Реклама
Реклама
Реклама

Явлінський закликає Собяніна скасувати «точкову забудову» в Тропарево-Нікуліно

Кандидат в президенти Росії Григорій Явлінський направив   звернення   на ім'я мера Москви Сергія Собяніна на прохання москвичів з вимогою скасувати «точкову забудову» в Тропарево-Нікуліно

Кандидат в президенти Росії Григорій Явлінський направив звернення на ім'я мера Москви Сергія Собяніна на прохання москвичів з вимогою скасувати «точкову забудову» в Тропарево-Нікуліно.

У Громадську приймальню партії «Яблуко» звернулася ініціативна група жителів Тропарево-Нікуліно, яка повідомила, що в їхньому районі на Нікулінський вулиці планують побудувати три висотних будинки і дев'ятиповерховий паркінг замість дитячих садків, які планували побудувати ще в 90-і роки. Будівництво передбачається в мікрорайоні 2А між Нікулінський вулицею, Олімпійським селом, Нікулінського проїздом і вулицею Академіка Анохіна. Це підтверджує постанова Уряду Москви 801, яке особисто підписав Сергій Собянін.

Жителі категорично не згодні з планами влади. Вони кажуть, що в їхньому районі не вистачає соціальної інфраструктури: місць в дитячих садах недостатньо, переповнені і школи.

Москвичі розповідають, що за 15 років район Тропарево-Нікуліно значно збільшився - кількість проживаючих людей зросла на 44 000 чоловік. При цьому не було побудовано жодного дитячого садка.

Хоча, згідно з генеральним контрактом № 1184 від 19.10.1998 року, в районі було передбачено будівництво двох корпусів дошкільних установ (дитячий сам, блок початкових класів), фізкультурно-оздоровчого комплексу, гаражів.

Зараз забудовник акціонерне товариство «Управління експериментальної забудови мікрорайонів» (УЕЗ) зніс дитячий майданчик на цій території і огородив її парканом.

Крім того, забудовник планує знести гаражі ГСК (гаражно-будівельного кооперативу) «Темп», які належать москвичам.

Мешканці кажуть, що територія з гаражами піддається рейдерському захопленню з боку АТ «УЕЗ»: це і силовий тиск, і викуп гаражів у власників за заниженою ціною. Так, забудовник викупляє гаражні бокси у власників по 146 500 рублів при ринковій вартості 507 000 рублей.

Щоб вирішити це спірне питання, АТ «УЕЗ» пропонує власникам викупити машино-місця в споруджуваному багатоповерховому паркінгу за адресою: м Москва, вул. Нікулінського, 2а, корп. 10 з урахуванням компенсації за зносяться гаражні бокси за ціною 547 334 рубля.

Григорій Явлінський відзначає, що ці дії є незаконними.

«Вважаю, що для врегулювання проблеми земельну ділянку під гаражними боксами ГСК« ​​ТЕМП »повинен бути переданий у власність власникам гаражів», - пише він в зверненні, підкреслюючи, що проблема знесення гаражів в Москві є гостро соціальної.

На думку Явлінського, будівництво паркінгів і площинних стоянок не вирішує проблему зберігання автомобілів - тим більше, якщо заради створення одного об'єкта знищується інший.

Знесення гаражів в першу чергу веде до порушення прав соціально незахищених категорій населення. Серед членів ГСК «ТЕМП» є учасники ВВВ, ветерани військової служби, ліквідатори аварії на ЧАЕС, інваліди. Ця громадяни не зможуть дозволити собі придбати новий гараж замість старого.

Григорій Явлінський закликає Сергія Собяніна сприяти скасуванню «точкової забудови» і вирішити питання з гаражами.

24 лютого в 13 годин Григорій Явлінський і Сергій Мітрохін зустрінуться з жителями Тропарево-Нікуліно на території гаражного кооперативу поруч з будинком ул.Нікулінская 6-1. У зустрічі візьмуть участь муніципальні депутати району: Євгенія Гершберг, Тетяна Чернікова, Олександр Гагарін, Олександра Груздева і інші.