Реклама
Реклама
Реклама

В Україні процвітає вікова дискримінація, - правозахисники - Новини України - Роботодавці обмежують права тих, кому за 30

  1. Орфографічна помилка в тексті:

16 июля 2012, 16:46 Переглядів: 16 июля 2012, 16:46 Переглядів:   Правозахисники заявляють, що в Україні існує дискримінація при працевлаштуванні за віковою ознакою

Правозахисники заявляють, що в Україні існує дискримінація при працевлаштуванні за віковою ознакою. Дискримінація за віком починається вже з 30 років, розповіли соціальний психолог Віктор Пушкар та експерт Харківського інституту соціальних досліджень Марія Колоколова, передає УНІАН .

"В Україні дуже поширена дискримінація за віком, над подоланням якої теоретично мали б працювати державні та громадські організації. Але інформація про таку роботу у нас відсутня", - сказав Пушкар.

Спеціаліст, зокрема, навів дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, згідно з яким 49,9% респондентів вважають, що в Україні існують прояви дискримінації, і майже половина з таких респондентів назвали саме обмеження прав громадян за віковою ознакою.

"Практика відмови у прийомі на посаду надто молодих позбавляє їх можливості навчитись працювати. Надто" старим ", тобто людям після 50, 40 чи навіть 30 років відмовляють у прийомі на роботу, бо тими, хто має досвід роботи, важче керувати маніпулятивними методами , нав'язувати безглузді прояви корпоративної лояльності ", - додав Пушкар.

У свою чергу Колоколова зазначила, що в Україні близько третини безробітних становлять люди у віці від 40 до 59 років.

"Представники саме цієї вікової категорії мають найбільший життєвий та професійний досвід, але в силу ряду причин часто опиняються" за бортом "ринку праці. Людям старше 45 років дуже складно працевлаштуватися, тим більше офіційно, тому часто їм доводиться погоджуватися на низькооплачувану роботу, не маючи ніяких трудових договорів, пільг, соціальних пакетів, оплачуваних відпусток ", - повідомила вона.

За її словами, згідно з даними дослідження, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень, вікові обмеження містяться в 15% газетних оголошень і в 58% Інтернет-оголошень.

"Також було визначено, в межах якого віку людям легше знайти бажану роботу - від 23 до 39 років. У той же час лише 9,7% з тих, хто стикався у своєму професійному житті з проявами вікової дискримінації, намагалися боротися за свої права. інші ж - 90,3% не робили нічого ", - повідомила Колоколова.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні процвітає вікова дискримінація, - правозахисники". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.