Реклама
Реклама
Реклама

Як замовити та отримати виписку з ЕГРН на квартиру

  1. Виписка потрібна в паперовому або електронному вигляді?
  2. паперовий варіант
  3. Електронний варіант
  4. Інструкція замовлення паперової виписки в МФЦ або Рег.палате

Стаття оновлена: 27, лютого 2019 р

Автор статті Митрофанова Світлана Юрист. Стаж роботи - 14 років

Виписку з ЕГРН на квартиру може замовити і отримати будь-яка людина (навіть не громадянин РФ), і як на свою, так і на чужу. Це також ставитися до всіх видів нерухомості. Але перш ніж оформляти замовлення, необхідно вибрати в якому вигляді потрібна виписка - в електронному або в паперовому. Виписки можна замовити в Реєстраційній Палаті і МФЦ - як це зробити написала нижче . Інструкція замовлення через інтернет - тут .

→ Виписка з ЕГРН на квартиру всього за 250 руб. Виписка з ЕГРН про об'єкт нерухомості (на квартиру) за 1 годину - 250 руб. В електронному вигляді. Офіційні дані з ЕГРН Росреестра (без графічного плану) ktotam.pro

Виписка потрібна в паперовому або електронному вигляді?

Виписки з ЕГРН надаються Росреестра в паперовому та електронному варіанті. Нижче розписана різниця між ними.

паперовий варіант

Зразок паперової виписки

(Натисніть на картинку для її збільшення)

Стаття оновлена: 27, лютого 2019 р   Автор статті Митрофанова Світлана Юрист
  • Варто 400р для фіз.осіб і 1100р для юридичних.
  • Замовити та отримати можна: у відділенні Росреестра вашого міста чи району (зазвичай це Реєстраційна палата або МФЦ, дивлячись де замовляєте); забрати на пошті, якщо замовляєте через інтернет.
  • Термін отримання згідно із законом протягом 3 робочих днів (буває довше).
  • Має синю печатку і підпис реєстратора.

Інструкція замовлення паперової виписки в МФЦ (Багатофункціональний Центр) або Реєстраційній палаті читайте нижче . Також її можна замовити більш зручним варіантом - через інтернет на сайті Росреестра, інструкція по цим посиланням .

Електронний варіант

Зразок електронної виписки

Зразок електронної виписки

  • Варто 250р для фіз.осіб і 700р для юридичних.
  • Термін отримання виписки залежить від того, де замовляти. Росреестр надсилає виписку через 2-3 робочих дня. Якщо ж виписку хочете отримати швидше, то сервіс Ктотам.про надсилає її в середньому через 10-20 хв. (Рідко бувають затримки). Вартість та ж - 250р. Я для наочності я замовила 5 виписок в Ktotam.pro і на сайті Росреестра, подробиці порівняння - тут . За посиланням знайдете інструкцію замовлення. Єдине, в виписках з Ктотам.про немає графічної частини квартири і якщо вона потрібна, то раджу замовляти на сайті Росреестра.
  • Має формат .xml або .html, відкривається в будь-якому браузері. Її можна завантажити на флешку / диск (або інший носій) і роздрукувати.
  • Чи не має печатки і особистого підпису реєстратора. Замість них разом з випискою надається електронний цифровий підпис реєстратора Росреестра (ЕЦП). Дана ЕЦП підтверджує справжність електронного виписки, як синя друк і ручна підпис реєстратора в паперовій. ЕЦП може бути ідентифікована судом, банком або іншим органом, який запитує виписку.

Як і написала вище, електронну виписку краще замовляти в сервісі Ктотам.про - інструкція замовлення тут . Ктотам.про надсилає виписки швидше і в читабельному вигляді, а не як Росреестр. Якщо ж вирішили все-таки замовити на Росреестра, то як це зробити написала за посиланням .

У ЕГРН немає відомостей про не приватизована нерухомості, тому в виписці буде показано «Запрошувані відомості відсутні».

Інструкція замовлення паперової виписки в МФЦ або Рег.палате

Немає різниці в замовленні та отриманні виписки в МФЦ або Рег.палате. Тому в статті розписаний варіант з МФЦ. Для замовлення виписки потрібен тільки паспорт і 400 р на оплату гос.пошліни (плюс приблизно 50р комісія банку). Інструкцію я взяла звідси .

  1. Дізнатися кадастровий номер квартири. Якщо знаєте, то переходите на пункт 2.

    З 2017 роки для замовлення виписки працівнику треба назвати не тільки адресу квартири, але і її кадастровий номер. Щоб дізнатися номер: 1) перейдіть на сервіс Ктотам.про ; 2) введіть адресу квартири. Якщо потрібні Москва і Санкт-Петербург, то введіть їх в поле «Регіон». В поле «Вулиця» введіть тільки назва вулиці, провулка, бульвару і т.п. Якщо в адресі є корпусу, то потрібний корпус відобразитися в результатах пошуку, про це написано в 4-му пункті. Ось приклади адрес: приклад №1 , приклад №2 , приклад №3 , приклад №4 ; 3) натисніть на кнопку Знайти; 4) сервіс знайде квартиру в базі ЕГРН і зліва перед адресою буде показаний її кадастровий номер. Якщо в адресі є корпус, то, наприклад, другий корпус буде показаний як «(2)» або «корп.2» або «к.2».

  2. Звернутися в МФЦ, надати паспорт, сплатити держмито і підписати заяву.

    У співробітника потрібно отримати реквізити на оплату гос.пошліни і талон з номером черги, якщо чергу електронна. Оплачуєте Держ.мито на касі (400 р. + Приблизно 50 р. Комісія банку). Каса зазвичай знаходиться в самій будівлі МФЦ, уточнити можна у того ж співробітника.

    Потім по черзі надаєте свій паспорт з квитанцією про оплату гос.пошліни. Далі скажіть, що потрібна виписка про основні характеристики об'єкта нерухомості і повідомляєте точну адресу квартири. Якщо квартира знаходитися в іншому регіоні, то також треба назвати її кадастровий номер.

    Співробітник впише ваші паспортні дані в заяву на надання відомостей з ЕГРН. Далі заяву потрібно підписати.

  3. Співробітник призначить день видачі виписки і видасть копію заяви на надання відомостей про квартиру з ЕГРН. Ці відомості як раз і надаються у вигляді витягу. У виданій копії заяви вказано номер запиту і номер телефону, за яким можна простежити готовність виписки.

    Термін отримання виписки по закону до 3 робочих днів після звернення через Рег.палату і до 4 робочих днів через МФЦ, але можливі затримки.

  4. У призначений день можна забрати виписку. При собі мати паспорт та копію заяви. Забрати виписку може тільки та людина, яка її замовляв.

Виписка потрібна в паперовому або електронному вигляді?