Реклама
Реклама
Реклама

Грошове забезпечення (виплати) військовослужбовцям за контрактом

  1. З чого складається зарплата військовослужбовців за контрактом?
  2. Покладені соціальні гарантії і виплати військовослужбовцям за контрактом (крім грошового забезпечення)
  3. Грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом при організаційно-штатних заходів

16.01.2015

З чого складається зарплата військовослужбовців за контрактом?

16

На законодавчому рівні встановлено, що військовослужбовці, які проходять службу за контрактом , Має право розраховувати на щомісячні виплати. Грошове забезпечення (або зарплата) військовослужбовців-контрактників включає в себе наступні складові частини:

  1. Оклад (щомісячний), відповідний присвоєному військовому званню.
  2. Оклад (щомісячний), відповідний займаної військової посади.
  3. Щомісячні надбавки, покладені за вислугу років і придбану кваліфікацію. Вони складають 10-40% і 5-30% від розміру окладу відповідно.
  4. При роботі з інформацією, що є держтаємницею, також покладена щомісячна надбавка аж до 65% відсотків окладу, як і при роботі в особливих умовах несення військової служби - в таких випадках зарплата військовослужбовців за контрактом збільшується на суму до 100% окладу.
  5. У разі помітних досягнень в ході служби може виплачуватися щомісячна надбавка, рівна окладу. Також можлива виплата премії (в сумі до 3 окладів протягом року) у разі, коли посадові обов'язки виконуються ефективно і сумлінно.
  6. Виплати військовослужбовцям за контрактом припускають надання матеріальної допомоги, що є щорічною і рівною не менше, ніж сумі одного окладу.
  7. При виконанні завдань, які в мирний час несуть в собі загрозу для здоров'я і життя, за участю в навчаннях також покладена надбавка в розмірі до 100% окладу.

Всі надбавки обчислюються на основі окладу по займаній військової посади.

Покладені соціальні гарантії і виплати військовослужбовцям за контрактом (крім грошового забезпечення)

Військовослужбовці-контрактники мають право на такі гарантії, пільги і додаткові виплати:

  1. Безкоштовне медичне обслуговування в установах військово-медичної спрямованості.
  2. Безкоштовний проїзд до місця відпустки раз на рік для самого військовослужбовця і одного члена його сім'ї. Оформляється як грошова виплата у вигляді компенсації за фактично витрачені на квитки гроші.
  3. Забезпечення житлом на період проходження військової служби або грошова виплата на його найм.
  4. Обов'язкове страхування життя і здоров'я будь-якого військовослужбовця за контрактом, відповідно, в разі настання страхового випадку покладені виплати або самому військовослужбовцю, або його сім'ї (в разі смерті).
  5. Переважне право при вступі до ВНЗ або середні спеціальні навчальні заклади після звільнення зі служби.
  6. Речове і продовольче забезпечення під час проходження служби.
  7. Пенсійне забезпечення.

Грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом при організаційно-штатних заходів

У разі проведення організаційно-штатних заходів (наприклад, розформування частин, зниження військових звань на займаних контрактниками військових посадах, скорочення військових посад і т.д.) законодавчо зберігається право на грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом протягом певного проміжку часу. Наприклад, при призначенні на інші посади грошове забезпечення виплачується з моменту передачі справ і здачі посади до дня вступу на нову посаду, при звільненні - з дня здачі справ і до дня виключення зі списків особового складу. У подібних випадках все ситуації розглядають в індивідуальному порядку, так як може мати місце безліч різних чинників.

При виникненні сумнівів щодо розміру грошового забезпечення можна звернутися за порадою до юриста. Фахівець не тільки проконсультує Вас по потрібного питання, але і допоможе вирішити проблему в найкоротші терміни.

Автор: Yurist-Online.net

З чого складається зарплата військовослужбовців за контрактом?
З чого складається зарплата військовослужбовців за контрактом?