Реклама
Реклама
Реклама

Зразок позовної заяви про виписку з квартири

  1. В яких випадках громадянин підлягає примусовому виписці? Виписка - процес зняття з реєстраційного...
  2. Зміст позовної заяви
  3. Як подається позов?
  4. Виписка з муніципального житла через суд
  5. Чим загрожує неправильне складання позову?

В яких випадках громадянин підлягає примусовому виписці?

Виписка - процес зняття з реєстраційного обліку, що позначається за звичкою старим поняттям.

Добровільна виписка з квартири або будинку пов'язана з діями самої людини (або його представників, якщо мова йде про дитину або дорослому, що знаходяться під опікою).

Примусове зняття з реєстрації відбувається при втраті людиною проживання в квартирі або житловому приміщенні, підстави різні:

  • Відчуження права власності за договором (продаж, дарування, міна);
  • Втрата права власності при розділі житла по суду і отриманні компенсації;
  • Виселення особи, яка не є власником;
  • Фактичне проживання на постійній основі в іншому місці.

Прописка або реєстрація багато в чому є формальністю і дає прав на житло, а скоріше застосовується для обліку громадян і упорядкованого отримання ними державних послуг.

І позбавлення реєстрації по певного місця частіше пов'язане з втратою права проживання в квартирі. Нерідко відбувається змішання в позові прохань про втрату права проживання, виселення та зняття з реєстрації.

Як через суд виписати людину з квартири?

Питаннями реєстрації, постановки, зняття з неї займається міграційна служба, тому в справах, де є питання, зняти людини з реєстрації, завжди присутній ФМС.

І прохання до суду повинна полягати в зобов'язування управління, що відповідає за території, в межах якої знаходиться будинок, зняти конкретної людини з реєстрації.

Примусово виписують тільки за рішенням суду, тому що реєстрація та право проживання пов'язані, і позбавити житла згідно з конституцією має право тільки суд.

ФМС є тільки виконавцем рішення суду, вірніше одного з пунктів рішення. Виписка робиться тільки після вступу в силу рішення суду.

[Box type = "download»] Як правило, виписують за заявою власника квартири, хоча служба є учасником процесу і безпосередньо повинна виконати припис. [/ Box]

З огляду на, що виконання суду обмежується найчастіше 3х річним терміном, слід відразу ж відправитися в ФМС і написати заяву про зняття людини з реєстрації.

Даним питанням займається або власник або його представник. Якщо запізнитися з термінами, можуть виникнути проблеми, в службі можуть просто відмовитися виписувати людини.

Зміст позовної заяви

Всі позови пишуться схематично, своєю специфікою володіють і позови окремої категорії, зокрема про виписку або зняття з реєстраційного обліку:

  • Позов починається з найменування суду, в який він направляється;
  • Найменування позивача, відповідача (повне вказівку ПІБ, місця фактичного проживання, дані юридичної особи);
  • Дані управління реєстраційної служби або іншого органу, влади, що виконує її функції;

Потім викладаються обставини, кажучи простіше, історія як людина був прописаний, які з'явилися підстави його виписати.

Обставини викладаються конкретно із зазначенням дат, імен.

Бажано робити посилання на законодавство, які саме норми порушуються, і якими діями відповідача.

Потім йде прохальна частина.

Перша вимога - зняти з реєстраційного обліку за адресою буде другий проханням, першої ж проханням може бути:

  • визнання людини таким, що втратив право проживання за адресою (він не проживає тривалий час);
  • виселити людину з квартири.

Договір, на підставі якого людина отримала право проживати в квартирі, визнали недійсним, визнаний таким, що припинив свою дію. Подібне стосується і договорів купівлі-продажу дарування, інших угод.

Якщо житло отримано на підставі розпоряджень органів влади, на підставі яких відповідно і укладено договір соціального найму, є кілька варіантів:

  • договір розривається через його систематичного порушення;
  • визнається недійсним розпорядження, потім цим же рішенням суду визнається недійсним і договір найму;
  • припинення договору через фактичного проживання в іншому місці понад півроку.

Які ще причини служать підставою, щоб виписати людину:

  • Порушення правил користування житловим приміщенням;
  • Порушення норм санітарії;
  • Відмова платити за комунальні послуги (не сплачуються понад півроку);
  • Факти сімейного насильства (підтверджуються матеріалами з поліції);
  • Порушення правил вселення та реєстрації на житловій площі.

