Реклама
Реклама
Реклама

Кадастрова виписка про земельну ділянку

  1. види документів
  2. розділи документа
  3. оформлення виписки
  4. Електронний запит
  5. терміни підготовки
  6. Термін дії

Кадастрова виписка про земельну ділянку - документ, що містить інформацію про об'єкт нерухомості, його технічні характеристики і відомості про власника.

Виписка застосовується для отримання відомостей, що стосуються ділянки, і необхідних для здійснення операцій з ним, наприклад, проведення межування або виносу меж. Відчуження прав на нерухомість не передбачає отримання виписки: для реєстрації потрібно кадастровий паспорт.

види документів

На підставі відомостей з державного кадастру нерухомості (ГКН) можна отримати довідку про кадастрової вартості земельної ділянки, кадастровий паспорт або кадастрову виписку.

Кадастрова довідка про кадастрової вартості земельної ділянки видається безкоштовно. Її призначення - ознайомлення власника зі встановленою ціною ділянки, на підставі якої розраховується податок.

Паспорт потрібно для реєстрації угод, пов'язаних з переходом права власності на землю та житло, зведене на ній. Інформацію, що міститься у виписці, використовують для:

  • уточнення відомостей про об'єкт нерухомості і його номері;
  • заперечування вартості ділянки;
  • внесення змін до реєстру;
  • уточнення меж;
  • межування.

Кожен документ відрізняється один від одного, тому перед тим, як отримати кадастрову виписку на свою земельну ділянку, слід визначитися з інформацією, яку розраховуєте придбати. Ознайомитися із зразками документів можна на сайті.

розділи документа

Кадастрова виписка складається з декількох розділів:

  • КВ.1. - інформація про дозволений способі використання об'єкта. У цей розділ включаються дані про категорії, до якої віднесено ділянку, його площі, адресу, власника і кадастровий номер.
  • Кв.2. - включає в себе план ділянки. У ньому відображені комунікації, споруди та інші об'єкти;
  • Кв.3. і КВ.4.- дані про межування ділянки. Якщо процедура не проводилася, то розділи заповнення не підлягають. Всі відомості будуть зібрані в КВ.1;
  • Кв.5. - розташування наділу, його дирекційних кутів, адреси суміжних ділянок, включаючи дані на їх власників і їх контактну інформацію;
  • Кв.6. - відомості про поворотних точках, способах їх закріплення, в тому числі, в системі координат.

- відомості про поворотних точках, способах їх закріплення, в тому числі, в системі координат

оформлення виписки

Отримати виписку про кадастрової вартості можна декількома способами:

  • особисте звернення до Росреестр або в кадастрові палати (в даний час вони перетворені в філії Росреестра). Отримати талон і дочекатися виклику до фахівця. Він на основі документів на землю і паспорта оформить заяву;
  • багатофункціональний центр - комфортний офіс з електронною чергою. Залежно від регіону в ньому може бути малолюдно;
  • напрямок заяву про видачу виписки поштою. При обранні цього способу заявник повинен засвідчити справжність свого підпису у нотаріуса;
  • через посередника, оформивши на нього нотаріальну довіреність;
  • через офіційний сайт Росреестра. Заявнику буде спрямований електронний документ. Якщо документ потрібен тільки для ознайомлення, отримуйте його в електронній формі і не витрачайте час на особисте відвідування.

Якщо документ потрібен тільки для ознайомлення, отримуйте його в електронній формі і не витрачайте час на особисте відвідування

Для отримання інформації про вартість ділянки, рекомендується звернутися до публічної карті. Там знайти надів, звірити його номер і, переконавшись в правильності вибору, клікнути на нього. З'явиться інформаційне вікно з потрібними відомостями. Послуга безкоштовна.

Для оформлення заяви потрібно паспорт, документи на землю і квитанція про оплату держмита. Вона дорівнює 400 руб. і 150 руб. варто електронний варіант документа.

Електронний запит

Замовлення електронного документа доступний на офіційному сайті в розділі «надання держпослуг». Наступна вкладка називається «перелік держпослуг», там слід вибрати відповідне найменування послуги.

Клікнувши на посилання «подати запит ...», потрібно заповнити всі інформаційні блоки. На пошту, вказану при оформленні, прийде лист з інструкцією про оплату держмита. Після переказу грошей запит надійде в роботу.

терміни підготовки

Перед тим, як отримати довідку про кадастрової вартості квартири або інший документ, рекомендується уточнити терміни його підготовки:

  • 5 днів, якщо відомості про об'єкт є в кадастрі;
  • 20 днів, якщо отримання виписки пов'язане з внесенням будь-яких змін до реєстру або необхідністю реєстрації ділянки.

Для електронної форми встановлені такі ж терміни (5 днів), але фактично документи приходять протягом пари днів.

Термін дії

Законодавчо терміни дії виписок не визначені - вони безстрокові. Однак при внесенні будь-яких змін, рекомендується оновити відомості в реєстрі і отримати актуальну версію документа.

Стосовно до виписки рекомендується пам'ятати наступне:

  • документ готується Росреестра, БТІ, Ростехинвентаризация і інші структури в цьому участі не беруть;
  • виписка не потрібно для реєстрації угод з нерухомістю, для цього є кадастровий паспорт;
  • виписка безстрокова.