Реклама
Реклама
Реклама

Виписка з пологового будинку навесні. Речі для малюка і мами при виписки

  1. Якщо виписка з пологового будинку відбувається навесні
  2. Речі на виписку з пологового будинку для матері навесні
  3. Речі на виписку з пологового будинку для дитини навесні
  4. Якщо виписка з пологового будинку відбувається влітку
  5. Речі на виписку для матері влітку
  6. Речі на виписку для дитини влітку

Настає той самий, самий хвилюючий момент для кожної матері, коли вона може виписатися з пологового будинку і забрати свого малюка додому Настає той самий, самий хвилюючий момент для кожної матері, коли вона може виписатися з пологового будинку і забрати свого малюка додому. Якщо пологи пройшли без ускладнень, з мамою і дитиною все в порядку, то виписують з пологового будинку зазвичай на четвертий день після пологів. Якщо є якісь проблеми, виписка відкладається на розсуд лікаря.

Але, так чи інакше, кожна матуся заздалегідь готує всі речі своїй дитині для виписки. Це простіше, ніж потім переживати, чи татко зрозумів правильно, і не помиляться чи родичі з підбором речей на виписку.

Але кожен сезон передбачає свій набір речей, як для мами, так і для дитини, щоб усім було комфортно. Виписка з пологового будинку в осінньо-зимовий період - це не одне і теж, що влітку.

Якщо виписка з пологового будинку відбувається навесні

Навесні погода дуже мінлива, тому краще для такого витягу запастися двома комплектами одягу, як для малюка, так і для матусі Навесні погода дуже мінлива, тому краще для такого витягу запастися двома комплектами одягу, як для малюка, так і для матусі. Один комплект - якщо погода тепла, майже по-літньому. Другий же комплект, якщо погода досить холодна і сира.

Речі на виписку з пологового будинку для матері навесні

В такий урочистий день кожної матусі хочеться виглядати не просто привабливою, а королевою - таку важку працю (вагітність і пологи) закінчився радісною подією, вона заслуговує дійсно звання королеви, і відповідного зовнішнього вигляду, звичайно. Тому обов'язково в комплект речей на виписку для матері повинні входить «жіночі дрібниці» - косметика, фен або плойка.

Тільки треба пам'ятати, що косметика повинна бути безпечною для малюка, тобто лак для волосся категорично не можна, як і духи з різким запахом. Або дезодорант з активними заходами й у вигляді спрею.

Речі повинні бути на один або два розміри більше, ніж жінка носила до вагітності. Хоч після пологів кожна матуся відчуває себе легкої, стрункої і майже невагомою - це тільки відчуття. Організм ще не відновився після пологів і не увійшов до «свої розміри». Причому всі речі, особливо нижню білизну, повинні бути тільки натуральними - ніякої синтетики! І вони не повинні щільно сидіти на тілі, зайве здавлювання поки ще ні до чого.

Виписка з пологового будинку навесні для жінки звичайно ж свято, хочеться одягнутися понаряднее, але блузка або кофточка для матусі потрібна з досить великим вирізом, або з зручними застібками спереду - раптом малюк зголодніє по дорозі додому, і матері доведеться годувати його грудьми. Ще в комплект потрібно включити освіжаючі серветки, дитячу присипку і м'який рушник. і обов'язково курточку або плащ - застуда в цей час матусі не потрібна!

Речі на виписку з пологового будинку для дитини навесні

Два або три підгузника для страховки під час виписки з пологового будинку вам не завадять. Для малюка перший «вихід у світ» може бути стресом - незнайомі звуки і запахи, все навколишнє оточення - такий стрес може викликати мимовільної сечовипускання або калоотделеніе. Саме для такої ситуації підгузників краще мати кілька.

Дві сорочечки - одна тоненька, інша тепла. Можна замість тонкої сорочечки взяти маєчку або футболку з фланелі або бавовни. А можна приготувати і легкий комбінезончик або боді.

Дві пелюшки з натуральної тканини, тонка і товста. Це може бути бавовняний трикотаж, фланель, бавовна або льон - все тільки натуральне!

Теплі шкарпетки обов'язково, а під них шкарпетки легкі. Чепчик тільки з натуральної тканини (нижній), а ось другий чепчик теплий, або ж в'язану шапочку.

Конверт для новонародженого, можна ковдру, а можна і пухову хустку - в це будемо вкутувати малюка. Причому пухову хустку - найоптимальніший варіант - легкий, але теплий, і абсолютно натуральний.

Якщо виписка з пологового будинку відбувається влітку

Влітку погода радує теплом, іноді навіть спекою, так що речей на виписку потрібно мінімум Влітку погода радує теплом, іноді навіть спекою, так що речей на виписку потрібно мінімум. Сьогодні в магазинах продаються комплекти для новонароджених, тому можна просто купити такий комплект. А можна підібрати речі самим, зі своїм особливим батьківським смаком! Виписка з пологового будинку влітку не повинна вам принести особливих труднощів.

Речі на виписку для матері влітку

При виписки з пологового будинку влітку, білизна, як уже писалося вище, має бути якісним і натуральним. А ось з речами потрібно визначитися заздалегідь. Так як влітку дуже спекотно, найкраще підійдуть сарафан або легка спідниця з футболкою або топиком. Тим більше що груди у матусі стала набагато більше (не у всяку колишню річ влізе!), Та й звільнити її для годування, якщо дитина раптом зголодніє, буде значно легше. А зверху, якщо стане прохолодно, можна накинути легку, але натуральну, кофточку.

Косметикою при виписки краще влітку не захоплюватися - тільки найнеобхідніше. Мало того, що дуже жарко, так ще і кожна жінка після пологів сильно потіє перший час - потекшую по обличчю косметика в такий урочистий момент - не найприємніше видовище і відчуття! Те саме можна сказати і до духів - на спеці вони починають пахнути різкіше, а це може не сподобається малюкові, навіть налякати його.

Речі на виписку для дитини влітку

Щоб дитині не стало занадто жарко в перший його «вихід у світ», речі для нього в літній період повинні бути легкими.

Боді або легка футболка з бавовняного трикотажу. Можна з такого ж трикотажу знайти для малюка легкий і зручний комбінезон. Легкий нижній чепчик і тонкий верхній, або ж тонка шапочка.

Верхній легкий комбінезон або полегшене ковдрочку. Можна в якості такого одеяльца використовувати товсту красиву пелюшку.

З речами на виписку з пологового будинку навесні і влітку ми визначилися! Залишилося тільки визначитися з тим, сповивати малюка чи ні в період виписки з пологового будинку. Багато сучасні матусі вважають, що цього робити не потрібно, і вони абсолютно не праві. Адже за старих часів не дарма сповивали дітей, причому досить щільно!

В утробі матері дитина багато часу проводить в досить обмежених умовах, і він до цього вже звик. А тут дитина може вільно рухати ручками і ніжками, він відчуває свободу - ось ця то свобода і може його налякати!

Він махає ніжками і ручками, а впертися йому нікуди - і це стає для дитини шоком і фактором стресу! Так що повзунки і сорочечку краще все-таки замінити на початку (особливо для виписки, де і так для малюка все буде стресом) на пелюшки.

І, головне, все речі, які будуть на виписці з пологового будинку, повинні бути обов'язково випрані з дитячим милом і випрасувані з двох сторін. А полоскати після прання треба дуже ретельно. Речі для матері теж повинні бути випрані з дитячим милом, а не з порошком. І теж ретельно випрасувані - термальна обробка позбавляє від мікробів!