Реклама
Реклама
Реклама

Призов громадян на військову службу навесні 2018 року

Призов громадян на військову службу навесні 2018 року    Шановні призовники

Призов громадян на військову службу навесні 2018 року

Шановні призовники!

З 1 квітня по 15 липня 2018 року в військовому комісаріаті Красносільського району міста Москви проводяться заходи щодо призову громадян на військову службу.

"Конституція Російської Федерації"

Стаття 59

1. Захист Вітчизни є обов'язком і обов'язком громадянина Російської Федерації.

2. Громадянин Російської Федерації несе військову службу відповідно до федеральним законом.

3. Громадянин Російської Федерації в разі, якщо його переконанням чи віросповіданням суперечить несення військової служби, а також в інших встановлених федеральним законом випадках має право на заміну її альтернативною цивільною службою.

Явку на призовний пункт для проходження заходів, пов'язаних з призовом на військову службу, підлягають всі громадяни у віці до 27 років, у яких закінчилися терміни відстрочки від призову або не призвані на військову службу за різними підставами. При собі мати документи, що засвідчують особу. Призовний пункт військового комісаріату Красносільського району знаходиться за адресою: Москва, вул. Новорязанське, буд.4, тел .: 8-495-607-99-98

Громадянам, які підлягають призову на військову службу, надається можливість проходження служби відповідно придбаними цивільним спеціальностями. Навчання в школі ДТСААФ, проводяться за спеціальностями - водій категорії C, D, E для подальшого проходження служби в збройних силах Російської Федерації.

Призовники, які мають середню і вищу професійну освіту, при бажанні можуть бути відправлені для проходження військової служби в наукові роти. Бажаючим служити в спеціальних підрозділах, по охороні спец. об'єктів і інших особливих підрозділах, оформляється допуск до державної таємниці, що надасть значний вплив на подальше працевлаштування після проходження служби. Кожен проходить співбесіду і попередній відбір, де зможе дізнатися про застосування в Збройних Силах Російської Федерації цивільними спеціальностей і особистих навичок, завчасно дізнатися про місце проходження військової служби.

Вищі військово-навчальних закладів Міністерства оборони

Сьогодні ми пропонуємо не тільки хлопцям, а й дівчатам освоїти унікальну і шановану професію «Захищати Батьківщину» - стати офіцерами Збройних Сил!

У Міністерстві оборони для підготовки офіцерів розгорнуто мережу вищих військово-навчальних закладів. Сьогодні вона включає 28 вузів (військових навчально-наукових центрів - 3, військових академій - 11, військовий університет - 1, військових училищ - 12, військовий інститут - 1) з розвиненою філіальною складової (7 філій). У них навчають по всьому спектру необхідних військових спеціальностей, в тому числі командної, військово-інженерної, військово-медичної і військово-гуманітарної спрямованості. Причому у всіх військових вузах підготовка організована не за програмами бакалаврату, а за програмами специалітети, що дозволяє отримати фундаментальну теоретичну підготовку і практичні навички та вміння, необхідні висококваліфікованому фахівцеві. Слід зазначити, що військові вузи інтегровані в загальнодержавну систему освіти і навчають за тим же федеральним державним освітнім стандартам, що і в цивільних вузах. В результаті випускники отримують дипломи державного зразка, в тому числі за цивільною спеціальністю, і затребувані у всіх сферах професійної діяльності, як у військовій, так і в цивільній.

Сьогодні, крім підготовки офіцерів, вузи Міноборони Росії здійснюють підготовку прапорщиків (мічманів) за спеціальностями середньої професійної освіти. Таким чином, в якості курсанта військового вузу можна навчатися як за програмами вищої освіти, так і за програмами середньої професійної освіти.

Порядок прийому до вищих навчальних закладів Міноборони Росії визначено наказом Міністра оборони Російської Федерації від 7 квітня 2015 р № 185 «Про затвердження Порядку та умов прийому в освітні організації вищої освіти, що знаходяться у віданні Міністерства оборони Російської Федерації».

