Реклама
Реклама
Реклама

Киянин створив бота для тих, хто не хоче стояти в черзі на оформлення закордонного паспорта

08 Мая, 2017, 18:00

38843

«Безвіз» для України ось-ось перестане бути сном і стане явою . Однак, лише для щасливих володарів біометричних паспортів. Тому багато українців сьогодні подумують про те, щоб оформити собі новенький паспорт з чіпом. Єдине, що стримує - малоприємна перспектива вистояти чергу, як це часто буває в держустановах. Веб-розробник з Києва Антон Біблії сам зіткнувся з такою проблемою і захотів її вирішити. Він створив Telegram-бота iGov , Який знайде вільне місце в черзі на найближчий час.

Бот перевіряє наявність вільних місць в онлайн-чергу в відділення міграційної служби кожні три хвилини. На даний момент він працює в восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль, Хмельницький. Бот може моніторити для вас місця у всіх представництва ДМСУ в обраному місті або перевіряти конкретне, якщо ви хочете оформляти закордонний паспорт недалеко від будинку.

«Після запуску мого минулого чат-бота @railwaybot, мені хотілося запустити щось для держпослуг або SmartCity. Це повинно бути просто, швидко і зрозуміло. Нещодавно я зіткнувся з проблемою черги в ДМСУ при оформленні паспорта. Така ж проблема виникла у друзів. В той же день я потрапив в обговорення на Facebook, де хтось написав, що хоче бота для моніторингу місць в черзі », - розповів Антон. На створення самого бота розробник витратив чотири години.

За його словами, є офіційний алгоритм , За яким з'являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта (в 7 ранку і 00:00 годин), але іноді містечко може звільнитися в будь-який інший час. Тому бот вирішує проблему в першу чергу нетерплячих користувачів.

Як тільки бот знайде містечко, він повідомить про це користувачеві і запропонує записатися. Якщо Час вам не підходить, моніторинг можна продовжити.

Бот використовує всі дані сервісу онлайн-доступу до держпослуг iGov і, за словами Антона, керівник платформи Дмитро Дубілет схвалив однойменного бота. В майбутньому Антон планує розширити список можливостей бота, зокрема додати опцію записи в чергу безпосередньо через нього. А поки при натисканні на кнопку записи бот переводить користувача до відповідного розділ на майданчику iGov, де він зможе оформити запис після авторизації в системі.

раніше ми писали про першого бота Антона для пошуку квитків на поїзди. Користувачеві досить лише ввести напрямок, дату і час.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?