Реклама
Реклама
Реклама

Правила покупки вторинного житла

  1. Переваги покупки квартири на вторинному ринку
  2. Придбання житла за допомогою ріелтора і самостійно

Купівля квартири - справа завжди серйозне і важливе, і тому до нього треба підійти з усією відповідальністю

Купівля квартири - справа завжди серйозне і важливе, і тому до нього треба підійти з усією відповідальністю. Щоб уникнути обману, необхідно дотримуватися певних умов придбання житла, в тому числі це стосується угоди з житловою нерухомістю на вторинному ринку .

Купуючи квартиру, в першу чергу слід найретельнішим чином перевірити історію нерухомості, що купується, і якщо до цієї справи підійти непрофесійно або безвідповідально, можна втратити дуже багато. Документи не повинні містити ознак правки, а якщо якісь виправлення в них є, вони повинні бути підкріплені підписами учасників договору, а також завірені нотаріусом.

Якщо в квартирі зареєстрований людина, яка відмовилася від приватизації житла, здобувати таку нерухомість можна, поки ця особа не зніметься з реєстраційного обліку. Вся справа в тому, що людині, яке відмовилося від приватизації, дається право проживати в квартирі довічно, і хто є власником житла, в даному випадку не має значення. Також ризиковано купувати приватизовану квартиру, в якій прописані неповнолітні, і вони не включені в число власників.

Необхідно перевірити особу самого власника житла - взяти його паспортні дані та звірити їх на сайті ufms.ru, також слід подивитися виписку з будинкової книги - за цим документом можна дізнатися, чи є зареєстровані особи в квартирі, і чи зберігають вони право користування житлоплощею після операції з нерухомістю.

Обов'язково потрібно переглянути виписку з єдиного державного реєстру - якщо за три останні роки квартира не продавалася, можна бути спокійним, тому що термін позовної давності в РФ закінчується за цей період часу. Також слід вивчити тих паспорт на житлову нерухомість - можливо, в квартирі були зроблені будь-які перепланування, і якщо вони не узгоджені з місцевим управлінням, то вважаються незаконними.

Переваги покупки квартири на вторинному ринку

Перед новобудовою у вторинного житла є свої переваги:

  • Купити двокімнатну квартиру на вторинному ринку можна в будь-якому місці, в тому числі і в районі, в якому інфраструктура вже досить добре розвинена;
  • пропозицій вторинного житла дуже багато, вони постійно додаються;
  • не потрібно чекати, коли побудується будинок, заселятися на житлоплощі можна майже відразу після підписання документів і укладання угоди.

Купити двокімнатну квартиру на вторинному ринку   можна в будь-якому місці, в тому числі і в районі, в якому інфраструктура вже досить добре розвинена;   пропозицій вторинного житла дуже багато, вони постійно додаються;   не потрібно чекати, коли побудується будинок, заселятися на житлоплощі можна майже відразу після підписання документів і укладання угоди

Придбання житла за допомогою ріелтора і самостійно

Придбати житло на вторинному ринку можна самостійно, але у такого способу покупки є свої мінуси:

  • на оформлення документів піде багато часу;
  • збільшуються ризики при оформленні угоди, так як досвіду у майбутнього власника нерухомості в будь-якому випадку менше, ніж у професіонала в цій справі.

Плюсом ріелторського агентства є те, що організації, що професійно займається купівлею і продажем квартир, легше перевірити юридичну чистоту нерухомого об'єкта. Агент-ріелтор добре знає всі тонкощі в оформленні документів, вміє вибрати ті квартири, які можуть сподобатися клієнту, тим самим заощаджуючи час покупця.

Безумовно, ріелтор не може бути гарантом надійності угоди, але ризик не попастися на виверти шахраїв з оформленням через агентство нерухомості все ж менше. Слід врахувати, що чим більше посередницька компанія, тим більше вона бере за свої послуги відсоток, правда, і гарантій тут більше.