Реклама
Реклама
Реклама

Повернення товару в Леруа Мерлен (Leroy Merlin)

  1. Умови повернення товару в Леруа Мерлен
  2. Правила, встановлені законодавцем
  3. Заява на повернення
  4. Повернення товару належної якості
  5. Повернення товару неналежної якості
  6. Дії при виявленні шлюбу
  7. Порядок повернення бракованого товару
  8. Особливості повернення технічно складного товару
  9. Дивіться відео про повернення технічно складного товару в магазин
  10. відсутність чека
  11. Виявлення причини неполадок
  12. Порушення строків повернення
  13. Нав'язування продавцем ремонту
  14. відсутність упаковки
  15. наглядові служби

Необхідність оформити повернення товару виникає як при виявленні несправностей в ньому, так і в інших випадках. Наприклад, споживач після придбання товару не виявляє бажаних якостей або при ремонті залишаються зайві матеріали, які він хоче повернути.

Здійснюючи покупки в Леруа Мерлен, набувач отримує можливість зробити повернення протягом 3-х місяців. Час роботи пункту повернення товару збігається з режимом функціонування магазину.

Умови повернення товару в Леруа Мерлен

Умови повернення товару в Леруа Мерлен

Зробити повернення магазин зможе при виконанні декількох обов'язкових умов:

  • товар повинен мати свій первісний вигляд і споживчі властивості;
  • покупець повинен принести чек і документ, що засвідчує особу.

Якщо покупка була оплачена готівкою, то і повернення буде проведений в такій самій формі. У тому випадку, коли товари куплені по банківській карті, гроші будуть доставлені на неї ж. Зробити повернення на іншу карту можна.

В іншому процедура здійснюється за загальними правилами. Правовідносини, пов'язані з поверненням товару, регулюються ФЗ «Про захист прав споживачів». У ст.25 даного нормативно-правового акта міститься правило щодо порядку обміну товару хорошої якості.

Так, законодавець закріплює право покупця на повернення непродовольчого товару, якщо він не підійшов йому за розміром, кольором, габаритами, комплектації і т.д. Можливість отримати гроші діє тільки 14 днів з моменту здійснення покупки.

Продавець може відмовити покупцеві в поверненні товару, якщо не виконано хоча б одне із зазначених нижче умов:

  1. Товар не був у вживанні.
  2. У нього зберігся товарний вигляд і споживчі якості.
  3. Ярлики, пломби не були пошкоджені.
  4. Є докази, що підтверджують оплату даного товару.

В якості останнього можуть виступати чеки (товарний або касовий) або інший документ. Законодавець не забороняє посилатися на показання свідків.

Законодавець не забороняє посилатися на показання свідків

Відповідно до закону, періодично рівень оплати праці повинен переглядатися. Читайте, що таке індексація зарплати .

Повернення товару в Ельдорадо викликає труднощі. Дізнайтеся прості правила, щоб уникнути проблем .

Правила, встановлені законодавцем

Слід зазначити, що в ФЗ «Про захист прав споживача» йдеться саме про обмін. Повернення передбачений в разі, якщо в день звернення покупця в продажу немає аналогічного товару.

Його відсутність стає причиною відмови від виконання угоди купівлі-продажу з боку покупця і оформлення вимоги про повернення коштів.

На практиці недобросовісні продавці можуть затримувати здійснення цієї операції. Покупець отримує обіцянки і нічого більше. Це може тривати тижнями. Але законодавець обмежує період, протягом якого сума повинна бути передана покупцеві, 3 днями.

Заява на повернення

Заява на повернення

Щоб уникнути негативних ситуацій покупець повинен мати в наявності доказ того, що він звернувся до продавця в термін, встановлений законом або угодою. Для цього потрібно написати заяву. Воно оформляється у вільній формі. Зразок може бути представлений продавцем або менеджером магазину.

Що обов'язково повинно бути в заяві:

  1. Відомості про сторони (хто і до кого звертається).
  2. Інформація про товар (його індивідуальні ознаки і характеристики).
  3. Причина повернення.
  4. Суть вимог (що покупець хоче отримати).
  5. Дата і підпис.

Заява може бути передано особисто. Рекомендується скласти його в 2-х примірниках. Один вручити продавцеві, а на другому його представник повинен поставити відмітку про отримання із зазначенням дати. Якщо в магазині заяву відмовляють приймати, то можна направити її поштою рекомендованим листом з повідомленням і описом вкладення.

