажадати високі відсотки або більшу частку доходу від майбутнього прибутку. Якщо ж ви не передумали, то таких приватних кредиторів вам можуть порекомендувати брокери з нерухомості або ріелторські компанії. Найчастіше пропозиції зайняти гроші даються через оголошення в ЗМІ.

Варіант №5 - продавці нерухомості. Дійсно, іноді саме продавці житла можуть допомогти вам його купити. Це вже стало широкої практикою, коли продавець (дуже часто це будівельна фірма) вимагає від покупця початковий внесок (10% -20% від покупної ціни) і оформляє кредит на решту суми (на кілька років). В цьому випадку ви можете розраховувати на невеликі витрати при оформленні позики, але є і один значний недолік - продавець може виставити більш високу ціну на житло, якщо погодиться позичати вам гроші .

Чому б ви віддали перевагу: повного володіння нерухомістю при щомісячній втрати в 200 доларів або володінню деякої її частиною при щомісячному заробітку в 200 доларів?