Реклама
Реклама
Реклама

Хмарочоси в столиці Чехії: бути чи не бути?

Фото: Христина Макова   У туристів чеська столиця асоціюється з пам'ятниками старовини, замками, палацами, вузькими вуличками, Карловим мостом Фото: Христина Макова У туристів чеська столиця асоціюється з пам'ятниками старовини, замками, палацами, вузькими вуличками, Карловим мостом ... Місто-казка, місто-історія.

Однак жителі Праги, будівельні компанії, архітектори і дизайнери, великі корпорації та фінансові групи вважають, що чеська столиця заслужила і сучасні будівлі. А точніше хмарочоси, які згодом теж можуть потрапити в «скарбничку» кращих архітектурних творінь, правда вже XXI століття.

Фото: Христина Макова   Побудувати в Празі хмарочос - справа непроста Фото: Христина Макова Побудувати в Празі хмарочос - справа непроста. У столиці не прийнята «точкова забудова», а якщо вона і робиться, то так, щоб будинок, який виник на пустирі або замість знесеного будинку, архітектурно відповідав своєму «оточенню». Нехай він буде сучасного дизайну, часто поєднання класики і новизни дає приголомшливий ефект. Однак «стирчить» посеред вулиці в центрі міста хмарочос, що не порадує нікого. Зникне звична панорама, зруйнується атмосфера.

AZ Tower в Брно (Фото: Vldx, Wikimedia CC BY-SA 3 AZ Tower в Брно (Фото: Vldx, Wikimedia CC BY-SA 3.0) Тому високі будівлі за краще будувати не в центральних районах, але при цьому і не в найвіддаленіших. Сенсу будувати хмарочос на самій околиці теж немає. Неважливо, будуть в ньому офіси або квартири, але туди треба якось добиратися.

У Празі, в порівнянні з іншими європейськими містами, мало висотних будівель. Самий «великий» хмарочос чеської столиці під назвою City Tower (109 метрів) стоїть недалеко від метро «Панкрац». Однак найвищий будинок в країні перебуває в Брно. Це AZ Tower висотою в 111 метрів.

Ще в 2008 році фінансова група PPF вирішила побудувати в Празі хмарочос висотою в 190 метрів. Однак, трохи подумавши, керівництво компанії проект не скасував, а сильно змінило. Один хмарочос перетворився в два, а їх «зростання» зменшився: 139 (33 надземних поверху) і 128 (30 надземних поверхів) метрів. У підземних поверхах будинків зроблять автостоянки на 900 автомобілів. З урахуванням антени, яку поставлять на одному з хмарочосів, його висота складе 152 метра.

Prague Eye Towers (Фото: Архів PPF)   Хмарочоси стали «братами», хоч і не «Близниця», їм дали загальну назву - Prague Eye Towers Prague Eye Towers (Фото: Архів PPF) Хмарочоси стали «братами», хоч і не «Близниця», їм дали загальну назву - Prague Eye Towers.

Компанія PPF хоче побудувати їх недалеко від станції метро «Ходов». Хмарочоси розмістять в собі елітні квартири (про їх кількість поки не повідомляється) і офіси, розраховані на 5 000 осіб. Зрозуміло, в хмарочосах також будуть магазини, кафе і ресторани. Саме будівництво також принесе користь місту: воно створить кілька тисяч робочих місць.

Метро «Ходов» (Фото: Packa, Wikimedia CC BY-SA 2 Метро «Ходов» (Фото: Packa, Wikimedia CC BY-SA 2.5) Керівництво району Прага-11, на землі якого, хочуть побудувати два найвищих в Чехії хмарочоса, нарешті висунуло свої умови компанії-забудовнику. При дотриманні їх дозвіл на будівництво буде видано.

Які ці умови? Перше: будівництво другого виходу з метро «Ходов». Друге: розширення «зеленої зони», тобто існуючого парку у напрямку до автотраси D 1 (Прага-Брно).

Представники компанії Office Star Five (це дочірня фірма групи PPF), яка є офіційним забудовником, повідомило, що з розумінням і повагою ставиться до побажань керівництва району, не вважає їх нездійсненними і «зробить все для того, щоб порозумітися був знайдений, а хмарочоси побудовані ».

Фото: Архів PPF   Однак якщо розширення парку залежить виключно від компанії-будівельника і керівництва району, то будівництво додаткового виходу з метро вимагає узгодження з празьким транспортним бюро Фото: Архів PPF Однак якщо розширення парку залежить виключно від компанії-будівельника і керівництва району, то будівництво додаткового виходу з метро вимагає узгодження з празьким транспортним бюро. Доведеться перебудовувати вестибюль, і не виключено, що на якийсь час станція буде закрита для пасажирів.

Якщо все піде нормально, хмарочоси почнуть будувати на початку 2015 року, будівництво піде «ударними темпами» і закінчиться до 2018 року.

Які ці умови?