Обмін товару може відбуватися по мірі надходження товару, якщо сторони домовляться про це.

У цій ситуації покупець і продавець зобов'язані домовитися, що обмін буде здійснений після того, як товар надійде в продаж. Оформити домовленість можна в усному і письмовому вигляді. Другий варіант кращий, так як дозволяє засилати на складений документ як доказ при виникненні спору.

Правила, встановлені в ФЗ «Про захист прав споживача», діє для всіх продавців, в тому числі і для Леруа Мерлен. Виняток, передбачений за термінами повернення (100 днів), допустимо, тому що ставить кращі умови для покупця.

Необхідно враховувати, що затверджений обширний перелік товарів, які не можна повернути продавцеві. Даний список зафіксований в законі, він закритий і не підлягає розширеному тлумаченню.

Повернення товару належної якості

Повернення товару належної якості

Законодавець дозволяє покупцеві повернути товар, який з якоїсь причини не задовольнив його, протягом 14 днів. Виняток становить перелік продукції, яка підлягає поверненню.

Особливість політики Леруа Мерлен в тому, що товар навіть відмінної якості можна повернути до закінчення 100 днів з моменту його придбання.

Оскільки така кількість днів не обмежує, а навпаки, розширює права покупця, закон не перешкоджає цьому.

Повернення товару неналежної якості

Повернення товару неналежної якості

Зовсім інший порядок дій передбачений при поверненні товару неналежної якості. Отже, якщо в магазині Леруа Мерлен покупець придбав неякісний товар, то він має право отримати гроші, сплачені за нього.

Дії при виявленні шлюбу

Стаття 503 ЦК України говорить про те, що покупець може вимагати виконання наступних дій:

  • заміна товару;
  • зменшення ціни товару;
  • безоплатне усунення недоліків;
  • повернення витрат необхідних для усунення недоліків.

Якщо недоліки усунути не можна, то покупець вибирає або заміну, або зменшення ціни.

У разі порушення вимог до якості покупець може відмовитися від виконання своїх зобов'язань за угодою купівлі-продажу і зажадати свої кошти. Продавець не повинен утримувати будь-які суми за часткове або повне використання товару, втрату їм товарного вигляду.

Порядок повернення бракованого товару

Порядок повернення бракованого товару

Отже, порядок повернення відповідно до вимоги ФЗ «Про захист прав споживачів»:

  1. Термін повернення - 7 днів з моменту висунення вимог.
  2. Термін може бути збільшений до 20 днів, якщо потрібна додаткова перевірка якості (наприклад, експертиза).
  3. Якщо на момент пред'явлення вимог відсутній необхідний товар, то допускається заміна протягом місяця.
  4. На період заміни продавець повинен безкоштовно передати споживачеві у тимчасове користування продукт з такими ж споживчими якостями.
  5. Заміна повинна проводитися виключно на новий товар і гарантійний термін враховується заново.

Особливості повернення технічно складного товару

Особливості повернення технічно складного товару

Специфічні правила передбачені для технічно складних товарів . При виявленні недоліків покупець має право отримати повернення своїх грошей в строк не пізніше 15 днів після покупки товару.

Якщо набувач подає заяву після того, як цей період закінчився, то вимоги погашаються в одному з наступних ситуацій:

  • виявлення серйозних недоліків;
  • недотримання періодів, передбачених для усунення недоліків;
  • неможливість застосувати товар за призначенням понад 30 днів протягом кожного року гарантійного терміну через усунення різних неполадок.

Дивіться відео про повернення технічно складного товару в магазин

спірні ситуації

Повернення часто породжують різні спірні ситуації. Продавці користуються юридичною безграмотністю споживачів, вводячи їх в оману. Розглянемо основні ситуації, що виникають на практиці.

відсутність чека

Одна з найпоширеніших проблем - відмова в поверненні з-за відсутності чека. Покупці часто втрачають цей документ, який свідчить про факт покупки. Продавці посилаються на вимоги закону про те, що для повернення потрібно товарний або касовий чек. Коли покупець не може пред'явити його, він отримує відмову. Це незаконно.

Згідно ст. 18 ФЗ «Про захист прав споживачів» документ, який свідчить про покупку, є не єдиним доказом.

В якості підстав для відмови в задоволенні вимог покупця не передбачено відсутність чека. Досить наявність свідків, які підтвердять, що споживач придбав товар саме в цьому магазині, в певний час.

