Реклама
Реклама
Реклама

Brexit поставив під загрозу виживання пінгвінів

Фото з відкритих джерел 🔊 Відтворити

Вихід Британії з Євросоюзу ставить під загрозу європейські програми по збереженню пінгвінів, повідомляє Politico. Як зазначається, британські заморські території є домом для великої кількості пінгвінів, і Британія відповідальна за збереження цих птахів більше ніж будь-яка інша країна в світі.

Групи захисту дикої природи у Великій Британії та її заморських територіях стверджують про свою «гострої стурбованості» щодо майбутнього фінансуються ЄС проектів збереження видів в Британії і її територіях за кордоном. За їх словами, британський департамент навколишнього середовища не висловив ніяких зобов'язань по фінансуванню програм після 2020 року, коли завершиться перехідний період для Brexit і це буде мати жахливі наслідки для зникаючих видів.

Королівське товариство захисту птахів і неурядова організація Falklands Conservation стурбовані тим, що програми збереження видів ЄС не будуть замінені. Зокрема, їх турбує, що без грантів від LIFE (фінансовий інструмент для навколишнього середовища) і BEST (Біорізноманіття та екосистемні послуги на територіях за кордоном) світові зусилля по збереженню рідкісних і унікальних видів будуть під загрозою.

Так, продовження фінансування від фонду LIFE гарантовано в рамках поточного єдиного «вікна витрат» ЄС тільки в 2020 році.

У британському уряді стверджують, що країна і так взяла на себе лідерство в плані збереження навколишнього середовища і важливих видів. «Оскільки ми виходимо з ЄС, у нас з'являється унікальна можливість створити навіть більш яскраве, зелене майбутнє для Сполученого Королівства на його умовах. Ми визнаємо важливість державного фінансування в підтримку цієї сфери і ми вивчаємо можливості надання коштів після виходу з ЄС », - заявили в уряді Великобританії.

korrespondent.net