Реклама
Реклама
Реклама

Як взяти іпотеку, якщо маленька офіційна зарплата?

  1. Вимоги банків до позичальників при оформленні іпотеки
  2. Скільки повинна бути зарплата, щоб взяти іпотеку в Ощадбанку?
  3. Як взяти іпотеку, якщо маленька офіційна зарплата?
  4. Оформити іпотеку без офіційної зарплати можливо?
  5. Де взяти іпотеку без довідки про доходи?
  6. За двома документами в Ощадбанку
  7. Під заставу нерухомості в Ощадбанку

У наш час ціни на нерухомість регулярно ростуть і для багатьох власне житло стає нездійсненною мрією. Єдиним виходом з ситуації, що склалася стає іпотека в банку.

За статистикою низька заробітна плата поряд з поганою кредитною історією стає найбільш популярною причиною для відмови громадянам (перевірити кредитну історію безкоштовно можна через інтернет. Подробиці тут: ).

При оформленні заявки на іпотеку для попередньої перевірки співробітник банку в більшості випадків потребують у потенційного позичальника довідку про доходи за останні півроку. Однак до конкретних цифр по заробітній платі у банків вимог немає, хоча дуже часто саме маленька зарплата може статті причиною відмови в кредиті. Як бути в цій ситуації, обговоримо далі.

Вимоги банків до позичальників при оформленні іпотеки

Вимоги банків до позичальників при оформленні іпотеки

Багато стикаються з питанням: Яка повинна бути зарплата щоб взяти іпотеку? Як правило, фінансові організації в числі вимог до позичальників не вказують офіційну зарплату в цифрах. але,

відповідно до загальноприйнятих норм витрати на кредити та іпотеку не можуть бути більше 40-50% від зарплати клієнта

Якщо за документами, яких фізична особа надала в банк, сума не відповідає даним умовам, отримати позитивне рішення на подану заявку буде складно. Одні банки відразу ж дадуть відповідь відмовою, інші можуть запропонувати меншу суму іпотеки, якщо кредитна історія клієнта кристально чиста. Так само можуть виручити созаемщики, які так само надають відомості про свої доходи.

Важливо пам'ятати, що в банку враховується не тільки «біла» зарплата, але і доходи від цінних паперів, нерухомості або підприємницької діяльності. Тобто при подачі заявки на іпотечний кредит важливо продемонструвати банку все джерела заробітку.

Крім того важливу роль відіграє алгоритм обчислення щомісячних платежів, який використовується банком. Для виплат ануїтетних платежів необхідний менший рівень доходу, ніж для диференційованих. Оскільки в першому випадку клієнт платить рівні частки протягом усього кредитного періоду, а в другому виплачує в максимальні відсотки в перший час, що залишився борг далі.

Скільки повинна бути зарплата, щоб взяти іпотеку в Ощадбанку?

Скільки повинна бути зарплата, щоб взяти іпотеку в Ощадбанку

Сбербанк звертає увагу на регіон проживання клієнта і враховує прожитковий мінімум, встановлений в конкретній галузі. Однак, якщо ваша заробітна плата в межах прожиткового мінімуму, розраховувати на схвалення заявки не варто.

В цілому на схвалення заявки на іпотеку впливає цілий комплекс чинників:

  • стабільність заробітку;
  • наявність майна, яке можна оформити під заставу (в цьому випадку довідка про розмір заробітної плати більшістю банківських установ навіть не запитується, так як кредитор отримує забезпечення у вигляді нерухомості позичальника);
  • наявність поручителів;
  • «Чиста» кредитна історія.

Як взяти іпотеку, якщо маленька офіційна зарплата?

Маленька зарплата стане серйозною перешкодою для отримання іпотеки, але є виходи і з такої ситуації. Клієнт повинен підвищити рівень довіри банку до себе за світло залучення созаемщиком, надання заставного майна. Крім того можна надати документи, що підтверджують додаткові види заробітку. Наприклад, договір оренди, згідно з яким щомісячно фізична особа отримує деяку суму від квартиронаймачів.

Оформити іпотеку без офіційної зарплати можливо?