Виявлення причини неполадок

Виявлення причини неполадок

Досить часто виникають суперечки через причин, що породжують недоліки товарів. Продавець намагається довести, що неполадки пов'язані з діями споживача. Коли такі суперечки виникають на практиці, проводиться експертиза.

Вона оплачується з коштів продавця.

Споживач може бути присутнім при проведенні експертизи. Крім того, він має право оскаржити її результати, якщо не згоден з ними, в судових органах.

Порушення строків повернення

Порушення строків повернення

З цієї попередньої спірної ситуації з'являється і інша проблема - терміни експертизи. Продавці часто не говорять про конкретні періодах, користуючись необізнаністю покупців. В окремих випадках споживачам заявляють про те, що строк не встановлений або він становить 20/30/40 днів.

Насправді в законі немає конкретних періодів для проведення експертизи, але встановлені граничні терміни щодо відшкодування коштів за неякісні товари.

За загальним правилом - 7 днів, але час може бути продовжено до 20 днів. І це максимальний термін. При його перевищенні магазин піддається фінансовим санкціям. Відповідно до ст.23 ФЗ продавець зобов'язаний виплатити неустойку - 1% від вартості товару щодня протягом всього періоду прострочення. Ціна визначається на день, коли вимога повинна бути задоволена або винесено відповідне судове рішення.

Нав'язування продавцем ремонту

Нав'язування продавцем ремонту

Наступна спірна ситуація - відсутність вибору. Відповідно до закону у покупця є вибір.

Ст.18 ФЗ «Про захист прав споживача» свідчить про те, що при покупці неякісного товару може знадобитися виконання однієї з наведених нижче дій:

  • заміна товару;
  • зменшення його вартості;
  • безоплатне усунення недоліків;
  • відшкодування збитків;
  • повернення всіх внесених покупцем грошових коштів.

Законодавець дає право вибрати саме покупцеві. Продавець не може нав'язувати йому ремонт бракованого вироби, якщо споживач хоче отримати назад власні кошти.

Покупцеві слід також пам'ятати про те, що він не має права змінити рішення, якщо вибір вже зроблено і знаходиться в процесі виконання. Можливість змінити його з'являється в тому випадку, коли продавець не виконує свої зобов'язання в строк.

відсутність упаковки

відсутність упаковки

Причиною неправомірної відмови може стати відсутність упаковки при поверненні неякісного товару.

Слід зробити застереження, що ця вимога відповідає нормам закону, якщо мова йде про продукцію належної якості.

Ще з радянських часів наші співгромадяни зберігають величезні коробки. Відповідно до нині чинного законодавства бракований товар можна здавати без будь-якої упаковки. Подібного підстави для відмови в здійсненні повернення не існує.

наглядові служби

наглядові служби

Врегулювати розбіжність між продавцем і покупцем можна в претензійному та судовому порядку.

У першому випадку допомогу може надати Росспоживнагляд і Прокуратура.

Звернувшись до територіальних управлінь цих державних органів, заявник отримає можливість скласти скаргу. За результатами перевірки він отримає відповідь про рішення по спірній ситуації.

Спірні ситуації виникають при поверненні якісного товару. Дізнайтеся правила повернення товару належної якості в магазин .

Який день вважається останнім робочим днем ​​при звільненні? Читайте в статті .

При банкрутстві підприємства існує черговість погашення заборгованості. Більше інформації тут.

У тому випадку, якщо сторони не змогли домовитися про мирне вирішення конфлікту, вони мають право звернутися до суду. У позовній заяві повинні бути відображені причини виникнення правового спору. У суді кожна зі сторін представляє докази на підтримку своєї правоти. Необхідно ретельно підготуватися до засідання, зібравши максимальну кількість письмових документів і свідчень свідків. Це дозволить виграти суперечку. Якщо ціна позову висока, то краще звернути до професійного юриста. Вартість його послуг, як і інші судові витрати, буде компенсована стороною, що програла спору.

Незаконний вердикт може бути оскаржена до суду другої інстанції. Судовий розгляд - найефективніший спосіб добитися справедливості.

Повернення товару в Leroy Merlin може знадобитися в різних випадках. Порядок дій в конкретній ситуації здатний відрізнятися, що буде залежати від підстав, реакції продавця і т.д. Суворе дотримання норм закону - гарантія безконфліктного вирішення проблеми.

Який день вважається останнім робочим днем ​​при звільненні?