Реклама
Реклама
Реклама

Прописка (реєстрація) в муніципальній квартирі

  1. Прописка в муніципальній квартирі
  2. Що стосується малолітніх діточок
  3. Правові наслідки прописки в муніципальному житлі

муніципальне житло - це приміщення житлового призначення, в якому громадяни проживають на підставі угоди соціального найму. Така угода укладена ними з федеральними або регіональними органами влади, у власності яких знаходиться житло. Таким чином, стає очевидною проста істина: в муніципальних квартирах людина живе не на право власності , Відповідно, вона йому не належить. Це дуже важливо розуміти, оскільки людина, що проживає в такому приміщенні, позбавлений тих правочинів, якими володіє власник.

Прописка в муніципальній квартирі

муніципальне житло   - це приміщення житлового призначення, в якому громадяни проживають на підставі угоди соціального найму

Прописка в муніципальній квартирі (вірніше - реєстрація) по аналогії з приватизованої житлоплощею пов'язана з проходженням певних етапів. Людина, що бажає прописатися, повинен звернутися в спеціалізований орган з набором документів, встановлених законом. це:

  • паспорт;
  • лист вибуття з попереднього місця реєстрації;
  • військовий квиток (Для осіб призовного віку і військовозобов'язаних).

На відміну від приватизованого житла, яке перебуває у віданні Цивільного Кодексу, муніципальні квартири регулюються іншим нормативно-правовим актом, зокрема, кодифікованим законом. Їм виступає Житловий Кодекс РФ.

Зокрема, норми цього правового акту визначають, що реєстрація в муніципальній квартирі громадянина здійснюється за згодою всіх прописаних там осіб. Відповідно, якщо немає такої згоди, людина не може бути прописаний.

Також, власник житла може відмовити в реєстрації (а його згоду теж потрібно), якщо за результатом такої дії норма житлової площі зменшитися. Показником такої норми виступає цифра - менше 10 метрів на одну людину.

Кожен з зареєстрованих в муніципальному житлі має рівні права і обов'язки, незалежно від того, хто визнаний відповідальним квартиронаймачем. Особові рахунки всіх наймачів даного приміщення можна поділити між собою по їх же згодою. Необхідно просто написати відповідну заяву. У тому випадку, якщо хтось із проживаючих у квартирі, чинить перешкоди в розподілі квитанцій на сплату комунальних послуг , То поділ особових рахунків відбувається через судовий орган.

Що стосується малолітніх діточок

Реєстрація в муніципальній квартирі здійснюється за згодою всіх проживаючих, прописаних в даному об'єкті нерухомості. Це правило з'ясовано багатьма проживають в квартирі, яким вони охоче користуються при наявності неприязних родинних відносин. Разом з тим, закон захищає права новонароджених і малолітніх дітей. Таким чином, при реєстрації новонародженого, немає необхідності запитувати згоду всіх родичів. Мати дитини або його батько мають право його прописати, не питаючи думки інших наймачів.

Правові наслідки прописки в муніципальному житлі

Ті громадяни, які зареєстровані в муніципальному житлі, якщо взяти загальні обов'язки, повинні:

  • своєчасно вносити комунальні платежі , Так як несплата за користування квартирою тягне за собою санкції у формі виселення з житла;
  • користуватися житловим приміщенням за його призначенням;
  • здійснювати поточний ремонт приміщення.