Останні порушення стосуються або вже раніше проживали або видачі прав інших осіб. Подібне трапляється при порушенні порядку черговості надання житла на праві соціального найму.

Як подається позов?

Питаннями виселення займаються суди районного рівня. Відповідно до закону, якщо в позові ставиться питання, підсудний районному суду, справа припиняється і матеріали передаються до відповідного суду.

Так сторона у справі, перед початком його розгляду по суті, доповнює позов проханням виселити людини і зняти його з реєстрації, тоді мировий суддя виносить ухвалу про передачу справи до районного суду.

[Box type = "download»] Усі матеріали направляються з канцелярії мирового судді в районний суд. Учасникам процесу залишається чекати повістки з районного суду. [/ Box]

З огляду на принцип незмінності суду, справа буде розглядатися повністю з самого початку:

  • Підготовлені матеріали відправляються або поштою з повідомленням або безпосередньо до суду особисто або представником;
  • Позов та додані матеріали копіюються в кількості в залежності від кількості сторін.
  • Про бязательно оплачується державне мито, періодично її розмір змінюється.

Якщо в оформленні позову були якісь помилки або мито не заплачена або заплачена, але не повністю, суддя залишає позов без руху.

Визначення з перерахуванням недоліків відправляється позивачеві, і йому дається час на виправлення. Канцелярія і пошта працюють не завжди добре, і тому папери приходять досить пізно.

У цьому випадку або подається заява з проханням відновити термін, тому що не було часу через чужих недоробок усунути проблеми або відправити новий повністю підготовлений позов вже без недоліків.

Посилання на зразок позовної заяви про виписку: http://marchenko.su/load/1-1-0-16

Виписка з муніципального житла через суд

Виписати з муніципального житла людини можуть і мешканці квартири (вписані в ордер), що є сторонами за договором соціального найму або прописані пізніше.

Мають право на позов і органи житлової інспекції місцевого уряду або адміністрації. Інспекція засновує свій позов на матеріалах перевірки заяв громадян, матеріалах про виявлене руйнуванні житла.

[Box type = "download»] Руйнування, порушення правил користування житловими приміщеннями підтверджуються в суді адміністративними протоколами, постановами про адміністративні порушення. [/ Box]

Якщо протокол оцінюється як доказ, то все написане в постанові обов'язково для обліку судом при прийнятті рішення.

У суді в якості доказів частіше використовується документальне підтвердження слів, менш значимі свідчення свідків, особливо, які проживають в тій же квартирі, тому що висока ступінь зацікавленості.

Чим загрожує неправильне складання позову?

Юридична грамотність наріжний камінь перемоги в суді, інакше:

  • правильний по суті, обгрунтований фактично позов відхиляється;
  • рішення суду через помилки позивача буде надскладним.

У першому випадку немає потрібних доказів (протоколів з поліції, житлової інспекції).

Деякі документи (відмови в порушенні кримінальної справи) доводять тільки факт наявності спору або проблем між сторонами, але недостатні для підтвердження факту насильства.

Відмова однієї із сторін брати участь у витратах на оплату комунальних послуг теж не доводиться тільки одними лише квитанціями.

Якщо один з мешканців відмовляється брати участь в оплаті, на нього потрібно скаржитися в житлову інспекцію, просити відповідальну за житло організацію укласти окремий договір або соціального найму або попередньо займатися поділом особових рахунків на оплату комунальних послуг.

Розділ рахунків або укладення окремого договору допомагає позбутися від тягаря платити за когось іншого.

[Box type = "download»] Тому, перш ніж на швидку руку писати позов і відправляти його в суд, потрібно розібратися, які докази є, чого не вистачає, і визначити, як правильно сформулювати прохання в позові. [/ Box]

Останнє часто і робить позову не виконуваним, зокрема, неправильна адресація прохання зняти людини з реєстраційного обліку або використання терміна «виписка» або прохання, адресована до суду (суд же може тільки когось зобов'язати виконати набір проханні дій).

Останнє часто і робить позову не виконуваним, зокрема, неправильна адресація прохання зняти людини з реєстраційного обліку або використання терміна «виписка» або прохання, адресована до суду (суд же може тільки когось зобов'язати виконати набір проханні дій)

(Поки оцінок немає)
(Поки оцінок немає)   Завантаження Завантаження ...

В яких випадках громадянин підлягає примусовому виписці?
В яких випадках громадянин підлягає примусовому виписці?
Як через суд виписати людину з квартири?
Як подається позов?
Чим загрожує неправильне складання позову?