Реклама
Реклама
Реклама

Повернення страховки по кредиту

  1. Коли можливе повернення страховки по кредиту?
  2. Повернення страховки по діючому кредиту
  3. Повернення страховки при достроковому погашенні
  4. Як скласти замулення на повернення страховки?
  5. Які документи потрібні для повернення страхової премії?
  6. Термін повернення страховки
  7. Що робити, якщо відмовили в поверненні страховки?
  8. Юрист по поверненню страховки

Повернення страховки по кредиту Ощадбанку, банку ВТБ, за кредитом Убрир та іншої кредитної установи - можливий, головне почати діяти. Відсутністю відкритого кредиту можуть похвалитися небагато. Знову стало модним брати гроші в борг і розплачуватися за все немислимими відсотками. Також майже всі банки при укладенні договору примушують до покупки страховки. Менеджери некоректно натякають на те, що укладення страхового договору - це значне підвищення шансів на схвалення кредиту.

Деякі потенційні позичальники відмовляються, але більшість все ж погоджується на отримання страховки. Через деякий час виникають питання по її поверненню. даний суперечка за кредитним питання можна дозволити в Вашу користь за допомогою нашого кредитного адвоката. Заява на повернення страховки по кредиту в банк і суд, з нашою допомогою.

Коли можливе повернення страховки по кредиту?

Чи можна повернути страховку по кредиту? Чи можливе повернення страховки життя? А можливо повернення страховки за споживчим кредитом? Подібний тип страхування експерти називають самим надуманим, оскільки будь-який кредитний продукт має свій гарантійний термін. При складанні договору позичальник витрачає свої гроші даремно. Страхова ж компанія нічим не ризикує.

У реальності часто домогтися повернення страховки або   відмовитися від страховки по кредиту   можна лише через претензію або в судовому порядку У реальності часто домогтися повернення страховки або відмовитися від страховки по кредиту можна лише через претензію або в судовому порядку. Зробити це по-іншому буде проблематично. У законодавстві Росії є всього кілька актів, які в такій ситуації захищають права позичальників. Якщо кредит був наданий лише за умови страхування, права були порушені. Повернення нав'язаної страховки по кредиту можливий.

Повернення страховки по діючому кредиту

У разі відсутності необхідності в страховці, запропонованої банком, позичальник має право розірвати договір страхування і повернути сплачені за нього кошти в термін до 14 календарних днів. У разі пропуску зазначеного терміну, необхідно буде в судовому порядку довести, що страхування було нав'язаної послугою, однак в більшості випадків у разі пропуску 14-денного терміну, суди відмовляють (!) Позичальникові у поверненні страхових коштів. Тому, якщо позичальник хоче відмовитися від страховки, він ні в якому разі не повинен пропускати вказаний термін.

ВАЖЛИВО: в тексті договору кредитування може міститися пункт про збільшення процентної ставки по кредиту в разі відсутності страхування. В цьому випадку позичальник має підрахувати що буде для нього вигідніше: платити за підвищеною кредитній ставці або ж відмовитися від страхування.

Повернення страховки при достроковому погашенні

У разі дострокового погашення кредиту, страхова премія, сплачена страховику за час дії кредитного договору, не підлягає поверненню, якщо самим договором не передбачено інше. Разом з тим, якщо сума страхування позичальника дорівнює сумі заборгованості за кредитом і зменшується разом з погашенням кредитних зобов'язань, то після дострокового погашення кредиту, страхувальник має право на сплачену, але не використовувану суму страхового винагороди.

Зрозуміло, сам страховик має право відмовитися від страхування протягом 14 календарних днів з моменту укладення договору страхування.

Як скласти замулення на повернення страховки?

У самій заяві необхідно вказати:

  • реквізити договору страхування (номер і дата);
  • предмет договору (що було застраховано);
  • ПІБ страхувальника;
  • найменування страховика;
  • коли був укладений договір страхування і на яку суму;
  • вимога про розірвання договору та повернення страхової премії (вказати суму);
  • вказати куди просите повернути суму по страховці.

Так само можна вказати реквізити банківського рахунку заявника для більш зручного повернення грошових коштів.

ВАЖЛИВО: заяву про повернення страхової премії необхідно подавати в саму страхову організацію, тому що банк є агентом, що надає додаткові послуги. У разі, якщо був укладений договір колективного страхування, заява подається до банку.

Які документи потрібні для повернення страхової премії?

  • документ, який був використаний для укладення договору кредитування і страхування (паспорт);
  • договір страхування
  • кредитний договір (якщо заявник приєднався до програми колективного страхування).

Як подати заяву на повернення страховки банку?

Кошти можна повернути декількома методами:

  1. Особисте звернення. Спочатку потрібно написати заяву і віддати його особисто представникам банківської організації та страхової компанії.
  2. Поштове відправлення . Також заяву може бути відправлено рекомендованим листом звернувшись до найближчого відділення Пошта Росії.
  3. Подача заяву кур'єром. Крім того, можна скористатися послугами численних кур'єрських служб, які за невелику плату доставлять Ваше звернення на адресу одержувача.

Термін повернення страховки

Найважливіше умова повернення страховки за кредитним договором - страхувальником не пропущений термін (14 днів). У цей період він може без проблем звернутися в страхову організацію для відмови від страхування і з вимогою про повернення сплачених грошових коштів.

УВАГА: у відповідність до вимог ЦБ РФ знову укладаються договори добровільного страхування повинні містити обов'язкова умова про повернення страхової премії в разі відмови від договору з боку страхувальника. Термін на прийняття рішення встановлюється 14 днів.

Що робити, якщо відмовили в поверненні страховки?

Якщо позичальник дотримувався необхідних вимог для розірвання договору страхування (правильно склав заяву і подав його у встановлені терміни), то страхова компанія не має права відмовити в розірванні договору страхування.

У разі, якщо страховик відмовляє в розірванні угоди і виплати страхового винагороди, страховик має право звернутися до суду із заявою про розірвання договору та повернення сплачених грошових коштів. У більшості випадків суд задовольняє такі вимоги.

ВАЖЛИВО: в цьому випадку, страховик також має право вказати на порушення законодавства про захист прав споживачів.

Юрист по поверненню страховки

Необхідно уважніше ставитися до всіх нюансів при укладенні договору по кредиту і не брати участь в сумнівних аферах. Наше Адвокатське бюро готове відстоювати Ваші інтереси по поверненню страхової премії як нав'язаної і не потрібною послуги.

Коли наша заява банку на повернення страховки вже задовольняли:

Наші юристи з питань кредитування вже вирішували питання з наступними кредитними установами:

  • повернення страховки Сбербанк
  • повернення страховки по кредиту ВТБ 24
  • повернення страховки Альфастрахування
  • повернення страховки по кредиту Убрир
  • інші банківські установи

Читайте ще з кредитних питань:

Дізнайтеся про реструктуризація кредиту в Ощадбанку за посиланням

З нами повернення відсотків по кредиту при достроковому погашенні вчасно

PS: якщо Ви не знайшли відповідь - напишіть нашому адвокату і ми постараємося вирішити Ваше питання:

Коли можливе повернення страховки по кредиту?
Які документи потрібні для повернення страхової премії?
Коли можливе повернення страховки по кредиту?
Чи можна повернути страховку по кредиту?
Чи можливе повернення страховки життя?
А можливо повернення страховки за споживчим кредитом?
Як скласти замулення на повернення страховки?
Які документи потрібні для повернення страхової премії?
Як подати заяву на повернення страховки банку?
Що робити, якщо відмовили в поверненні страховки?