Реклама
Реклама
Реклама

Колектори "Схід Фінанс" - інформація про колекторському агентстві, з якими банками працюють, що робити якщо загрожують, відгуки

Сьогодні у населення Російської Федерації склалося негативну думку про співробітників колекторських агентств. Воно формується в більшій мірі на підставі негативного досвіду спілкування з колекторами тих позичальників, які не виконують взяті на себе фінансові зобов'язання перед кредиторами.

Компанія «Восток Фінанс» вже давно перебуває на фінансовому ринку Росії і сьогодні займає на ньому лідируючі позиції.

Це незалежне колекторське агентство надає широкий спектр профільних послуг, що стосуються пізнього, раннього і судового стягнення заборгованості.

Колектори - фахівці, які займаються роботою з фізичними та юридичними особами, які мають заборгованість перед банками або мікрофінансовими компаніями по кредитах.

Вони чинять психологічний тиск на позичальників, метою якого є примус їх до виконання своїх фінансових зобов'язань.

Найчастіше багато колектори, при роботі з боржниками, порушують як етичні норми, так і чинне законодавство. Саме тому позичальники повинні знати як правильно себе вести при спілкуванні з представниками таких структур.

Колектори повинні працювати в рамках чинного на території Російської Федерації законодавства.

Їм дозволяється:

  • дзвонити і відправляти смс повідомлення боржникам в ранковий, денний і вечірній час;
  • відвідувати боржників по домашньому і робочу адресу з метою проведення роз'яснювальної роботи;

  • подавати позовні заяви до суду.

На практиці багато співробітників колекторських агентств порушують регламент Федеральних Законів, і роблять сильний психологічний тиск на позичальників, які мають заборгованість за кредитами.

Вони проводять роботу не тільки з боржниками, а й з їхніми родичами, що категорично заборонено російським законодавством.

Якщо клієнт не йде на контакт, колектори починають дзвонити по ночах, передають третім особам інформацію про їхню заборгованість, шантажують, погрожують, псують особисте майно, застосовують фізичну силу.

Такі дії вважаються незаконними і підпадають під дію адміністративного та кримінального кодексу РФ.

Сьогодні у населення Російської Федерації склалося негативну думку про співробітників колекторських агентств

Хочете дізнатися, хто може надати допомогу в погашенні кредитів з простроченням? Тоді вам необхідно перейти за наступною засланні , І прочитати нашу статтю.

Вас цікавить питання - що робити, якщо банкомат забрав карту ? Перейдіть по посиланню, і дізнаєтеся відповідь.

Обов'язки колекторів визначені Трудовим, Цивільним і Кримінальним кодексом РФ.

Співробітникам таких агентств дозволено:

  1. Турбувати боржників з 6 ранку і до 22-ї години вечора.
  2. Під час спілкування колектори повинні проявляти ввічливість і такт.
  3. Колекторські агентства повинні працювати на підставі відповідних ліцензій, копії яких повинні пред'являтися боржникам.

Колекторам забороняється загрожувати, шантажувати, наносити образу боржникам. Вони не мають права поширювати про позичальників завідомо неправдиву інформацію і надавати на них і членів їх сімей психологічний тиск.

Якщо колектори проводять роботу з боржником тільки в телефонному режимі, йому рекомендується вимагати від них копії документів, що підтверджують правомірність витребування повернення позики (їх агентство може надіслати поштою).

Незалежне колекторське агентство сьогодні активно співпрацює з найбільшими російськими банками:

  • Російський Стандарт;
  • Метабанк;
  • Хоум Кредит енд Фінанс Банк;
  • Юникредітбанке;
  • Промсвязбанк.

Якщо фізичні особи, які мають борги перед банківськими установами, бажають позбутися від активної уваги колекторів, вони повинні вміти правильно з ними розмовляти.

Під час дзвінка їм не потрібно впадати в паніку, а потрібно «взяти себе в руки» і вислухати до кінця все висунуті вимоги. Після цього боржник повинен чітко викласти свою позицію з даного питання.

Тепер сторони можуть спробувати домовитися про наступне:

  1. Погашення заборгованості після винесення відповідного судового рішення.
  2. Поступове повернення боргу.
  3. Погашення заборгованості одним платежем.

Якщо колектори починають вести себе агресивно і з їх боку на адресу боржників надходять погрози, діяти потрібно в такий спосіб:

  • написати скаргу на співробітників колекторського агентства в Росспоживнагляд;
  • звернутися в юридичну контору, що спеціалізується на веденні справ саме в цій сфері;

  • написати заяву в поліцію (бажано докласти свідчення сусідів чи інших членів сім'ї, аудіо та відеозаписи загроз).

Сьогодні в діяльності будь-якої колекторської компанії навряд чи можна знайти переваги, так як їх робота полягає в «вибиванні» боргів з неблагонадійних клієнтів банківських і мікрофінансових організацій.

До переваг незалежної колекторської компанії «Восток Фінанс» можна зарахувати те, що її співробітники завжди намагаються діяти в рамках чинного Російського законодавства.

При роботі з клієнтами співробітники агентства не застосовують силових методів, шантаж та інші агресивні способи психологічного тиску.

Хочете дізнатися, хто може надати допомогу в погашенні кредитів з простроченням?