Кандидати на вступ до вузів на навчання курсантами повинні відповідати вимогам, встановленим законодавством Російської Федерації для громадян, що надходять на військову службу за контрактом. Для дівчат діють ті ж умови надходження, що і для молодих людей, за винятком окремих спеціальностей (льотних, морських, спецназу і ін.).

Прийом до вищих навчальних закладів Міноборони Росії складається з заходів відбору у військовому комісаріаті і професійного відбору безпосередньо в вузі.

Першим кроком для вступу до ВНЗ Міноборони Росії необхідно своєчасно звернутися до військового комісаріату за місцем проживання з відповідною заявою.

Військова служба за контрактом

Запрошуємо громадян мають середню і вищу професійну освіту, а також громадян, які вже пройшли військову службу за призовом, на службу за контрактом.

Безкоштовна освіта і житло (іпотека) після першого контракту.

ФЕДЕРАЛЬНИЙ ЗАКОН

«Про військовий обов'язок і військову службу»

Стаття 34. Укладення контракту про проходження військової служби

Контракт про проходження військової служби мають право укласти:

- військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом і отримали до призову на військову службу вищу освіту, а так само військовослужбовці проходять військову службу за призовом і прослужили не менше трьох місяців;

- громадяни, які прибувають в запасі;

- громадяни чоловічої статі, які не прибувають в запасі і які отримали вищу освіту.

- громадяни чоловічої статі, які не перебувають в запасі, які здобули середню професійну освіту і надходять на військову службу в Збройні Сили Російської Федерації, війська національної гвардії Російської Федерації, рятувальні військові формування федерального органу виконавчої влади, уповноваженого на вирішення завдань в галузі цивільної оборони, Службу зовнішньої розвідки Російської Федерації і органи державної охорони;

відповідальність громадян

Під ухиленням від призову на військову службу розуміється:

  • неявка в установлений строк за повісткою військового комісаріату без поважних причин на медичний огляд,
  • неявка на засідання призовної комісії для визначення придатності до військової служби або для відправки до військової частини для проходження військової служби.

Стаття 328 КК РФ «Ухилення від проходження військової та альтернативної цивільної служби».

Ухилення від призову на військову службу за відсутності законних підстав для звільнення від цієї служби карається штрафом в розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до вісімнадцяти місяців, або арештом на строк до двох років (в ред. Федеральних законів про 08.12.2003 №162-ФЗ, від 07.03.2011 №26-ФЗ).

Стаття 21.5 КоАП РФ «Невиконання громадянами обов'язків з військового обліку» Неявка громадянина, який перебуває або зобов'язаного перебувати на військовому обліку, за викликом (порядку) військового комісаріату чи іншого органу, що здійснює військовий облік, у встановлений час і місце без поважної причини, неявка в установлений термін до військового комісаріату для постановки на військовий облік, зняття з військового обліку і внесення змін в документи військового обліку при переїзді на нове місце проживання, розташоване за межами території муници пального освіти, місце перебування на термін більше трьох місяців або виїзді з Російської Федерації на термін понад шість місяців або в'їзді в Російську Федерацію, а також неповідомлення у встановлений термін до військового комісаріату або інший орган, який здійснює військовий облік, про зміну сімейного стану, освіти, місця роботи або посади, про переїзд на нове місце проживання, розташоване в межах території муніципального освіти, або місце перебування (в ред. Федерального закону від 09.03.2010 №27-ФЗ) тягне за собою попередження або накладення адміністративного штрафу в розмірі від ста до п'ятисот рублів (в ред. Федерального закону від 22.06.2007 №116-ФЗ)

Для інформування громадян про хід призовної компанії і для роз'яснення порядку виконання громадянами військового обов'язку, працюють Гарячі лінії.

Уряд Москви: тел. 8 (495) 679-19-26
Рада батьків військовослужбовців р Москви: тел. 8 (495) 676-97-57

Час роботи:

Робочі дні 09: 00-18: 00
Передвихідні і передсвяткові дні 9: 00-17: 00
Обідня перерва 13: 00-14: 00

З усіх питань звертатися до відділення підготовки та призову громадян на військову службу: за адресою: м Москва вул. Новорязанське буд.4, тел .: 8-495-607-99-98