Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати виписку з будинкової книги

Як вже зазначалося в статті Для чого потрібна будинкова книга у багатьох життєво важливих ситуаціях відомості, що містяться в будинковій книзі, мають істотне значення при підтвердженні тих чи інших юридично значимих обставин.

Для чого потрібна будинкова книга

Таким документом (що підтверджує факт проживання або перебування людини в даному житловому приміщенні), крім оригіналу самої будинкової книги, є виписка з будинкової книги або її копія, завірені в установленому порядку.

Завантажити безкоштовно і без реєстрації зразок заповнення будинкової книги можна тут .

У зв'язку з цим дуже часто виникає питання: Як отримати виписку з будинкової книги?

З питання отримання виписки з будинкової книги або її копії людині (який не є власником даного житлового приміщення) необхідно звернутися до власника відповідного житлового приміщення і переконати його представити даний документ.

Як не дивно, власник має право відмовити в цьому. Примусити його до надання даного документа неможливо. Адже оригінал будинкової книги необхідний для оформлення в установленому порядку виписки з будинкової книги або її копії.

Чинне законодавство не передбачає будь-якої відповідальності щодо власника за відмову в наданні будинкової книги для оформлення виписки з неї або засвідченої в установленому порядку її копії. Крім того, власник може просто заявити, що будинкова книга їм втрачена. Адже перевірити даний факт, неможливо, а відповідальність за це, як зазначалося нами раніше, відсутній.

У зв'язку з цим дуже часто виникає питання: Як отримати виписку з будинкової книги?