Оформити іпотеку без офіційної зарплати можливо

Іпотека з сіркою зарплатою теж може стати реальністю. У деяких банках при подачі заявки на кредит можна надати довідку про доходи за формою банку. Щоб документ набув чинності, необхідно завірити його на своїй роботі. А от чи стане роботодавець підтверджувати платоспроможність свого співробітника - питання іншого характеру. Це підтвердження може вилитися в проблеми з податковою інспекцією для нього.

Можна також спробувати домовитися з керівництвом про офіційне оформлення по мінімальній ставці, цей варіант теж можливий при наявності декількох робіт. У трудову книжку буде внесений основний заробіток, а решта фіксуються в якості роботи за сумісництвом. Банком буде враховуватися сумарних офіційний дохід. Залучення співпозичальників теж дозволить збільшити шанс на схвалення іпотеки.

Де взяти іпотеку без довідки про доходи?

Де взяти іпотеку без довідки про доходи

Багато банків практикують видачу іпотеки за двома документами . Як цих двох документів найчастіше виступає паспорт і другий документ на розсуд фінансової організації. Це можуть бути водійські права, закордонний паспорт, житловий сертифікат, ІПН, СНІЛС.

При такому варіанті оформлення кредиту на нерухомість потенційному позичальникові слід підготуватися до обмежень по сумі кредиту і досить високою процентною ставкою. Банки ризикують, видаючи подібні кредити, тому намагаються підстрахуватися. Без довідки про доходи можна отримати іпотеку:

В Ощадбанку, якщо ви його зарплатний клієнт, або за програмою підтримки молодих сімей.

  • Мінімальна сума кредиту становить 300 000 руб;
  • Початковий внесок 15%;
  • Відсоткова ставка до 12,5%;
  • Термін іпотечного кредитування до 30 років.

У ВТБ Банку пропонують:

  • Іпотеку терміном на 20 років;
  • Процентна ставка не вище 15%;
  • Сума початкового внеску - 40%.

У Дельта Кредит Банку пропонують іпотеку під завищений відсоток з початковим внеском в 40%, але для оформлення буде потрібно тільки паспорт.

За двома документами в Ощадбанку

За двома документами в Ощадбанку

Ощадбанк пропонує особливий вид іпотеки за двома документами для своїх зарплатних клієнтів. Досить просто оформити заявку і прикласти до нього копію паспорта та другого документа, що посвідчує особу клієнта. Дані про заробітну плату потенційного позичальника в банку вже є разом з інформацією про стаж.

Сума початкового внеску складе 50% від загальної суми іпотеки. Мінімальний розмір іпотеки: 300 000 руб. Допускається можливість залучення позичальників.

Під заставу нерухомості в Ощадбанку

Під заставу нерухомості в Ощадбанку

Інший варіант отримання кредиту на житло без довідки про доходи або за умови, що цифри в ній маленькі, - наявність забезпечення у вигляді нерухомості.

Іпотека під заставу нерухомості в Ощадбанку має ряд переваг, серед яких варто відзначити:

  • Пільги для зарплатних клієнтів;
  • Порівняно низький відсоток: від 11%;
  • В якості гарантії можна використовувати майже будь-який вид нерухомості;
  • Співпраця з надійним банком, який є лідером в сфері іпотечного кредитування на території РФ.

Власність клієнта буде виступати в ролі гаранта повернення коштів банку. У разі невиплати іпотеки нерухомість перейде Ощадбанку. Для оформлення заявки потрібно надати стандартний пакет документів з додатковим підтвердженням права власності на заставну нерухомість.

Швидка форма заявки

Заповни заявку зараз і отримай гроші через 30 хвилин

Як взяти іпотеку, якщо маленька офіційна зарплата?
Оформити іпотеку без офіційної зарплати можливо?
Де взяти іпотеку без довідки про доходи?
Скільки повинна бути зарплата, щоб взяти іпотеку в Ощадбанку?
Як взяти іпотеку, якщо маленька офіційна зарплата?
Оформити іпотеку без офіційної зарплати можливо?
Де взяти іпотеку без довідки про доходи?