Реклама
Реклама
Реклама

Їдеш у відпустку - сіли собаку в готель

Мода на «собачі» готелю з'явилася в Чехії в останні десять років. Тимчасовий притулок для домашніх вихованців можна підшукати за ціною від 5 до 20 євро за ніч. Причому, за ці гроші вашого чотириногого будуть не тільки вигулювати і годувати - за ним постійно буде доглядати ветеринар. Є й такі готелі, в яких вашому песику або кішці погодяться почитати на ніч казки, не кажучи вже про виконання всіх гастрономічних побажань вашого вихованця. Ми зв'язалися з господинею сімейного готелю для кішок і собак «Мікеш» Мартою Гроніковой. Ось що вона розповіла:

«Моя готель працює з 2002 року, коли мене звільнили з роботи, і я не знала, куди податися. А оскільки я обожнюю тварин і готова ридати при вигляді кожної нещасної животинки, мій чоловік виділив мені полгаража під готель для кішок. Вона розрахована на 10 кішок ».

Знайти перших клієнтів Марті Гроніковой було нелегко, зате зараз її готель ніколи не пустує.

«Першу кішку-постояльця я чекала рік. Я платила за рекламу, але вона не працювала. Тут діють тільки рекомендації від знайомих, тому що люди бояться залишати своїх улюбленців незнайомим людям. Від задоволених клієнтів про готелі дізнаються нові люди, прямо як сарафанне радіо. В цьому році у мене не пройшло жодного дня без котячих і собачих постояльців. А зараз зайняті всі бокси з кішками ».

Ілюстративне фото: ЧТК   Особливо в літні місяці і в новорічні свята у власників котячих і собачих готелів в Чехії сила-силенна роботи Ілюстративне фото: ЧТК Особливо в літні місяці і в новорічні свята у власників котячих і собачих готелів в Чехії сила-силенна роботи.

«На Різдво люди їдуть за кордон або в гори - залишають нам домашніх тварин, а наступна хвиля приходить на Новий рік. Резервації є вже і на наступні місяці, тому що ті господарі, які один раз віддають нам тварина, приходять до нас знову і знову. Наші клієнти - це заможні пенсіонери та підприємці, які стабільно їздять у відпустку 2-3 рази на рік ».

- А ви, відповідно, працюєте без відпусток?

ілюстративне фото   «Так, ніякої відпустки, ми працюємо круглий рік ілюстративне фото «Так, ніякої відпустки, ми працюємо круглий рік. За останні сім років я тільки один раз була з подругою в санаторії на чотири дні. На цей час мене підміняв чоловік, тому що з тваринами завжди повинен хтось залишатися ».

Березня Гронікова стверджує, що тварини переносять розлуку з господарями набагато легше, ніж самі господарі.

«Мене дивує, що деякі господарі заливаються сльозами вже тоді, коли приїжджають поглянути на готель - в передчутті розлуки. Коли ж вони привозять сюди кішку або собаку, у деяких трапляється нервовий зрив - вони не можуть уявити, що розлучаться з улюбленцями. А тварини особливо не страждають, їх у нас багато, вони не нудьгують. Господарі страждають від розлуки більше ».

А ви, відповідно, працюєте без відпусток?