Реклама
Реклама
Реклама

іноземним абітурієнтам

На базі вищих навчальних закладів України функціонують підготовчі відділення для іноземних громадян На базі вищих навчальних закладів України функціонують підготовчі відділення для іноземних громадян. Студенти даних відділень вивчають українську або російську мову, математику, хімію, фізику, країнознавство та інші предмети. Головним завданням підготовчих курсів є адаптація іноземця до життя і навчання в Україні шляхом ознайомлення з культурою і традиціями українського народу. Після закінчення підготовчих курсів, студенти здають іспити і отримують можливість вступити на перший курс навчального заведенія.Для надходження на підготовчий курс абітурієнт повідомлений отримати запрошення від навчального закладу, оформити візу (при необхідності; см. Інформацію про візи в розділі «Вища медична освіта») і прибути на навчання в період з 1 вересня до 31 грудня поточного року. Термін навчання на підготовчих курсах зазвичай становить 10 місяців.

Необхідний пакет документів:

  • Копію закордонного паспорта і одну нотаріально завірену копію перекладу на українську або російську мову;
  • Копію сертифікату (атестат, диплом) про повну загальну середню освіту та додаток до нього, із зазначенням вивчених предметів і отриманих по ним балам і нотаріально завірений переклад цих документів на українську або російську мову;
  • Згода на обробку персональних даних (відповідно до законодавства України).

Документи можна подати нашу систему електронних заяв «Е-сервіс».

Навчання в підготовчому відділенні не є обов'язковим. Воно буде необхідно лише тим абітурієнтам, які збираються проходити навчання з медичної спеціальності українською або російською мовою.

Прийом іноземних громадян в навчальні заклади України проводиться відповідно до «Положення про прийом іноземців та осіб без громадянства на навчання до вищих навчальних закладів», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05 Прийом іноземних громадян в навчальні заклади України проводиться відповідно до «Положення про прийом іноземців та осіб без громадянства на навчання до вищих навчальних закладів», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.1998 р №1238. Іноземні абітурієнти можуть звертатися в Український Медичний Рада для отримання інформації щодо особливостей вступу, вартість навчання, оформлення необхідних документів і т.д. Міжнародний департамент УМЗ також при необхідності може координувати процес збору, оформлення і подачі документів, отримання запрошення на навчання, зустріч абітурієнта в Україні, розміщення в готелі / гуртожитку, а також сприяти якнайшвидшій адаптації в нашій країні. Для того щоб почати процес вступу за допомогою УМЗ, потрібно створити обліковий запис в нашому електронній системі Е-сервісі і подати заяву на підбір університету. Якщо Ви плануєте отримати освіту в Україні, вам потрібно пройти наступні етапи:

Післядипломна освіта - це форма освіти, яка спрямована на вдосконалення навичок і поглиблення знань, яке проводитиметься на основі отриманого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду Післядипломна освіта - це форма освіти, яка спрямована на вдосконалення навичок і поглиблення знань, яке проводитиметься на основі отриманого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду. Студентами програм післядипломної освіти можуть стати випускники медичних закладів II-IV рівнів акредитації, які вже отримали кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, бакалавра або спеціаліста відповідно до вимог обраного навчального закладу. Іноземні абітурієнти на даний момент можуть надійти в клінічну ординатуру або аспірантуру. Термін навчання за цими програмами складає від 1,5 до 5 років.

Для розгляду питання про отримання післядипломної освіти, будь ласка подайте заяву через нашу систему електронних заяв «Е-сервіс» і надайте наступні документи:

  • Копію закордонного паспорта і одну нотаріально завірену копію перекладу на українську або російську мову;
  • Копію диплома про вищу освіту і додаток до нього, із зазначенням вивчених предметів і отриманих по ним балам і нотаріально завірений переклад цих документів на українську або російську мову;
  • Згода на обробку персональних даних (відповідно до законодавства України).

Дізнайтеся більше про післядипломну освіту:

Українська Медична Рада може підібрати вищий навчальний заклад, який максимально відповідає вимогам кандидата і посприяти в отриманні запрошення на навчання. Варто також відзначити, що іноземним громадянам, які отримали вищу освіту не в Україні, потрібно зробити нострифікацію диплома!

  • Під час перебування на території України, всі іноземні громадяни підпадають під міграційне законодавство, яке важливо дотримуватися, тому, приїхавши в Україну, всі іноземці повинні бути зареєстровані за місцем фактичного проживання, а також отримати в Міграційної Служби посвідчення на тимчасове проживання. Як правило, міграційними формальностями для іноземних студентів займаються міжнародні відділи університетів. Від студента потрібно надати всі необхідні документи, а також оформити медичну страховку на період перебування в Україні;
  • Посвідчення на тимчасове проживання підтверджує законність перебування в Україні і особу іноземця або особи без громадянства. Цей документ потрібно пред'являти при проведенні міграційних та інших перевірок. Посвідчення зазвичай оформляється на весь період навчання, однак якщо іноземець навчається на підготовчому факультеті, то термін його дії становить лише один рік. Університет також може самостійно прийняти рішення про оформлення посвідчення на термін, менший, ніж повний період навчання (наприклад, в той час як термін навчання становить 6 років, посвідчення буде оформлено на один рік з подальшим продовженням).
  • Студенти, який надходять на наступний рівень навчання (фахівець після підготовчого курсу або клінічна ординатура після фахівця) або ж переводиться в інший університет, повинні бути уважними до терміну дії свого посвідчення. Документи для його продовження потрібно подати до Міграційної Служби не пізніше ніж за 15 днів до його закінчення;
  • Відрахувавши студента, навчальний заклад має протягом 10 днів з моменту відрахування подати до Міграційної Служби повідомлення про припинення навчання, здати посвідчення студента і скасувати його реєстрацію. Після цього, студенту необхідно в термін до 7 днів покинути територію України;
  • Варто також відзначити, що міграційне законодавство України не дозволяє іноземним студентам працевлаштуватися під час проходження навчання!

Деякі додаткові застереження:

Для того, щоб уникнути шахрайства, не відправляйте в неперевірені організації копії своїх документів (паспорт, атестат, додаток до атестату та ін.), Поки не упевнитися в тому, що ця організація буде оформляти для вас «Запрошення» саме в обраний вами університет і не погодить з вами всі умови. Якщо запрошення буде оформлено в інший університет, абітурієнт не зможе подати документи в обраний ним самим університет, поки попереднє запрошення не буде анульовано.

Вилучення документів, що засвідчують особу, є незаконним (за винятком періоду, коли навчальний заклад займається оформленням посвідчення в Міграційної Служби).