Реклама
Реклама
Реклама

Правильний вибір сходів або драбини

а) висота (робоча висота)
Робочу висоту сходів або драбини вираховують, виходячи з висоти майданчики і росту людини. Висота майданчика може вказувати, на яку максимальну висоту піднімається по сходах робочий. До цієї довжині додають зростання людини (тільки до рівня плечей, оскільки, перебуваючи на сходах, потрібно працювати вільно і не тягнутися до потрібного місця) і отримують робочу висоту. У деяких випадках виробники вираховують робочу висоту шляхом складання 120 сантиметрів і висоти рівня, на якому знаходиться останній щабель.
Професійні та побутові драбини мають робочу висоту до 6 метрів. Звичайні побутові моделі відрізняються компактністю і міцністю, мають висоту сходів до двох метрів. Робоча висота залежить тільки від кількості ступенів. Залежно від висоти всі моделі призначаються для різних видів монтажних робіт.
Робоча висота сходів-трансформерів може досягати п'яти метрів. Звичайні односекційні моделі, або приставні, мають безпекою і стійкістю і мають максимальну робочу висоту до п'яти метрів.
Найвищими моделями є дво- і трисекційні сходи. Сходи з двома секціями компактна, в складеному вигляді її максимальна довжина складе п'ять метрів, а в робочому - до дев'яти метрів. Робоча висота трисекційних інструментів може становити в розкладеному вигляді до 10, 5 метрів.
б) матеріал
При виборі драбини або драбини потрібно звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений інструмент. Сучасні виробники застосовують для виготовлення професійних сходів тільки алюміній, а для виготовлення драбин - алюміній або сталь.
Для професійних робіт до якості моделі пред'являють особливі вимоги. Алюмінієві інструменти відрізняються міцністю і мобільністю, а також зручністю в експлуатації. Драбини з цього матеріалу призначаються для робіт в невеликих приміщеннях. Вони вважаються легкими і якісними, транспортуються без особливих проблем. Сходи з алюмінію застосовуються практично для всіх видів монтажних робіт.
Сталеві конструкції важать набагато більше, але у них є одна перевага - невисока ціна. Крім того, вони відрізняються довговічністю і стійкістю, завдяки чому застосовуються на великому виробництві і при будівництві. Драбини зі сталі вважаються незамінним професійним інструментом. Незалежно від матеріалу, будь-яка драбина або сходи можуть витримати велике навантаження завдяки гарній стійкості.

в) модель
Драбини
Всі драбини здатні витримати вантаж до 150 кілограмів при максимальній висоті майданчика в 2,08 метра. Підприємства випускають алюмінієві конструкції і сталеві моделі, які пофарбовані полімерними фарбами.
Двосторонні конструкції з алюмінію оснащені ступенями з двох сторін, що надає їм високу міцність і дозволяє продовжити терміни експлуатації. Модель дуже проста у використанні, мобільна і зручна.
односторонні драбини з алюмінію вважаються найпопулярнішими моделями. При маленькому вазі витримують великі навантаження, мають стійкість до корозії і використовуються для побутових робіт.
Металеві моделі виготовляються з міцної сталі з поверхневим фарбуванням полімерною фарбою. Забезпечені міцними і стійкими ступенями з алюмінію, зазвичай з рифленою поверхнею. Мають більшу вагу, ніж алюмінієві конструкції, і застосовуються на великих виробництвах.

Мають більшу вагу, ніж алюмінієві конструкції, і застосовуються на великих виробництвах

сходи
Моделі переважно виготовляються з алюмінію, що відрізняється міцністю і невеликою вагою. Випускається кілька видів професійних і побутових сходів.
Односекційні сходи, або приставні, мають широку сферу застосування. Модель встановлюють в приставному вигляді до будь-якого типу поверхні. Відрізняється невисокою вартістю, невеликою вагою і зручністю у використанні.
Сходи-трансформери, або шарнірні сходи , Знайшли широке застосування, як в побуті, так і на виробництві. Модель відрізняється зручністю і компактністю при перевезеннях, має безліч модифікацій і може використовуватися як приставні модель, поміст або драбина. Трансформер складається з декількох секцій, які кріпляться спеціальними механізмами, що дозволяють змінювати форму конструкції. У складеному вигляді трансформер компактний, займає мало місця в приміщенні.
Трисекційні сходи з алюмінію поєднують в собі кілька додаткових і корисних функцій. Вони можуть бути використані як двосекційні моделі, як драбини або приставні сходи. Від інших моделей відрізняються максимальною робочою висотою і складаються з трьох частин. Верхня секція на виробництві застосовується в якості окремої приставних конструкції.
Двосекційні сходи з алюмінію несуть в собі функції моделі з можливістю трансформування в драбину або звичайних сходів. Застосовуються на великих виробництвах і для побутових робіт. Мають невелику вагу і практичність в експлуатації.