Реклама
Реклама
Реклама

В Україні мають роботу лише 37% людей з обмеженими можливостями - експерт

В Україні мають роботу лише 37% людей з обмеженими можливостями / Фото УНІАН

В Україні працевлаштованими є лише 37% людей з обмеженими можливостями. Про це на прес-конференції в Києві розповів фахівець з розробки політики на ринку праці, державних служб зайнятості, професійної орієнтації і професійної освіти Френк Кеван.

За даними Мінсоцполітики, в Україні проживає 2,8 млн. Громадян з інвалідністю, в тому числі пенсійного віку. І лише 37% осіб працездатного віку є офіційно працевлаштованими, повідомляє Громадське Радіо.

При цьому люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, як люди без інвалідності, - повідомив Кеван.

Міжнародний експерт зазначив, що розвитку підтримки зайнятості і послуг супроводу людей з інвалідністю сприяють кілька чинників. Фахівець повідомив, що обов'язковим є втілення добре продуманої Національної стратегії зайнятості людей з інвалідністю та модернізація Державної служби зайнятості в питаннях обслуговування і підтримки людей з інвалідністю.

Читайте також Мінсоцполітики обіцяє зрівняти в пенсійних правах чиновників і простих українців

Досить багато інформації і напрямків роботи було отримано від Конвенції ООН про права інвалідів, яку Україна ратифікувала в 2009 році.

«Як написано в цій Конвенції, люди з інвалідністю повинні отримувати всі права і мають право працювати і бути працевлаштованими, як це відбувається з людьми, у яких немає інвалідності. Є 2 групи країн в допомоги працевлаштуванні людей з інвалідністю. Одна з груп надає державну допомогу через спеціальні фонди, які допомагають з працевлаштуванням людей з інвалідністю. Інша група країн, де більше використовується робота недержавних організацій і різних установ », - повідомив Френк Кеван.

Читайте також Мінсоцполітики підтримує ідею позбавити чорнобильців ряду пільг

Щодо системи квотування, то за словами експерта, у багатьох країнах система квот для мотивації роботодавців наймати людей з інвалідністю не працює.

«Деякі країни мають квоти і вони вже вписані в законодавчу базу, яка в країні існує. Ці квоти існують тільки в державному, приватному секторі або в обох. Таким чином за законодавством, якщо компанія складається з більш ніж 25-ти чоловік, то технічно вона повинна мати в своєму штаті 4% людей з інвалідністю », - каже фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter