Реклама
Реклама
Реклама

Повернення податку на майно в 2019 році

  1. Розмір відрахування Відрахування на покупку нерухомості надається: на покупку землі; на будівництво...
  2. Часткова власність з 2014 року
  3. Купівля в кредит
  4. Добудова і оздоблення житла
  5. Документи для звернення в ФНС
  6. Податок на майно організацій: Відео

Розмір відрахування

Відрахування на покупку нерухомості надається: Відрахування на покупку нерухомості надається:

  • на покупку землі;
  • на будівництво житлового будинку;
  • на придбання житлової нерухомості або його частини / частки в ній.

Крім того, можна повернути гроші за погашення відсотків по кредитах, узятих на будівництво або купівлю житла, або відсотків по кредитах, узятих для рефінансування аналогічного позики.

Повернення майнового податку має свої межі. Вони встановлені на законодавчому рівні, закріплені в НК.

Максимальний розмір відшкодування дорівнює вартості придбаного об'єкта, однак не може бути більше двох мільйонів рублів.

Гроші назад має право отримати тільки власник. Таким чином, уклавши договір пайового будівництва і заплативши гроші забудовникові, не можна відразу йти в територіальний відділ податкової інспекції та вимагати вирахування.

Суттєва перевага громадяни отримали, починаючи з 1 січня минулого року. Якщо раніше правом на повернення грошей можна було скористатися лише один раз, то тепер їм можна користуватися необмежену кількість разів, поки сума покупки не досягне граничних двох мільйонів.

Наприклад, в 2014 році була придбана квартира за 1 500 000 рублів, і по ній податкове вирахування вже проведено, а в 2015 році куплений житловий будинок за 3000 000 рублів: в цій ситуації власник має право знову прийти в податкову з вимогою вирахування, але сума покупки буде враховуватися як 500 000 рублів. Тобто, заповнюючи декларацію 3 ПДФО в 2015 році, власник вкаже суму не три мільйони, а тільки п'ятсот тисяч (як би «добираючи» до 2 мільйонів).

Якщо ж аналогічна ситуація відбувалася до 1 січня 2014 року, то звернутися із заявою можна тільки по одному об'єкту.

Якщо нерухомість була придбана за допомогою кредитних коштів, крім іншого громадяни можуть звернутися за поверненням частини сплачених відсотків Якщо нерухомість була придбана за допомогою кредитних коштів, крім іншого громадяни можуть звернутися за поверненням частини сплачених відсотків. Відрахування з ним дорівнює сумі всіх сплачених банку відсотків. Так було до 2014 року.

Тепер введено обмеження: максимальна сума витрат для погашення відсотків дорівнює трьом мільйонам. Обмеження поширюється виключно на кредити, видані після 2014 року. Якщо позика отриманий раніше, а звертаєтеся до податкової ви зараз, то на вас обмеження поширюватися не повинні: скільки сплатили в банк відсотків, стільки і пишіть до відшкодування.

Обмеження по виплаті

Найчастіше відрахування в повному розмірі отримати неможливо в зв'язку з тим, що він обмежений сумою вашої зарплати. Тобто, сплативши до бюджету 100 000 рублів податку, ви не зможете повернути собі 150 000 рублів в якості вирахування. Для таких випадків передбачений перехід виплат на наступні роки, поки все не буде враховано.

Існують випадки, коли взагалі не можна звернутися до інспекції із заявою про відшкодування. Серед них такі:

  • коли оплата будівництва або купівлі житла була здійснена не за рахунок власних коштів, а за рахунок фінансів роботодавця або інших осіб;
  • коли на оплату витрачений материнський капітал;
  • коли були використані бюджетні гроші;
  • якщо угода укладена з взаємозалежним особою. Згідно із законом такими особами визнаються дружина / чоловік, батьки, усиновителі, діти, опікуни, піклувальники,

Часткова власність з 2014 року

Раніше (до 01.01.2014г.) При покупці нерухомості в загальну (спільну) часткову власність податкове вирахування розподілявся відповідно до часток між усіма власниками. Зараз це положення не діє. Гроші надаються згідно з тим, які витрати були здійснені кожним з власників у межах спільного встановленого обмеження в 2 мільйони.

