Реклама
Реклама
Реклама

Великдень при грудному вигодовуванні: чи можна паску мамі, що годує?

  1. Шоколадні пасхальні солодощі
  2. Здобна випічка та варені яйця

Існує чимало міфів про «правильному» харчуванні годуючої мами при грудному вигодовуванні. Розвінчаємо лише деякі з них!

Шоколадні пасхальні солодощі

Одна з причин відмови від шоколаду полягає в тому, що він містить кофеїн, зайва кількість якого може вплинути на самопочуття і сон маленької дитини.

Експерти Королівського товариства Британії заявили, що для отримання подібних побічних ефектів молодій мамі треба з'їсти дуже багато шоколаду. А невеликий шматочок шоколадної паски без цукру не зможе нашкодити ні мамі, ні малюкові.

Ще один страх молодих мам полягає в тому, що шоколад може містити алергени, які викликають небажані реакції у дитини. Це дійсно може бути так! У деяких дітей є харчова чутливість до шоколаду, але, на щастя, це не дуже поширене явище. Для початку спробуй маленький шматочок шоколадної пасочки, якщо протягом дня у дитини не буде небажаних реакцій на наступний день можна трохи збільшити порцію.

Здобна випічка та варені яйця

Для молодих мам, що годують є чудова новина! Вона полягає в тому, що абсолютно всі великодні ласощі, в тому числі паски і крашанки знаходяться в «дозволеному» списку. Звичайно, все це варто вживати в помірній кількості.

Але правильне збалансоване харчування з достатньою кількістю білків, жирів і вуглеводів, і навіть солоденька пасочка з вареним яйцем, збільшує вироблення грудного молока, покращує роботу серцево-судинної системи, поповнює дефіцит поживних речовин після тривалих прогулянок з дитиною, нормалізує сон, знімає головний біль і піднімає настрій. Невеликі порції смакоти просто не можуть нашкодити!

Читай також: Курага при грудному вигодовуванні: користь чи шкода?

Крім того, як вважають вчені, у молодих мам, які час від часу балують себе подібними разносолами, краще відновлюється інтимне життя після пологів.

І, не забувай, всім дітям потрібна щаслива мама!

фото: shutterstock