Реклама
Реклама
Реклама

Як вибрати стіл для першокласника?

  1. Вибір столу для першокласника
  2. Комп'ютерний та шкільний стіл для першокласника
  3. Стілець для першокласника

Якщо у вашому будинку «дозріває» майбутній школяр, саме час задуматися про таку важливу меблів як письмовий стіл: для першокласника він повинен бути зручним і функціональним Якщо у вашому будинку «дозріває» майбутній школяр, саме час задуматися про таку важливу меблів як письмовий стіл: для першокласника він повинен бути зручним і функціональним. Сайт для мам supermams.ru повідає, як правильно вибрати для дитини місце, де йому доведеться проводити кілька годин в день за підручниками.


Вибір столу для першокласника

Якщо вірити даним МОЗ, більше 50% дітей за час навчання в школі, крім корисних знань, отримують також різноманітні «професійні» захворювання, серед яких порушення зору, проблеми з поставою і викривлення хребта різного ступеня.

Висота столу для першокласника повинна відповідати його росту. Як зорієнтуватися в цьому питанні? Рекомендується купувати письмовий стіл, стільниця якого буде на 4-5см нижче рівня ліктя дитини.

Наприклад, якщо зростання вашого чада 115-120см, йому підійде парта висотою 52-53 см і, відповідно, стілець 52-53см. Що до глибини робочої поверхні, вона повинна бути не менше 65-80см, а ширина стільниці, щоб можна було зручно розташуватися - не менше 120-150см.

Але ж діти так швидко ростуть! Невже доведеться щороку підбирати новий письмовий стіл?

Можна, звичайно, так і зробити, але ж це дуже накладно (ціна на звичайний письмовий стіл починається з цифри 1600-1800 рублів).

Вийти з цієї практично тупикової ситуації supermams.ru рекомендує, купивши стілець і стіл для першокласника, які можуть «рости» разом зі школярем. Тобто, висоту цих предметів можна регулювати залежно від росту дитини.

Вибір таких меблів досить широкий, хоча і ціна на неї досить висока. Вартість комплектів столів і стільців-трансформерів починається приблизно від 25 тисяч і закінчується на позначці 55000 рублів.

Крім можливості регулювання висоти, такі парти також можна встановлювати під різними кутами нахилу стільниці, вибирати глибину сидіння і т.п. Погодьтеся, краще один раз на кілька років придбати такий вид меблів, ніж щороку підбирати новий.

Комп'ютерний та шкільний стіл для першокласника

Багато батьків пошкодували, що купили своїм першокласникам комп'ютерний стіл для виконання домашніх завдань за ним. Вони пояснюють, що незручностей в цьому кілька:

  • Дитині буде заважати комп'ютерний монітор, мишка і клавіатура під час письма;
  • Комп'ютер, так чи інакше, буде відволікати школяра від виконання домашнього завдання;
  • Комп'ютерний стіл не призначений для першокласників. Він набагато вище, ніж потрібно для правильної постави молодших школярів.

Саме тому «вбити двох зайців» одним разом не вийде. Доведеться купувати і комп'ютерний, і звичайний письмовий стіл.

Але не всі квартири, особливо «малосімейки», здатні розмістити на своїх метрах стільки меблів. Тому, перед тим, як вибрати стіл для першокласника, потрібно гарненько подумати: що вам важливіше - правильна постава дитини або економія коштів. Найкраще, якщо дитині дійсно потрібен комп'ютер в такому ранньому віці, пристосувати його письмовий стіл під монітор і клавіатуру з мишкою.

Найкраще, якщо дитині дійсно потрібен комп'ютер в такому ранньому віці, пристосувати його письмовий стіл під монітор і клавіатуру з мишкою

Стілець для першокласника

Як вибрати стіл для першокласника, ми вже розібралися. А що щодо стільця? Ось кілька важливих пунктів:

  • Сидіння першокласника повинно обов'язково бути зі спинкою і підлокітниками;
  • Спинка стільця повинна бути не надто довгою, як в деяких офісних стільцях, так як це не дасть можливості дитині спертися на неї занадто щільно. Таке положення тіла здатне з часом зіпсувати поставу;
  • Спинка стільця повинна мати анатомічним вигином в районі попереку;
  • Сидіння стільця має обов'язково бути плоским і бути коротше дитячого стегна;
  • Висота сидіння, як і висота столу, повинна відповідати довжині тіла (зростання) школяра. Під час сидіння за столом тіло дитини повинне утворювати пару прямих кутів: в районі колін і між тулубом і стегнами;
  • Якщо ви вважаєте, що краще за все для першокласника підійде офісний «крутиться» стілець, то ви помиляєтеся. Це не кращий вибір для вашої дитини.

Де і як поставити письмовий стіл для першокласника?

Зрозуміло, найкраще поставити робочий стіл школяра в дитячу кімнату, далеко від усіх побутових приладів, особливо від телевізора і комп'ютера. Найкраще поставити його таким чином, щоб світло падало зліва (якщо дитина лівша - то на звороті), це саме можна сказати і до освітлювальних приладів.

Можна, звичайно, поставити його і так, щоб сидячи за столом, дитина була повернутий обличчям до вікна, але при такому розташуванні велика ймовірність того, що школяр буде занадто часто відволікатися на події, що відбуваються на вулиці.

Під рукою у школяра повинні бути всі необхідні для виконання уроків речі: ручки, олівці, лінійки і т.п. Тому зручно поставити на стіл органайзер з усіма цими речами.

Як ви вже зрозуміли, стіл для першокласника відіграє важливу роль. Поставитися до вибору його потрібно з відповідальністю. А колір, форму і фактуру можна підбирати разом з майбутнім школярем, так як перш за все йому сидіти за ним довгими годинами, вирішуючи завдання і займаючись листом.
_ _
Сайт supermams.ru - супермама

Як зорієнтуватися в цьому питанні?
Невже доведеться щороку підбирати новий письмовий стіл?
А що щодо стільця?
Де і як поставити письмовий стіл для першокласника?