Реклама
Реклама
Реклама

Придбання квартири

  1. Без ремонту, зате дешево
  2. Передмістя - хороша альтернатива

Купівля квартири - крок відповідальний, що вимагає серйозного підходу і граничної уваги. Як купити квартиру в Києві вигідно, минувши зайві витрати?

Без ремонту, зате дешево

За традицією дешевші варіанти пропонуються на Лівому березі За традицією дешевші варіанти пропонуються на Лівому березі. Якщо добре пошукати, можна знайти гостинку або квартиру в поганому стані від $ 20 тисяч. Правда, не виключено, що в разі покупки «гостинки» доведеться ділити кухню з сусідами.

Треба пам'ятати, що найдешевші квартири розбирають, як парасольки під час несподіваної грози. І звичайно, завжди необхідно враховувати у скільки обійдеться довести таку квартиру «до розуму».

Показово, що в зв'язку з несприятливими соціально-економічними умовами в Україні вторинний ринок демонструє поступове зниження цін.

Виключно функціональний простір - такий девіз квартир розміру міні. Площа житла стартує від 18 кв.м і рідко коли досягає 30 кв.м. Сьогодні на ринку нерухомості існує велика кількість таких пропозицій, що легко пояснити зростаючим попитом на економне житло.

Той же попит теж цілком зрозумілий: однокімнатні квартири площею від 18 кв.м пропонуються за ціною від 350 тис. Грн, невеликий розмір комунальних, менше витрат на ремонт, збереження затишку при невеликому просторі, також дивіться де купити квартиру в Києві однокімнатну .

Збільшення функціональності досягається за рахунок вбудованої побутової техніки та меблів, об'єднання зон і мінімізації площі коридорів. За своєю суттю планування смарт-житла продумана так, що на невеликій площі поміщається багато меблів і речей.

Переваги у такого житла свої, але міні - розмір не для кожного. А якщо і зважилися на покупку смарт-квартири, то обов'язково перевірте її приналежність до житлового фонду. Якщо упустити цей момент і квартира буде належати до нежитлового фонду, виключається можливість в ній зареєструватися, а плата за комунальні послуги буде набагато вище.

Це пов'язано з чинним законодавством, згідно з яким площа однокімнатної квартири не повинна бути менше 30 кв. м. Однак забудовники навчилися знаходити в ньому лазівки.

Передмістя - хороша альтернатива

Передмістя вже давно заволодів бокові увагою забудовників. Область передмістя розтягується на 15 км. Велика частина нових житлових комплексів споруджуються саме в наближених до столиці містечках і селах.

За оцінками експертів, в передмісті ціна на нерухомість менше на 20%, ніж в столиці. Це дає можливість придбати гарне житло за оптимальною ціною.

Звичайно, якщо рамки пошуку принципово не обмежуються межами Києва. Наприклад, можна придбати повноцінну 1-но або навіть 2-кімнатну квартиру в передмісті за ціною смарт-квартири з мінімальним метражем в столиці.

Як купити квартиру в Києві вигідно, минувши зайві витрати?