Реклама
Реклама
Реклама

Купівля-продаж квартири за сертифікатом

  1. Право на покупку квартири за сертифікатом
  2. Схема придбання квартири за сертифікатом

Засоби по цьому сертифікату виділяються з Федерального бюджету, будучи, таким чином, легітимним і вигідним способом громадянина РФ поліпшити своє житлове стан. Не будучи цінним папером, сертифікат являє собою форму соціальної виплати.

Право на покупку квартири за сертифікатом

Засоби по цьому сертифікату виділяються з Федерального бюджету, будучи, таким чином, легітимним і вигідним способом   громадянина РФ   поліпшити своє житлове стан Купити квартиру

за державним житловому сертифікату можуть представники наступних соціальних прошарків:

  • військовослужбовці, звільнені зі служби;
  • співробітники ОВС Росії;
  • службовці Державної протипожежної служби і співробітники Міністерства юстиції, а точніше - його кримінально-виконавчих органів.

Також дана соціальна виплата розрахована на:

  • громадян, які виїжджають з районів Крайньої Півночі;
  • ліквідаторів наслідків радіаційних аварій;
  • сім'ї загиблих солдатів-контрактників;
  • колишні співробітники «Байконура».

Продаж квартири за сертифікатами є, як правило, справою для агентств нерухомості , Які здійснюють роботу по втіленню даної президентської програми. Власник сертифіката може придбати як готове житло, так і квартиру в усі ще споруджуваному будинку.

Слід зауважити, що якщо військовослужбовець отримав сертифікат до звільнення, то він може по ньому купити житло в будь-якому регіоні Росії. Однак, якщо він зробив це вже після виходу у відставку, то житло він зможе придбати лише в своєму регіоні.

Схема придбання квартири за сертифікатом

схема покупки квартири за сертифікатом полягає, перш за все, в тому, що власник сертифіката здає його завірену нотаріусом копію в один з уповноважених банків (наприклад, таким є Сбербанк Росії). Потім банк відкриває блокований цільовий рахунок, укладає договір з нього.

У визначений термін слід пошук квартири, оформлення всіх документів з купівлі-продажу і подання таких в банк. Рішення за розглядом даного варіанту здійснюється протягом п'яти днів. Ще десять робочих днів йдуть на перерахування обумовленої суми на рахунок продавця квартири.

Досить важливим є участь фахівців у здійсненні даного процесу. Тому що саме фахівці зможуть забезпечити підбір найбільш вигідних варіантів житла, допомогти в розрахунках на визначення його вартості, а також, по можливості, мінімізують будь-які ризики, пов'язані з угодою. Є деякі правові нюанси та зволікання, для обходу яких і слід вдаватися до послуг досвідчених ріелторів. Всі ці переваги роблять послуги фахівців з даного питання необхідними і виправданими.

Зауважимо, що державний житловий сертифікат дозволяє купувати квартири як на первинному, так і на вторинному ринку нерухомості. Крім цього, така субсидія дозволяє купувати окремий житловий будинок або ж відразу кілька квартир (кімнат). Це дозволяє придбати житло з урахуванням індивідуальних потреб субсидованого громадянина. уважно стежачи за тим, щоб підібрати найкращий і найбільш оптимальний для даного регіону варіант.

«Термін придатності» сертифіката - дев'ять місяців з дня видачі (тобто з дня підписання сертифіката відповідною посадовою особою). Це означає, що саме протягом цього терміну покупець, він же власник сертифіката, може пред'явити в банк всі необхідні документи для здійснення купівлі-продажу за обраним за цей час об'єкта.