Якщо будинок, квартира і т. П. Придбані подружжям, що знаходяться в законному шлюбі, житло автоматично вважається їх спільною власністю, і обоє з подружжя отримують право на відрахування.

Таким чином, за відшкодуванням краще звернутися і того й іншого, адже сума доходу на двох буде очевидно вище, а значить, і грошей можна отримати більше.

Купівля в кредит

Якщо нерухомість придбана на позикові кошти (на кредитні кошти банку), право на відшкодування не втрачається Якщо нерухомість придбана на позикові кошти (на кредитні кошти банку), право на відшкодування не втрачається. Те, що гроші витрачені не власні, а позикові, не впливатиме на оподаткування та положення про повернення частини грошей. Це пов'язано з тим, що громадянин в результаті витратить власні кошти, адже банку треба буде все повернути.

Тут ще добре не забути про відсотки, сплачені в банк. Адже з них теж можна повернути 13 відсотків в свій бюджет. Для цього громадянину необхідно чітко заповнити декларацію за формою 3-ПДФО і зібрати всі підтверджуючі документи. Які саме, розглянемо далі. Краще, купуючи нерухомість, зберігати всі чеки і наявні документи.

Добудова і оздоблення житла

Крім витрат на придбання майна, існує можливість повернути суми, витрачені на обробку або добудову житла.

При покупці будинку головна умова - то, що він не завершений капітальним будівництвом. У свідоцтві про реєстрацію права власності має бути написано: «об'єкт незавершеного будівництва».

Що стосується квартири, то кошти, витрачені на обробку, можна частково повернути, якщо вона була куплена в новому будинку (наприклад, за договором пайової участі). У договорі інвестування будівництва, як правило, вказується, що внутрішнього оздоблення не передбачено.

Якщо ваше житло підпадає під зазначені категорії, то слід збирати всі квитанції і чеки на будматеріали, використані для обробки.

Документи для звернення в ФНС

Серед необхідних для подачі до податкової документів можна виділити наступні (для випадку покупки квартири в новобудові):

  • договір про придбання житлового приміщення;
  • акт про передачу власнику приміщення;
  • квитанції, платіжки і інші документи, що підтверджують факт оплати;
  • декларація 3-ПДФО, заповнена належним чином;
  • довідка від роботодавця за формою 2-ПДФО;
  • паспорт (копія всіх сторінок);
  • кредитний договір (при наявності)
  • свідоцтво про присвоєння ІПН;
  • довідку від кредитної установи про суму всіх заплачених відсотків.

Приблизний список документів, в разі придбання «вторинної» нерухомості:

Приблизний список документів, якщо була куплена ділянка землі під будівництво:

  • копія всіх сторінок паспорта;
  • свідоцтво про присвоєння ІПН;
  • довідка 2-ПДФО;
  • декларація 3-ПДФО;
  • свідоцтво, яке підтверджує право на землю і на наявний на ній об'єкт;
  • розписка про отримання грошей, квитанції або інші документи на підтвердження передачі грошей продавцю.

Всі документи ви маєте право принести і подати в копіях. Якщо в будь-яких документах або положеннях ви сумніваєтеся, то завжди можна звернутися до фахівців за консультацією.

Зазвичай біля кожної податкової інспекції відкриваються різні контори, що спеціалізуються на наданні послуг з консультацій в подібних питаннях, за окрему оплату там можуть заповнити за вас декларації і перевірити всі наявні документи.

Можна, звичайно, подати всі папери в інспекцію самостійно, адже на прийомі документів співробітник служби зазвичай перевіряє те, що ви віддаєте, і може допомогти вам радою, якщо щось буде не так. Хоча це більше право інспектора, ніж прямий обов'язок.

Податок на майно організацій: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах: