Реклама
Реклама
Реклама

10 шалено красивих книг про глибокому-глибокому космосі

  1. Ден Сіммонс «Пісні Гіперіона»
  2. Орсон Скотт Кард «Гра Ендер»
  3. Дуглас Адамс «Автостопом по галактиці»
  4. Джеймс Корі «Пробудження Левіафана»
  5. Генрі Лайон Олді «Ойкумена»
  6. Вадим Панов «Герметікон»
  7. Лоїс Макмастер Буджолд «Гра Форов»
  8. Джордж Мартін «Подорожі Тафа»
  9. Сергій Лук'яненко «Лінія мрій»
  10. Френк Герберт «Дюна»

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Наш Всесвіт настільки величезна, що все її таємниці ми розгадаємо дуже і дуже нескоро. Але мріяти і будувати здогади можемо вже зараз: якою буде жити на інших планетах, як змінимося ми самі і який виберемо шлях.

AdMe.ru зібрав 10 книг, які понесуть вас до зірок.

Ден Сіммонс «Пісні Гіперіона»

Дилогія «Пісні Гіперіона» - це величезний світ майбутнього. Світ міжзоряного Гегемонії, що зв'язує сотні планет, космічних кочівників і всемогутніх іскін, таємничих Гробниць Часу і безжального «ангела смерті» Шрайка. Світ, в якому химерно переплелися долі Солдата і Священика, Вченої і Поета, Детектива і Консула. Книга приголомшує - в хорошому сенсі.

купити

Орсон Скотт Кард «Гра Ендер»

Земна цивілізація під загрозою. Уже сім десятиліть людство веде безвиграшну війну з чужої інопланетною расою, і шансів на перемогу майже не залишилося. Але на Землі народжується геній, дитина, який здатний виграти цю війну. Правда, заплативши велику ціну і зваливши на себе вантаж вагою в мільярди життів - адже діти вірять всьому, що говорять дорослі, і дуже люблять грати.

купити

Дуглас Адамс «Автостопом по галактиці»

Культова книга начебто і про космос, аж ні: про звичайних людей, наших сучасників, про безглуздість випадку і бюрократичної машини. Додайте фірмовий гумор Адамса і отримаєте найвеселіше кінець світу в своєму житті. Для прочитання обов'язкові теплі шкарпетки, горішки та (обов'язково) рушник. І так - 42!

купити

Джеймс Корі «Пробудження Левіафана»

Людство успішно колонізувало Сонячну систему. Марс, Місяць і Пояс Астероїдів вже заселені, але зірки як і раніше таять чимало небезпек. Водовоз «Кентербері», що транспортує лід з кілець Сатурна до станцій Пояси Астероїдів, засікає сигнал лиха від корабля «Скопулі». Але на борту корабля немає жодної живої душі.

купити

Генрі Лайон Олді «Ойкумена»

Масштабний цикл «Ойкумена» - це літературна гра, «космічна симфонія», вправа для думки і уяви читача. Це оригінальний світ епохи космічної експансії, неможливий і достовірний одночасно. «Ойкумена» - це люди, крокуючі крізь зірки.

купити

Вадим Панов «Герметікон»

Всесвіт Герметікона - це космічний аналог земного XIX століття: міжзоряні цепеліни, світські раути, горді амбітні аристократи. Тут науково-технічна революція розвивається пліч-о-пліч з алхімією і астрологією, а парові двигуни не поступаються двигунам внутрішнього згоряння. Тут ведуться війни - за гроші, владу і право диктувати свою волю всім освоєним людьми світах.

купити

Лоїс Макмастер Буджолд «Гра Форов»

Майлз Форкосиган - син Регента імперії Барраяр і інвалід від народження в суспільстві, нетерпиме до фізичних недоліків: каліка з крихкими кістками і зростом півтора метра. Зате біса розумний і привабливий. Один з найбільш незвичайних книжкових героїв, і роман, а то і весь цикл, можна сміливо читати заради нього одного.

купити

Джордж Мартін «Подорожі Тафа»

Так, Джордж Мартін написав не тільки «Гру престолів». Таф - екоінженер, вегетаріанець, сноб і любитель кішок, якому дістався величезний космічний корабель зниклої тисячі років назад раси сіяч, на борту якого зберігаються ДНК більшості тварин і рослин відомої всесвіту. Тепер Таф - найманець, який за «розумну» плату вирішує проблеми цілих світів.

купити

Сергій Лук'яненко «Лінія мрій»

Гарний, розвинений, але жорстокий світ, де смерті більше немає. Безсмертя давно вже стало ходовим, хоча і дорогим товаром. Заради покупки безсмертя готові на все бізнесмени і пілоти, герої і злочинці, чоловіки і жінки - ще б пак, кому захочеться вмирати, раз є альтернатива! Вони ще не розуміють, що, воскреснувши, знову будуть змушені прийняти жорстокі правила гри без правил.

купити

Френк Герберт «Дюна»

Культова «Дюна» - це прописаний до дрібниць світ, драматичне переплетення доль і повноцінна філософська система. Але не тільки: це дорослішання, зрада і велика любов. Це дивовижні герої, які не просто прагнуть вижити або заробити, а герої справжні, які не пошкодують життя, якщо інакше не можна. Не дарма «Дюну» читають вже без малого 50 років.

купити

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте