Реклама
Реклама
Реклама

7 серпня відкривається перший дитячий сад в місті-парку!

  1. «Тест-драйв всіх філій проводимо на своїх дітях»
  2. Ліцензія - запорука безпеки
  3. Правильно роби - правильно буде
  4. «Ясний берег» - мрія, а не сад! »
  5. Довідка
Кожен батько мріє про найкращий дитячий садок для своїх дітей, але реальність зазвичай не бажає відповідати високим стандартам безмежної батьківської любові.Забудовник міста-парку «Ясний берег» вважає, що немає нічого неможливого.

До організації дитячого садка на своїй території забудовник підійшов як до можливості створити ідеальний простір для дітей, відповідне загальної концепції міста-парку. Екологічність, комфорт і безпеку стали головними орієнтирами для проектувальників і дизайнерів на відкритому конкурсі в 2015 році. Не дивно, що найбільше число голосів отримала концепція дизайн-студії, яка зробила акцент на екостиль.


Забудовник побудував і повністю обладнав за нормативами ДОУ приміщення і дитячий майданчик. Прийшла пора залучити оператора в чудовий простір і відкрити двері першим групам дітей "Ясного берега". Але виявилося, що знайти команду професіоналів, яким можна довірити місію виховання дітей, не так просто. Маленький приватний сад не впорався б з організацією роботи в просторому приміщенні в 500 кв.м. Великі оператори пропонували економічну модель, яка не відповідала бажанням забудовника зробити дитсадок фінансово доступним для більшості жителів міста-парку. Забудовник вклав багато сил і часу, провів тендери, і «золота середина» знайшлася: комплекс дитячих садків «В гостях у сонечка» працює в Новосибірську вже 6 років, має 4 філії, ліцензію, і хорошу репутацію. Відкрила його сім'я Зуєв - Тетяна та Андрій, для свого старшого сина. Їм теж хотілося водити дитину тільки в найкращий дитсадок. І вони пішли правилом: «Якщо хочеш, щоб справа була зроблена добре, зроби його сам». Ми поставили їм запитання, які часто цікавлять батьків.

«Тест-драйв всіх філій проводимо на своїх дітях»

- Розкажіть, як ви зважилися на відкриття свого дитячого садка?

Тетяна: Коли ми відкрили наш перший дитячий сад, старшій дитині було 1, 3 роки: він і став для нас мотивацією. Хотілося, щоб Ярослав розвивався і спілкувався з однолітками в комфортних умовах і турботі. Я за освітою педагог, працювала в муніципальному саду вихователем і методистом, чоловік тоді сказав: «Роби те, що можеш робити добре», і я зважилася.

Андрій: Зараз у нас йде «тест-драйв» четвертого філії, на вул. Виборна: його проводимо на молодших дітей - близнят, їм по 2,5 року. Вважаю, що це важлива складова нашого підходу, і саме вона дозволяє нам бути ближче до наших клієнтів, передбачати їх пропозиції. Ми дивимося на роботу нашого саду і персоналу з позиції батьків. Дитячий сал в місті-парку "Ясний бігу" буде вже п'ятим.

- У приватному садку більше уваги приділяють дітям? Як у вас справи з індивідуальним підходом?

Тетяна: Ми вважаємо, що важливий не тільки кожна дитина, а й батьки. У нас є можливість більше спілкуватися з усією родиною, вислуховувати кожного. Одному малюкові на прогулянку потрібно надіти вітровку, а в іншого батьки наполягають на тому, що дитину загартовують і досить кофти. Все це треба враховувати і пам'ятати. Ми обов'язково проводимо бесіди з батьками - намагаємося пояснювати якісь нюанси, в тому числі про те, як одягнути дитину по погоді. Звичайно ж, на першому місці - думка батьків.

Андрій: Саме з чергового «тест-драйву» ми винесли розуміння того, що потрібно вводити новий графік роботи наших садків. Ми підлаштувалися під батьків, щоб їм було зручніше, так як всі відчули на власному досвіді. Тому відкриваємося з 7.00: можна залишити дитину і встигнути добратися до роботи без пробок. Закінчуємо роботу о 19.30, тоді як більшість садочків закривається вже в 19.00. Прекрасно розуміємо, яка ситуація на дорогах Новосибірська - фізично неможливо встигнути приїхати раніше.

Прекрасно розуміємо, яка ситуація на дорогах Новосибірська - фізично неможливо встигнути приїхати раніше

Ліцензія - запорука безпеки

- У Новосибірську близько 17 приватних дитячих садків працюють за ліцензією, решта ж обходяться без неї.Наскільки це важливий документ і що він дає?

Андрій: Як би сад не називався, якщо у нього немає ліцензії на дошкільну освіту, то він не має права вести освітню діяльність. Ті, хто відкриває неліцензовані сади, порушують закон. Щоб отримати ліцензію, сад повинен пройти через три серйозних процедури - це перевірка пожежної інспекції, санепіднагляду та відділу нагляду і контролю управління ліцензування, акредитації, контролю і нагляду в сфері освіти. Як зазвичай відкривається неліцензований сад? Орендують приміщення, розставляють ліжечка, купують іграшки - і все. Щоб відкрився повноцінний ліцензований дитсадок, потрібно спочатку знайти відповідне приміщення. Організувати пожежні виходи, дитячий майданчик, хорошу вентиляцію, нормальну освітленість і багато іншого. Часом п ріходітся зносити все під нуль, щоб правильно організувати простір, з урахуванням всіх норм до ДНЗ. Замовити проект і провести будівельні роботи - це маса фінансових витрат.

Тетяна: Коли відкривали перший садок, ми на кожному кроці консультувалися з контролюючими структурами. Також ми зобов'язані заздалегідь укомплектувати персонал: співробітники повинні бути з відповідною освітою і кваліфікацією. Щоб отримати ліцензію, потрібно виконати великий обсяг роботи, витратити чимало часу і коштів: саме так забезпечується безпека дитини. Не у всіх вистачає терпіння і можливостей пройти цей шлях.

- Раз вже ми заговорили про безпеку: чи користуєтеся ви відеокамерами? Відомо, що деякі дитсадки хваляться саме цією опцією і називають її одним з елементів безпеки.

Андрій: Деякі батьки впевнені, що в садку повинні бути камери відеоспостереження, щоб вони завжди могли бачити дитину. Ми дивилися подібний сад: камери стоять, але розетки знаходяться занадто низько, на рівні доступу дитини, хоча за нормами повинні бути 1,8 м від підлоги. І який сенс, якщо не вирішені елементарні проблеми? У нас є відеодомофони - завжди бачимо, хто прийшов, чийсь батько або стороння людина. Просто так ніхто не зайде. У кожному нашому садочку є «тривожна кнопка», охороняє позавідомча охорона МВС Росії.

Тетяна: Щодо відеоспостереження хочу додати: багато батьків самі проти. Уявіть ситуацію, що сервер зламався, і все відео садка потрапили в загальний доступ. Навіть коли доступ є лише у батьків, не можна сказати однозначно, що це благо: наприклад, одна дитина стукнув іграшкою іншого. Це діти, між ними бувають маленькі сварки і образи, які швидко вирішуються, і вони тут же знову разом радісно грають. А коли в це втручаються дорослі, можна на порожньому місці роздути конфліктну ситуацію. Ми працюємо на довірі. Ніякі камери не вирішать проблем з приміщенням або персоналом. А вирішить тільки дослідне і грамотне керівництво, навчений персонал і щоденний контроль. Крім того, вихователі щодня роблять фотозвіти, періодично знімаємо відео з занять, свят або з найважливішими моментами життя дитини, щоб батьки пораділи і зберегли в сімейному архіві. Наприклад, малюк вперше самостійно одягнувся на прогулянку - це ж свято!


Правильно роби - правильно буде

- Як відбувається підбір колективу? Ви берете вихователів без досвіду роботи або відповідної освіти?

Андрій: Щоб потрапити до нас на роботу, потрібно постаратися. Дуже ретельно підходимо до відбору кадрів. Це та сама безпеку, і репутація. Були випадки: дзвонить няня, щоб до нас влаштуватися. Просимо надати санітарну книжку. А вона питає: «Навіщо? З мене раніше ніхто не питав, можна обійтися без цього? »Ні, не можна. Кандидат, перш за все, проходить стажування, де до новачка придивляється методист, старший вихователь. Далі випробувальний термін. Проводяться відкриті заняття, на яких вихователь демонструє свої вміння, а діти показують те, чого їх за цей термін навчили.

Тетяна: Ми намагаємося підтримувати наш персонал. Якщо співробітник всім подобається, і з його боку бачимо зацікавленість, допомагаємо в навчанні. Наприклад, приходить соціальний педагог, ми допомагаємо отримати другу спеціальність - вихователь.

