Реклама
Реклама
Реклама

гречане печиво

  1. Складові:

Якщо ви думаєте, що з гречаного борошна неможливо спекти гарне печиво, то ви помиляєтеся Якщо ви думаєте, що з гречаного борошна неможливо спекти гарне печиво, то ви помиляєтеся. Гречане печиво - відмінний варіант для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Воно дійсно корисніше здобних булочок і солодких пирогів, але особливу цінність печиво з гречаного борошна представляє для людей з алергією на пшеницю. Якщо ви шукайте простий і доступний рецепт печива з категорії безглютенової випічки, то гречане печиво стане просто знахідкою. Воно має цікавий і незвичайний смак, з легкою гречаної ноткою.

Готується таке печиво з невеликою кількістю цукру, який, до речі, можна замінити медом. Додаючи в тісто мед, ви отримаєте ароматне і м'яке печиво, що нагадують пряники.

Рецепт гречаного печива простий і доступний, і тісто для нього готується 5-10 хвилин. Єдина заковика може бути в самій гречаної борошні, адже цей продукт можна знайти далеко не в будь-якому магазині. Але вихід є! Якщо придбати гречане борошно для вас виявилося непростим завданням, спробуйте просто змолоти гречану крупу в кавомолці, а потім просіяти через сито, щоб видалити занадто великі крупинки. З такого борошна можна зробити не тільки гречане печиво, а й кекси , Млинці, пироги.

Складові:

  • мука гречана - 110 г (або 1 неповний стакан)
  • яйця - 2 шт
  • цукор - 1/3 склянки (можна замінити на 2 ст.л. меду)
  • рослинне масло - 2 ст.л.
  • ванілін - на кінчику ножа
  • сода харчова - ½ ч.л. (Погасити оцтом або лимонним соком)

Як приготувати печиво з гречаного борошна:

У глибокому посуді з'єднуємо яйця з цукром. Збиваємо за допомогою віночка до отримання пишної маси. До речі, кількість цукру можна варіювати, в залежності від того, яке печиво ви хочете отримати - більш-менш солодке.

Окремо просіюємо гречане борошно, додаємо її в тісто разом з погашеною содою. Вливаємо олію без запаху. З отриманої маси замішуємо тісто. На даному етапі в тісто можна додати різні добавки, наприклад, кунжут або сухофрукти.

Змочуємо руки у воді і формуємо з тіста печиво округлої форми. Заготовки гречаного печива викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо 12-15 хвилин. Уважно стежте за станом печива, адже готується воно дуже швидко.

Рум'яне і ароматне гречане печиво готове! Така випічка відмінно поєднується з теплим молоком або чаєм.

Смачного!!!

З повагою, Наталя .

Інші рецепти з сайту: