Реклама
Реклама
Реклама

У парку «Зарядье» можна буде покататися на «машині часу»

У парку «Зарядье» з'явиться «машина часу». Здійснити подорож через кілька епох, простежити історію розвитку людства від доісторичного періоду до XIX століття допоможе кінотеатр з круговою панорамою - один з атракціонів парку.

«З перших днів відкриття парку" Зарядье "в кругової панорами медіацентру почнуть транслювати короткометражні 3D-фільми в форматі" 360 градусів ". Перший фільм "Машина часу", який покажуть в незвичайному кінозалі, буде присвячений історії розвитку людства від первісності до XIX століття, - розповів головний архітектор міста Москви Сергій Кузнецов. - Планується, що в фільмотеці медіацентру з'являться і інші 3D-фільми - про більш пізніх періодах історії людства ».

За словами Сергія Кузнєцова, занурити глядачів у фільм, зробити їх його героями дозволить особливу будову кінозалу, який виконаний у вигляді циліндра. Медіаекрани, які транслюють зображення, з'являться не тільки на стінах, але і на стелі, а також на підлозі. Таким чином фільм почне наче огортати глядача і створить ефект повної присутності при перегляді картини.

Тривалість подорожі в часі не перевищить 15 хвилин, одночасно відстежити зміну епох зможуть до 60 глядачів. Планується, що в кругової панорами також транслюватимуть фільм про історію створення самого парку.

Про те, що в «Зарядье» з'явиться кінозал з трансляцією зображення на 360 градусів, повідомлялося в середині вересня . Висота залу циліндричної форми складе 12 метрів. Він буде розташовуватися в медіацентрі, в якому також відкриють унікальний відеоаттракціони «Політ над Росією» - віртуальний тур по природним заповідникам країни. Глядачі будуть висіти перед 12-метровим сферичним екраном на спеціальних консолях і відчувати на собі всілякі спецефекти - від спалахів блискавок і вітру до ефекту гейзера і виверження вулкана.

«" Політ над Росією "в парку" Зарядье "стане не просто розвагою, а культурною пам'яткою Москви. Від світових аналогів таких кінотеатрів ми, безумовно, будемо відрізнятися унікальним контентом - ще ні разу в такому форматі нашу країну ніхто не бачив. Люди зможуть за сім хвилин подивитися всі ключові пам'ятки її найбагатших природних і культурних ландшафтів. А ми збираємося пролетіти і зняти спеціальної аерофотозніманням не менше 30 локацій, починаючи з Камчатки, - зазначив Сергій Кузнецов. - Парк "Зарядье", який будується за дорученням Сергія Собяніна, повинен увібрати в себе останні досягнення і технології. Він стане зразковим парком XXI століття, нової знакової пам'яткою Москви ».

Через те що при створенні віртуального туру буде використовуватися спеціальна аерофотознімання, відвідувачі атракціону побачать справжні російські краси, а не тільки комп'ютерну графіку. 39 глядацьких місць розмістять на спеціальній динамічної платформі, яка створить ефект польоту.

Парк «Зарядье» планують відкрити в 2017 році. Він з'єднає багато пішохідні та туристичні маршрути Москви - від Варварка і Великого Москворецкая мосту до Воробйових гір. Крім рослин, тут з'являться цікаві архітектурні об'єкти. Це і крижана печера, де сніг лежатиме навіть влітку, і ажурний «Ширяє» міст над набережній Москви-ріки, і скляний купол-теплиця (скляна кора), який встановлять над садом на даху будівлі філармонії. Вхід на територію «Заряд» буде безкоштовним і цілодобовим , Територію не планують огороджувати парканом. Зараз в парку створюють родючий шар для висадки дерев.

Ліс з майже 300 хвойних дерев з'явиться до зими на території парку «Зарядье». Ялини і сосни висадять в найближчі місяці. Навесні планують посадити листяні дерева. Висота деяких рослин в парку «Зарядье» буде досягати восьми метрів.