- Далеко не у всіх приватних садах є така штатна одиниця як медпрацівник, хоча це теж запорука безпеки дітей.

Тетяна: У нас в штаті є медпрацівник, який відповідає за здоров'я дітей: вона перевіряє сумлінність виконання обов'язків нянь, стежить за тим, як прибирається приміщення, веде графік проходження медогляду і щеплень, періодично оглядає малюків і багато іншого.

Андрій: Звичайно, хвороб в дитячому віці не уникнути. Але у нас в дитячих садах багато зроблено для підтримки здорової атмосфери. Всі приміщення теплі і світлі, встановлені системи очищення води та знезараження повітря. Вихователі ретельно стежать, щоб колектив не відвідували хворі дітки. Якщо дитина відчула нездужання в дитячому саду, ми відразу дзвонимо батькам і просимо забрати малюка. Періодично проходять процедури, що гартують.

- Чи є у вас свій кухар і кухня? Як забезпечуєте дітей правильним харчуванням?

Андрій: Ми давно працюємо з комбінатом харчування і дуже задоволені ним, Смачно, пальчики оближеш. Діти потім вдома батьків просять приготувати «як в садку». Чому не самі готуємо? Розповім історію: нам якось пропонували на викуп сад з власною кухнею. Приїжджаємо і бачимо кошмар: звичайний побутовий холодильник, забитий продуктами до межі. Продукти просто закуповуються в магазині, як там відслідковуються терміни придатності - невідомо. Запитуємо, а де проби у вас? У відповідь: «А що це таке?»

Для власної кухні потрібні великі площі, обладнання, персонал. За цим пильно стежить Росспоживнагляд. Припустимо, у дитини почалася ротовірусна інфекція, але мама вважала, що це ви його «отруїли». І як доведете, що сад не винен? У нас, як тільки відкриваємо контейнер з їжею, відразу береться проба привезеного продукту, вони зберігаються 3 дня. У партнерів на комбінаті теж стоять проби.

Тетяна: Додам, що якщо є якісь зауваження по харчуванню, ми завжди готові піти назустріч. Наприклад, дитина не переносить лактозу або вегетаріанець - це все можна вирішити індивідуально з батьками.

Наприклад, дитина не переносить лактозу або вегетаріанець - це все можна вирішити індивідуально з батьками

«Ясний берег» - мрія, а не сад! »

- Коли ви в перший раз побачили в «Ясному березі» простір, віддане під дитячий садок, які були думки? Чому відразу зважилися брати участь в тендері і стати оператором цього саду?

Тетяна: Ми в захваті від садка на «Ясному березі»! Видно, що тут підійшли з душею, продумали і зробили все дуже добре, в єдиному екологічному стилі, дотримані всі норми. Про дитячий майданчик можу говорити нескінченно, тому що вона настільки хороша, що мої діти не хотіли з неї йти дуже довго. У ліцензованого саду завжди є свій дитячий майданчик. Напевно помічали, що приватні сади без ліцензій використовують для прогулянок звичайну дворову майданчик? Але обладнання на ній повинно бути безпечним і відповідати віку дітей - про це якось забувають батьки, коли віддають свою дитину в такий сад. Я вже мовчу про брудний пісок в пісочницях. У «Ясному березі» нам не доведеться організовувати майданчик самостійно, так як тут є абсолютно все і для дітей ясельних груп, і для малюків дошкільного віку.

Андрій: Е то задоволення - прогулюватися по зеленим, упорядкованим двориках, і не турбуватися про те, що з-за рогу вилетить автомобіль. Є огорожу території, яка також і охороняється: тепер собака не забіжить, автомобіль поблизу не проїде. Діти спокійно грають і гуляють.

- А що вас «зачепило» в самому приміщенні дитячого садка?

Андрій: Ми звернули увагу, що дитячий сад міста-парку «Ясний берег» спроектований і побудований з урахуванням всіх нормативів, що полегшує нам задачу. Важливо, що не економили на обладнанні - за допомогою водяного опалення опалюються підлоги і температура регулюється. Є бойлери на випадок відключення гарячої води, аварійне освітлення. Прекрасні теплі вікна - в групах багато природного світла. Організовано медичний кабінет. Облаштований великий музичний зал.

- Чи плануєте тут встановлювати відеокамери? Деякі батьки вважають це необхідністю.

