Реклама
Реклама
Реклама

На донецькому метро скорочують прохідників

  1. Орфографічна помилка в тексті:

20 січня 2010, 17:18 Переглядів: 20 січня 2010, 17:18 Переглядів:   Завтрашній день стане кінцевою станцією в кар'єрі підземних працівників донецького метробуду

Завтрашній день стане "кінцевою станцією" в кар'єрі підземних працівників донецького метробуду. Саме цей штат потрапить під першу хвилю скорочення, про який на підприємстві давно подейкували і всі сподівалися відтягнути. Але в січні 2010-го стало ясно, що, по крайней мере до літа, сподіватися на відновлення будівництва не варто. "Піде приблизно сто чоловік найбільш працездатного контингенту. Це прохідники і гірники, які безпосередньо і рили тунелі. Правда, з 2008 року будівельно-монтажні роботи у нас взагалі не велися через відсутність фінансування. Звичайно, намагалися зберегти людей до останнього, але на перший квартал перспектив немає ніяких. Залишаться лише ті, хто забезпечує безпеку об'єкта: люди для відкачування води, вентиляції та слюсарі ", - сумно констатує заступник директора з економіки" Донецькшахтометробуду "Віталій Сандулов.

У кращі часи на будівництві донецької підземки працювали 550 осіб, які і прорили найдовшу частину гілки в Будьонівському районі, але поступово їх число скоротилося до 277 осіб з боргом по зарплаті на 8 млн грн. "Я отримав документи на звільнення перших 49 осіб, і ми розглянемо їх кандидатури на засіданні профкому в п'ятницю. Можливо, вийде відстояти людей, у яких є пільга через маленьку дитину та одиноких матерів, а мужикам тут нічого не світить. Тим більше потім відразу буде ще одна така ж хвиля скорочення ", - пояснив голова профспілкової організації метробудівців Василь Антюшеня.

Втім, молодь навіть не проти піти в Центр зайнятості, де їм почнуть хоча б щось платити (в метробуді нараховували по 800-900 грн., Але не віддавали їх цілий рік). А от літні метробудівці в розпачі. "Я тут охороняю вибухівку, і поки її термін придатності не закінчився, мене звільнити не можуть. У червні всі зі складу спишуть і відправлять на вулицю. На біржу мене не візьмуть як пенсіонера, піду кудись сторожем. Пробував працювати в жеку електриком, але туди вкрай не хотілося б повертатися. Як людина непитущий, буду там білою вороною ", - зітхає комірник Олександр Крючков.

Є надія на 2010 рік

Мер Донецька вчора натякнув, що доля метро сильно залежить від результату президентських виборів. "Метро передбачено в Генплані і не будується тільки через одноосібного рішення окремих членів нинішнього уряду. Думаю, в 2010 році ми почнемо в черговий раз боротьбу за підземку", - пояснив Олександр Лук'янченко.

Андрій Мащенко

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На донецькому метро скорочують прохідників". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.