Тетяна: Надалі плануємо.

- За якою програмою працює «В гостях у сонечка»?

Тетяна: Ми працюємо за програмою, за якою працюють практично всі муніципальні сади - йдемо перевіреним шляхом. Це основа. І додаємо додаткові заняття - все включено в оплату. Хореографія, фізкультура під балалайку, англійська мова, заняття з логопедом. Щоб дитина була всебічно розвинений. Є і підготовка дітей до школи: всі базові знання, необхідні до першого класу, у дитини будуть.

- Як проходить адаптація дітей, яких батьки в перший раз залишили в садку?

Тетяна: Для адаптації дитини придумана ціла система - можна наводити на півдня, є система абонементів - ходити в певні дні тижня.

Андрій: Повний день в нашому садку коштує всього 13 тис. Рублів на місяць - зверніть ще раз увагу на те, що у нас графік роботи відрізняється від інших: ранок починається з 7.00, забрати дитину можна в 19.30. Якщо приводити на півдня, то вартість становить 9 тис. Рублів. Абонементи є на 8, 12 і 16 днів. Абонемент на 8 днів - 7 тис. Рублів. Пропущений день переноситься на інший, попередньо узгоджений, день місяця.

Довідка

Редакція порівняла ціни в інших ліцензованих дитячих садах Новосибірська:

- У приватному дитячому садку «Щасливе дитинство» ціни варіюються від 13 до 16 тис. Рублів, в залежності від філії.
- Дитячий садок «Акварель» - ціни починаються від 15 000 рублів.
- Дитячий садок «Свічка» - оплата за місяць в режимі «Повний день» становить 17 500 рублів.
- Дитячий садок «Вівер» обійдеться більше 20 000 рублів щомісяця.
- Щоб відправити дитину в дитячий сад «Жарки» знадобиться щомісяця 30 000 рублів. Окремо щодня необхідно оплачувати харчування: в середньому воно обійдеться від 200 рублів і вище.

- Пані Тетяно, ваші ціни досить демократичні, з урахуванням того, яку ви пропонуєте програму розвитку дитини.
І сад в місті-парку «Ясний берег», якщо брати в якості порівняння систему «зірок» як у готелів, цілком можна вважати «п'ятизірковим».
Чи потрібно батькам робити вступний внесок?

Андрій: Ні, у нас немає вступного внеску. Більш того, щоб забронювати місце дитині, досить внести 5 тис. Рублів, які увійдуть в оплату першого місяця відвідування дитячого садка. Бронювати можна заздалегідь - навіть за рік-півтора. Місце буде вас чекати.

- У вас є можливість звернутися до жителів «Ясного берега», хочете щось сказати?

Тетяна: Ми помітили, як забудовник прислухається до думки жителів: знаємо, що проект дизайну інтер'єрів першого дитячого садка і ігрового майданчика визначався в ході голосування. Сподіваємося, що не тільки батьки діточок, що підуть в наш сад, проявлять інтерес, а й все, у кого є діти і бажання знайти дитині хобі та розвиваючі заняття. Хотілося б відкрити в «Ясному березі» центр розвитку, щоб надавати спектр додаткових послуг. Наприклад, запропонувати фітнес, футбол, єдиноборства, йогу, кулінарну студію, дитячий басейн, соляну печеру. На цій базі хочеться творити і перевершити себе. Чекаємо від батьків зворотного зв'язку - розкажіть, що вам цікаво, ми готові організувати будь-який гурток для дітей. «В гостях у сонечка» чекає на вас!

Нагадаємо, щоб відвести дитину в дитячий сад «В гостях у сонечка», жителям «Ясного берега» досить підійти до 2-го будинку. Поспішайте бронювати місця!
Тел. оператора: 375-35-01, сайт оператора: http: //детсаднск.р ф

Відкриття роботи дитсадка: з 7 серпня 2017 р


У приватному садку більше уваги приділяють дітям?
Як у вас справи з індивідуальним підходом?
Наскільки це важливий документ і що він дає?
Як зазвичай відкривається неліцензований сад?
Раз вже ми заговорили про безпеку: чи користуєтеся ви відеокамерами?
І який сенс, якщо не вирішені елементарні проблеми?
Ви берете вихователів без досвіду роботи або відповідної освіти?
А вона питає: «Навіщо?
З мене раніше ніхто не питав, можна обійтися без цього?
Чи є у вас свій кухар і кухня?